Alpha 1 News

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ - ΤΟ ''ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ'' ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΙΚΑΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΓΙΝΕ 48 ΕΤΩΝ...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ - ΤΟ ''ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ'' ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΙΚΑΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΓΙΝΕ 48 ΕΤΩΝ...

Ο Γιώργος Μαζωνάκης γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου 1972 στην Νίκαια του Πειραιά, όπου και μεγάλωσε . Δεν είναι το μόνο παιδί της οικογένειας, καθώς έχει και δύο αδερφές τις οποίες αγαπά πολύ. Από παιδί αγαπούσε πολύ το τραγούδι. Μεγάλωσε ακούγοντας με την οικογένειά του κλασικά λαϊκά τραγούδια και τραγουδιστές όπως ο Στράτος Διονυσίου, η Μαρινέλλα, η Χάρις Αλεξίου, ο Γιάννης Πάριος κ.ά. αλλά άκουγε και ξένη μουσική, κυρίως ροκ . Δεν ήταν παρά μόνο δεκαπέντε ετών όταν αποφάσισε πως και επαγγελματικά θέλει να ασχοληθεί με ό, τι αγαπάει περισσότερο να κάνει, δηλαδή το τραγούδι.
Για πρώτη φορά τραγούδησε σε ένα μαγαζί στη γειτονιά του τη Νίκαια, που λεγόταν «Μουσικό Ρετιρέ» και στη συνέχεια ξεκίνησε να τραγουδάει επαγγελματικά σε μπουζούκια της Πάτρας . Εκεί είναι που η τύχη του χαμογελάει. Σε αυτό το μαγαζί τον ανακάλυψαν άνθρωποι που δούλευαν για την δισκογραφική εταιρία Polygram και του πρότειναν να συνεργαστεί μαζί τους. Τα πράγματα από τότε κύλησαν ομαλά και σχετικά γρήγορα. Ηχογραφεί τον πρώτο προσωπικό του δίσκο ο οποίος κυκλοφόρησε το 1993 με τον τίτλο «Μεσάνυχτα και κάτι». Η πορεία του δίσκου έδειξε θετικά δείγματα για την μετέπειτα πορεία του νέου τραγουδιστή και το 1994 κυκλοφόρησε ο πολύ πετυχημένος δίσκος με τίτλο «Με τα μάτια να το λες». Ο νέος καλλιτέχνης καθιερώθηκε στην συνείδηση του κοινού και χαρακτηριστικό είναι ότι από αυτόν τον δίσκο έγιναν hit παραπάνω από ένα τραγούδια , όπως τα «Μη μου ζητάς» , «Τρεις το πρωί», «Τίποτα» και το πασίγνωστο «Ανήκω σ’ εμένα». Ο δίσκος έγινε πολύ σύντομα χρυσός και σπουδαίοι συνθέτες δεν άργησαν να εμπιστευτούν στον Γιώργο Μαζωνάκη τις δικές τους δημιουργίες για επόμενες δουλειές τους. Πρόκειται στιχουργούς όπως ο Πάνος Φαλάρας, η Ναταλία Γερμανού και ο Αντώνης Παππάς και ο συνθέτης Νίκος Τερζής. Την ίδια περίοδο πραγματοποιεί τις πολύ πετυχημένες εμφανίσεις του στα μπουζούκια “Caravan” και στο Ποσειδώνιο και η θέση του στην προτίμηση του κόσμου εκτοξεύεται.
Το 1996 κυκλοφορεί το νέο του CD single με τίτλο «Μου λείπεις» όπου το ομότιτλο τραγούδι που περιείχε έγινα mega hit. Ιδιαίτερα όμως αγαπήθηκαν από το κοινό και τα τραγούδια «Τελειώσαμε εδώ» , «Φεύγω για μένα» και «Καταστροφή μου». Την ίδια περίοδο εμφανιζόταν στο νυχτερινό κέντρο Lido και στη συνέχεια σαν μαγνήτης με την ερμηνεία και το θέαμα που παρουσίαζε , τράβαγε κάθε βράδυ το αθηναϊκό κοινό στα μπουζούκια Bio Bio όπου εμφανιζόταν.
Έναν χρόνο αργότερα, κλήθηκε να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία, γεγονός με το οποίο ασχολήθηκαν αρκετά τα media εκείνη την εποχή καθώς ο καλλιτέχνης ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής. Ενώ υπηρετούσε στον στρατό γύρισε και το video clip της μεγάλης επιτυχίας «Φεύγω για μένα» στην Σπάρτη. Εκείνη την χρονιά, το 1997 , είναι που η ζωή και η καριέρα του Γιώργου βρίσκονται σε ένα σημείο-σταθμό.Κυκλοφορεί το CD single με τίτλο «Λουκέτο» που ξεχώρισε και περιείχε το χαρακτηριστικότερο τραγούδι του Γιώργου Μαζωνάκη σε με τίτλο «Με λένε Γιώργο» σε μία ιδιαίτερη διασκευή. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους κυκλοφόρησε και ο ολοκληρωμένος δίσκος με τίτλο «Παιδί τη νύχτας» το οποίο έγινε πολύ γρήγορα πλατινένιος και για τον οποίο δούλεψαν οι στιχουργοί Πάνος Φαλάρας και Γιώργος Παυριανός και οι συνθέτες Τάκης Μπουγάς και Βασίλης Κελαϊδής . Από τον δίσκο σύντομα ξεχώρισαν πολλά τραγούδια , ανάμεσα τους τα «Εδώ», «Παιδί της νύχτας», «Φταίνε οι νύχτες, «Μια συγνώμη δε φτάνει», «Να με πιεις φιλί φιλί» και το «Ζηλεύω» το οποίο ακόμα και σήμερα είναι χαρακτηριστικό πόσο ξεσηκώνει τον κόσμο όταν τραγουδιέται στα μπουζούκια. Παράλληλα κάθε βράδυ εμφανίζεται στην σκηνή του μαγαζιού «Χάος» όπου επικρατεί το αδιαχώρητο από εκατοντάδες θαυμαστές που συρρέουν για να ακούσουν τον αγαπημένο τους καλλιτέχνη και το θέαμα που παρουσιάζει. Υπολογίζεται ότι η δισκογραφική του δουλειά πούλησε 50000 αντίτυπα αποτελώντας αναμφίβολα μία από τις πιο πετυχημένες δουλειές του καλλιτέχνη .
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, γένι, κοντινό πλάνο και υπαίθριες δραστηριότητες