Alpha 1 News

Αθλητισμός - Ο 1ος Νυχτερινός Αγώνας Δρόμου Χαλανδρίου θα αφήσει Εποχή!


Το βράδυ της Κυριακής 22 Δεκεμβρίου έγινε με μεγάλη επιτυχία ο 1ος Νυχτερινός Αγώνας Δρόμου που διοργάνωσαν ο Δήμος Χαλανδρίου και ο Αθλητικός Όμιλος Κάλλιστος.

Ο Αθλητισμός είναι υγεία, ο Αθλητισμός είναι ζωή. Περισσότεροι από 1000 άνθρωποι έτρεξαν για καλό σκοπό το βράδυ της Κυριακής στο Χαλάνδρι. Άτομα από όλες τις ηλικίες παρά τη βροχή και το κρύο, έστειλαν το δικό τους μήνυμα χαράς και δημιουργίας για τις μέρες αυτές των Χριστουγέννων. Η συγκεκριμένη διοργάνωση η οποία έγινε για πρώτη φορά στο Δήμο Χαλανδρίου είχε ως στόχο τη συγκέντρωση τροφίμων για το Ίδρυμα Γεωργίου & Αικατερίνης Χατζηκώνστα. Παράλληλα οι διοργανωτές με την κίνηση αυτή προώθησαν και την ιδέα του << Ευ Αγωνίζεσθαι >>.

Μικροί και μεγάλοι έδωσαν δυναμικό παρών στην Πλατεία Χαλανδρίου στις οκτώ το βράδυ. Οι δρομείς του αγώνα των 5,9 km και οι περιπατητές της διαδρομής των 2,3 km ήταν πολλοί και όλοι έτρεχαν με μεγάλο ενθουσιασμό. Άνθρωποι μάλιστα που συμμετείχαν με ή χωρίς αριθμό έτρεχαν με τα μικρά τους παιδιά. Ακόμα και με τα μωρά τους!

Οι δρομείς διέσχισαν κεντρικούς δρόμους και πεζοδρόμους της πόλης, τμήμα της παραρεμάτιας ζώνης και της Ρεματιάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διέλευση του αγώνα μέσα από τη Ρεματιά έχει μεγάλη σημασία. Το συγκριτικό  περιβαλλοντικό πλεονέκτημα της περιοχής του Χαλανδρίου είναι η Ρεματιά με την πλούσια βλάστηση της. Χαρακτηριστικό της διαδρομής ήταν και το σημείο που οι δρομείς περνούσαν πάνω από το ρέμα Χαλανδρίου, διασχίζοντας ένα από τα γεφυράκια της περιοχής. Ο Αγώνας γίνεται μέσα στη φύση και αυτό από μόνο του αλλάζει την ψυχολογία του δρομέα - αθλητή. Είναι κάτι το μαγικό...

H Μουσική έπαιζε δυνατά από τα ηχεία, ακουγόταν και το Gonna Fly Now του Rocky!
Ιδιαίτερα στην ανηφόρα της Ρεματιάς ήταν πολύ ανεβαστικό!

Στο εγχείρημα αυτό του Δήμου Χαλανδρίου συμμετείχαν και εθελοντές οι οποίοι έδειχναν και τον δρόμο της διαδρομής φωτίζοντας πάντα στα σκοτεινά σημεία, ιδιαίτερα αυτά της Ρεματιάς. Έδιναν διαρκώς οδηγίες για το που πρέπει να προσέξουν οι δρομείς (σκαλοπάτια, που πρέπει να κόψουν ταχύτητα, κατηφόρες, πέτρες) και συγχρόνως τους ενθάρρυναν σε όλο τον αγώνα. Φυσικά υπήρχε και Ιατρικό Επιτελείο.

Τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι οι κάτοικοι είναι τόσο ενθουσιασμένοι που θέλουν να συνεχίσει και τις επόμενες χρονιές ο συγκεκριμένος νυχτερινός αγώνας. Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Εξυπηρέτησης πολιτών Χάρης Μαυρουδής δήλωσε ότι: << O 1ος Νυχτερινός Αγώνας Δρόμου στέφθηκε αναμφίβολα με μεγάλη οργανωτική επιτυχία σε βαθμό που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι ένας καινούριος θεσμός γεννήθηκε στο Χαλάνδρι >> και πρόσθεσε ότι: <<  Ήταν εντυπωσιακή η συμμετοχή του κόσμου, η χαρά και το κέφι με το οποίο προσήλθαν άνθρωποι κάθε ηλικίας, ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσφορά των εθελοντών, που αξίζει να σημειωθεί ότι δεν προέρχονταν μόνο από το Χαλάνδρι, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για τη συνδρομή τους >>.

Στον Αγώνα, παρέστησαν και χειροκρότησαν θερμά τους συμμετέχοντες ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Διοικητικών Υπηρεσιών Σέργιος Γκάκας, ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού- Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης-Διαχείρισης Απορριμμάτων Κώστας Γερολυμάτος, η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Έλενα Χριστούλη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεράσιμος Λυμπεράτος (ο οποίος συμμετείχε και στη διαδρομή των περιπατητών), στελέχη της σημερινής διοίκησης, ο επικεφαλής της παράταξης << Μένω στο Χαλάνδρι >> Νίκος Πράσσος και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι.

Οι διοργανωτές, μετά το τέλος του αγώνα, ευχαρίστησαν όλες τις εθελοντικές οργανώσεις που πρόσφεραν στη διοργάνωση. Συμμετείχαν οι: << Εθελοντές Σαμαρείτες Ερυθρού Σταυρού >>, << Νοσηλεύτριες Ερυθρού Σταυρού >>, << Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών >>, << Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος >>, << Σύλλογος Προστασίας Ρεματιάς >>,  << Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου >>, << Εθελοντές Αγώνα >>.

Οι νικητές
Νικητής του αγώνα των 5,9 km αναδείχτηκε ο Ηλίας Σαγκριώτης, τη 2η θέση κατέλαβε ο Γιώργος Μυζάλης και την 3η ο Δημήτρης Πετικίδης.
Μεταξύ των γυναικών, στην 1η θέση τερμάτισε η Άννα-Μαρία Τσαπαλή, στη 2η θέση η Φωτεινή Δαγκλή-Παγκότο (Α.Ο. Κάλλιστος) και στην 3η η Αντωνία Τσαπαλή.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Χαλανδρίου, με τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες της, βρισκόταν εκεί για την έναρξη του 1ου Νυχτερινού Αγώνα Δρόμου. Μετά τον Αγώνα, το συγκρότημα Babo Koro υποδέχτηκε τους δρομείς με μουσικές των Βαλκανίων και της Μεσογείου, λόγω όμως και της μεγάλης βροχής η βραδιά συνεχίστηκε στα γύρω Cafe - Bar του Χαλανδρίου.
Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού πρόσφερε κεράσματα και ζεστό κρασί.

Η Αγάπη για τον Αθλητισμό οδήγησε στον 1ο Νυχτερινό Αγώνα Δρόμου Χαλανδρίου.

Ραντεβού και το 2020!

Θοδωρής Καλιμτζάκης
kalimtzakis@gmail.com