Alpha 1 News

Όταν ο Χατζηνικολάου ανέλαβε (και) το «ξέπλυμα» του Καμμένου

Μάρτυρες ενός πραγματικού θαύματος που συντελέστηκε μπροστά στα μάτια τους, υπήρξαν οι τηλεθεατές που παρακολούθησαν χθες κάποιον Πάνο Καμμένο – σε εκδοχή Πάνος Καμμένος 2.0 – να συνομιλεί με έναν μεγάλο
του θαυμαστή. Μέσα σε μιάμιση ώρα και χωρίς τη βοήθεια κανενός είδους συσκευής, σαν αυτές για παράδειγμα που χρησιμοποιούσαν οι Άνδρες με τα Μαύρα, όταν ήθελαν να εξαφανίσουν τη μνήμη, ένας νέος πολιτικός, αθλητικός, πεντακάθαρος και σχεδόν καινουργής, έκανε την γνωριμία του με το τηλεοπτικό κοινό. Το οποίο αποχαιρέτησε τον Πάνο Καμμένο που ήξερε και και υποδέχθηκε έναν από τους βασικούς χαρακτήρες των Γουόλτονς. Κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης που κυμάνθηκε σε επίπεδα «Καληνύχτα Μπαμπά… Μίλησέ μου Πάνο μου… Καληνύχτα Νίκο μου… Καληνύχτα Τζόν Μπόι…»

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου μοντέλου Πάνου Καμμένου, φάνηκε ότι τα κιλά που έφυγαν, πήραν μαζί τους και όλα τα αρνητικά στοιχεία που τον χαρακτήριζαν. Και άφησαν να αποκαλυφθεί αυτό που πιθανός έκρυβαν από κάτω τους: έναν άνθρωπο κοντά στα όρια της αγιοσύνης. Ένας νέος Πάολο Κοέλιο που γνωρίζει πράγματα όπως τα γεγονότα για την πτώση του ελικοπτέρου στα Ίμια, μέσω της ενόρασης και της έκτης αίσθησης. Χωρίς να εμπλέκεται με πεζότητες που φορούν τους κοινούς θνητούς, όπως οι αποδείξεις. Που σαν νέος Γκάντι υπέφερε από την κακία του κόσμου («με έσκασαν», είπε για την θητεία του στο ΥΠΕΘΑ) και έκανε ασκήσεις αγρύπνιας για να ξεπεράσει τις ανάγκες του σώματος σαν συνεπής βραχμάνος («δεν κοιμήθηκα πάνω από δύο ώρες όσο ήμουν υπουργός»).

Αλλά κυρίως, κάτω από τα κιλά που έφυγαν, φαίνεται ότι ασφυκτιούσε ένας διαπρύσιος υπερασπιστής του πολιτικού πολιτισμού. Ένας άνθρωπος που αηδιάζει με τις ανοίκειες επιθέσεις σε συζύγους και παιδιά – προφανώς ήταν ο κακός εαυτός που έκανε επιθέσεις στην Μαρέβα Μητσοτάκη – και που αηδιάζει με τις χυδαίες επιθέσεις του τύπου «στα τέσσερα εσείς… στα τέσσερα» που κάποτε χρησιμοποιούσε ένας άλλος που είναι από χωριό και δεν τον θυμόμαστε.

Ο νέος Πάνος Καμμένος λοιπόν, είναι ένα είδος σαμάνου. Αθλείται, ζει μια ήσυχη ζωή μακριά από την ψυχοφθόρο πολιτική και φυσικά διαθέτει όλα τα στοιχεία ενός celebrity-star της μεσημεριανής ζώνης: καλός οικογενειάρχης που φροντίζει να διατηρηθεί η παράδοση του μεσημεριανού κυριακάτικου γεύματος (αυτό αποδείχθηκε και με πλήθος μαρτυρίες, γιατί μπορεί κάποιος να το αντιμετώπιζε με δυσπιστία, όχι όπως το ελικόπτερο στα Ίμια), άνθρωπος που βρήκε την δύναμη και άλλαξε τις κακές του συνήθειες (μαζί με το στομάχι του) για να ζήσει μια υγιεινή ζωή. Και κυρίως ένας πραγματικός πατριώτης που δεν άφησε τον Γιάνη Βαρουφάκη να μας βγάλει από την Ε.Ε. Εντάξει, ο Γιάνης Βαρουφάκης διαφωνεί, αλλά τελικά οι δυο τους μπορούν να λύσουν τις διαφορές τους που αφορούν το παρελθόν, κάνοντας κόντρες για το ποιος έχει τους καλύτερους κοιλιακούς και τα πιο γυμνασμένα μπράτσα.

Έτσι, με το τέλος της συνέντευξης, δεν έμεινε σχεδόν καμία αμφιβολία στους θεατές, ότι ο Πάνος Καμμένος μεταμορφώθηκε. Πέρασε από γυάλισμα και κέρωμα και εμφανίστηκε ολοκαίνουργιος, για να ξεκινήσει με μηδενισμένο κοντέρ. Μόνο ένα σημείο έμεινε αδιευκρίνιστο, αφήνοντας τους τηλεθεατές σε αγωνία: τελικά ο Πάνος Καμμένος είναι ένας πολύ καλός πατέρας ή ένας εξαιρετικός πατέρας; Γιατί παρά τις επίμονες ερωτήσεις του παρουσιαστή, εκείνος απέφυγε από σεμνότητα να απαντήσει ευθέως…

Του Νίκου Ζαχαριάδη
liberal.gr