Alpha 1 News

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ - ''ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ''.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ - ''ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ''.

Κι όμως, ακόμα και οι πλέον νοικοκύρηδες δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στο φονικό τσουνάμι που προκάλεσε η ανελέητη οικονομική κρίση. Ένας από αυτούς και ο μεγάλος τραγουδιστής της καρδιάς μας Γιάννης Πουλόπουλος, που κινδυνεύει να χάσει την περιουσία του, με την EUROBANK να βγάζει ήδη στο «σφυρί» ακίνητο «φιλέτο» στην Εκάλη! Ο πλειστηριασμός μάλιστα φέρεται να έγινε στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου.
«Δισκογραφικές εταιρείες δεν υπάρχουν, μαγαζιά δουλεύουν δύο φορές την εβδομάδα. Πως, λοιπόν, να αναδειχθούν οι νέοι καλλιτέχνες; Κατέστρεψαν το τραγούδι, όπως κατέστρεψαν και την Ελλάδα! Είναι δυνατόν να περνούν οι Έλληνες όλα αυτά τα δεινά; Τους έχουν εξοντώσει και δεν ντρέπομαι να το πω και το θέμα δεν είναι οι μεγάλοι, είναι τα νέα παιδιά που δεν τους δίνεται το δικαίωμα να κάνουν πολλά πράγματα για να καταξιωθούν επαγγελματικά!…»
Με αυτά τα λόγια, ο Γιάννης Πουλόπουλος σκιαγραφούσε την Ελληνική πραγματικότητα. Άνθρωπος ιδιαίτερα υπερήφανος, με στάση ζωής που θα ζήλευαν πολλοί, απομονωμένος σε έναν δικό του κόσμο και λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, απ’ ότι όλα δείχνουν, προσπαθεί να διασώσει ότι απέκτησε με κόπο από μια μοναδική καριέρα.
Κυρίως προσπαθεί να διασώσει το όνειρο που πήρε σάρκα και οστά το 2009, μια οικογενειακή επιχείρηση στην Άνοιξη Αττικής. Πρόκειται για το «Εύη», έναν πολυχώρο κοινωνικών εκδηλώσεων, που διαχειρίζεται η σύζυγός του Μπέττυ Κοκκινάκη και η κόρη του Αλεξάνδρα (Άντα) Πουλοπούλου.
Μάλιστα, παρ’ ότι η Αλεξάνδρα είναι απόφοιτος Νομικής δεν διστάζει συχνά πυκνά, βοηθώντας τη μητέρας της να εκτελεί και χρέη DJ σε διάφορα events, στον ιδιαίτερα καλαίσθητο χώρο που έχουν δημιουργήσει.
Ο Γιάννης Πουλόπουλος, εν μέσω μνημονιακής κρίσης, προχώρησε σε τραπεζικό δανεισμό, βάζοντας υποθήκη οικόπεδο «φιλέτο» στην Κηφισιά, προκειμένου να στηρίξει την οικογενειακή τους επιχείρηση. Μόνο που απ’ ότι φαίνεται σήμερα δυσκολεύεται αφάνταστα να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του. Πρόκειται για δάνειο 300.000 ευρώ από την EUROBANK, το οποίο χορηγήθηκε τον Φεβρουάριο του 2014.
Σύμφωνα με την Ιστοσελίδα Δημοσιεύσεων Πλειστηριασμών, πρόκειται για οικόπεδο συνολικού εμβαδού 1.466 τ.μ., εντός του οποίου παλαιότερα υπήρχε διώροφο κτίσμα, το οποίο σήμερα έχει κατεδαφιστεί.
Εντός του οικοπέδου υπάρχει ασύμμετρος πισίνα 20 τ.μ., με φρεάτιο, προφανώς για τον μηχανισμό άντλησης υδάτων. Περιμετρικά του οικοπέδου υπάρχουν εικοσιπέντε πεύκα και τέσσερα κυπαρίσσια. Είναι περιφραγμένο με κάγκελα και έχει τρεις πόρτες εισόδου. Μια μονή και δύο διπλές.
Το συγκεκριμένο οικόπεδο ο Γιάννης Πουλόπουλος το απέκτησε το 1970, τη «χρυσή» εποχή που βρισκόταν στις δόξες του, με τις δισκογραφικές εταιρείες να δίνουν γη και ύδωρ προκειμένου να αποσπάσουν την υπογραφή του. Σήμερα, βγαίνει σε πλειστηριασμό με τιμή εκκίνησης τα 757.218 ευρώ.
Όλοι γνωρίζουν πως ο Γιάννης Πουλόπουλος εδώ και 20 περίπου χρόνια έχει εγκαταλείψει το τραγούδι, αφού η υγεία του έχει δεχτεί αρκετά «χτυπήματα».
Εκτός από το ότι το τελευταίο διάστημα κυκλοφορεί με μια επιγονατίδα, καθώς εξαιτίας ενός τροχαίου που είχε στο παρελθόν αντιμετωπίζει πρόβλημα με το γόνατό του, έχει σοβαρά θέματα και με τα μάτια του. Παρότι πριν αρκετά χρόνια είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, προκειμένου να αντιμετωπίσει το γλαύκωμα, το πρόβλημα αυτό δεν έχει ξεπεραστεί. Ο τραγουδιστής έχει μιλήσει στο παρελθόν για τη πάθησή του αυτή, λέγοντας πως την κληρονόμησε από τον πατέρα του. «Επειδή ήμουν πρωτότοκος, το πήρα εγώ το γονίδιο, ενώ ο αδελφός μου δεν το έχει. Ο πατέρας μου, όταν ήμασταν πιτσιρικάδες, μας έλεγε «να προσέχετε τα μάτια σας». Επί 18 χρόνια έχω πλέον αυτό τον μπελά. Η θεραπεία είναι μακροχρόνια. Έκανα εγχείρηση με λέιζερ πριν από δέκα χρόνια, ενώ ακολούθησε και δεύτερη πριν από λίγο καιρό», είχε πει λίγο παλαιότερα σχετικά με τα προβλήματα όρασης που αντιμετωπίζει και τα οποία τον αναγκάζουν να μένει μακριά από τα «φώτα» της δημοσιότητας.
Πλέον, η καθημερινότητα του τραγουδιστή έχει αλλάξει ριζικά και περνά τις περισσότερες ώρες της ημέρας στο σπίτι του, στη Νέα Κηφισιά. Δίπλα του σε όλον αυτό τον Γολγοθά είναι το μεγαλύτερο «στήριγμα» της ζωής του, η σύζυγός του Μπέττυ Πουλοπούλου και η αγαπημένη τους κόρη Άντα.
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο