Alpha 1 News

75 χρόνια μετά: Δόξα και τιμή στους πεσόντες του Συντάγματος Βασιλικής Χωροφυλακής Μακρυγιάννη

Την Κυριακή 01 Δεκεμβρίου 2019 τελέσθηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια η εθνικοθρησκευτική εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους ηρωικούς πεσόντες του Συντάγματος Χωροφυλακής Μακρυγιάννη, κατά τις αιματηρές μάχες των «Δεκεμβριανών» του 1944 εναντίον των κινηματιών του  ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΟΠΛΑ δηλ. των συμμοριών του ΚΚΕ.
Την εκδήλωση μνήμης διοργάνωσε η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφάλειας , στο ιστορικό στρατώνα του Συντάγματος Χωρ/κης  Μακρυγιάννη. Πλήθος κόσμου προσήλθε και φέτος δίνοντας βροντερό «παρών» , ανάβοντας ένα κερί για τη θυσία των Χωροφυλάκων που έπεσαν υπέρ πατρίδος κατά τη διάρκεια του «κόκκινου Δεκέμβρη» του 1944.
Παρευρέθησαν πολλοί  Απόστρατοι της Χωροφυλακής, της Αστυνομίας Πόλεων καθώς και των Ενόπλων Δυνάμεων. Παρόν ο αειθαλής Στρατηγός ε.α. του Ιερού Λόχου κ. Κόρκας Κωνσταντίνος και ο Στρατηγός ε.α. Τζουβαλάς Γεώργιος.
Παρόντες ήταν μετά από χρόνια  βουλευτές της Ν. Δ. και συγκεκριμένα οι: Κωνσταντίνος Μπογδάνος (Α’ Αθηνών), Μίλτος Χρυσομάλλης (Μεσσηνία) και του Στέργιος Γιαννάκης (Πρέβεζα). Επίσης παρόντες ήταν οι πρώην Βουλευτές της Χρυσής Αυγής κ. κ. Κασιδιάρης Ηλίας, Μιχαλολιάκος Νικόλαος καθώς και ο Ευρωβουλευτής Στρατηγός ε.α. Συναδινός Ελευθέριος.  Παρών και ο πατριώτης δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτρης Κάρναβος
Μετά τη Θεία λειτουργία στον Ι.Ν. του Αγ. Γεωργίου  και το Ιερό μνημόσυνο με το τρισάγιο στους πεσόντες από τον πατέρα Ιωάννη, ακολούθησε ο πανηγυρικός λόγος της ημέρας από τον Ταξίαρχο ε.α. της Χωροφυλακής κ. Κουτρουμπή Νικόλαο.
Ο ομιλητής έκανε κατατοπιστική αναφορά στα ιστορικά γεγονότα της μάχης των Αθηνών. Αναφέρθηκε στο οργανωμένο σχέδιο του ΚΚΕ για κατάληψη της εξουσίας μετά την αποχώρηση των Γερμανών. Τόνισε τις επιθέσεις του ΕΛΑΣ που έκανε σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα των Αθηνών και υπογράμμισε τη σημασία της θυσίας των 162 πεσόντων  αξιωματικών, υπαξιωματικών και οπλιτών, της Χωροφυλακής στου Μακρυγιάννη για να μην επιβληθεί η κομμουνιστική δικτατορία που ήθελε δια των όπλων, να επιβάλει το ΚΚΕ. Εξήρε την ηρωική θυσία τόσο της Χωροφυλακής, στου Μακρυγιάννη αλλά και την θυσία των πεσόντων ανδρών της Αστυνομίας Πόλεων. Ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αντίσταση της «’Χ» του Γρίβα στο Θησείο.
Στηλίτευσε παράλληλα και την αδιαφορία της επίσημης  Πολιτείας απέναντι σε εκείνα τα Ελληνόπουλα που έδωσαν τότε τη ζωή.
Έπειτα σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε και ο Αντιστράτηγος ε.α κ. Ροζής Βασίλειος  πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ. Αθηνών. Αναφέρθηκε στις λαμπρές σελίδες δόξας που έγραψε το Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη τον αιματοβαμμένο Δεκέμβριο του 1944. Υπογράμμισε τη θυσία  των εθνικών δυνάμεων, Στρατού και Χωροφυλακής,  χάρη στην οποία, ναυάγησαν τα σχέδια του Κ.Κ.Ε. για κατάληψη της εξουσίας.
Ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών  και  κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων.
Στεφάνια κατέθεσαν:
Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας
Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών,
Η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών  Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.)
Η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Αεροπορίας (Ε.Α.Α.Α.).
Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Πολ. Ναυτικού. (ΕΑ.Α.Ν.)
Η πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Αξ/κων τέως Αστυνομίας Πόλεων
Για τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αποστράτων Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας
Για τη Χρυσή Αυγή, ο τέως βουλευτής κ. Ηλ. Κασιδιάρης
ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος  Ριμινιτών-Ιερολοχιτών
Για την Πανελλήνια Απελευθερωτική Οργάνωση (Π.Α.Ο.) Μακεδονίας, ο κ. Βουλγαρόπουλος Διονύσιος
Για την Εθνική Αντιστασιακή Οργάνωση «Χ» ο κ. Χαμόδρακας.
Για τις Εκδόσεις «ΠΕΛΑΣΓΟΣ» ο κ. Ι. Γιαννάκενας
Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας Για τον Πανελλήνιο σύνδεσμο εθν. Αντίστασης Ν. ΖΕΡΒΑΣ, κ. Γερογίαννης
Για  Ένωση Αγωνιστών Εθν. Αντίστασης 1941-44 ΕΔΕΣ κα. Παπαγιαννάκη
Η νεολαία «ΑΣΒΕΣΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΦΛΟΓΑ»Ν.ΖΕΡΒΑ,
Για την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ο κ. Ν. Χιδίρογλου.
Ο σύνδεσμος Συνταξιούχων τέως Αστυνομίας Πόλεων.
Ο Λ.Α.Ο.Σ.
Η εφημερίδα «ΣΤΟΧΟΣ», η κα. Μυλωνά Δήμητρα. κ.α.
Η σεμνή εκδήλωση τελείωσε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής, την ανάκρουση και του εθνικού ύμνου.Μνημείο-Μακρυγιάννη-2019