Alpha 1 News

Eνώνονται οι Κούρδοι Πεσμεργκά & ο ιρακινός στρατός – Κοινός εχθρός η Τουρκία του Ρ.Τ. Ερντογάν


Όλα αλλάζουν απότομα και στο Ιράκ, κατά των, οι οποίοι έδειξαν ξεκάθαρα σε όλους τι ακριβώς ετοιμάζουν εδώ και δύο χρόνια στην περιοχή ενεργοποιώντας αντανακλαστικά ..
αιώνων κατά των Οθωμανών από τους λαούς της περιοχής.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ιρακινού πρακτορείου ειδήσεων, που αφήνει να υπονοηθεί και πιθανός παρασκηνιακός «ρωσικός δάκτυλος», οι Κούρδοι Πεσμεργκά ενώνονται με τον ιρακινό στρατό κατά των Τούρκων που έχουν εισβάλει στην χώρα εδώ και 1,5 χρόνο και δεν λένε να ξεκουμπιστούν.
Άλλωστε ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν μίλησε πρόσφατα για «τουρκική σημαία η οποία δεν υποστέλλεται ποτέ από εκεί που «καρφώνεται», κάτι που γνωρίζουμε καλά ως ελληνισμός.    
Ο Κούρδος στρατηγός, επικεφαλής 80 ταγμάτων Peshmerga, Najat Ali δήλωσε σήμερα Τετάρτη ότι έρχεται συμφωνία με τον ιρακινό στρατό, η οποία θα οδηγήσει σε κοινή αναδιάταξη ενός ενωμένου πλέον στρατού,  στις αμφισβητούμενες παραμεθόριες περιοχές του κράτους, μεταξύ της περιφερειακής κυβέρνησης του Κουρδιστάν και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Βαγδάτης.
Ο Αλί, στην ομιλία του, που έγινε κατά την αποφοίτηση 800 μελών των ενόπλων δυνάμεων των Πεσμεργκά μετά από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο στρατόπεδο «Soran» βόρεια της πρωτεύουσας Erbil, πρόσθεσε ότι «τα γεγονότα αποδεικνύονται με το αιτιολογικό ότι ο ιρακινός στρατός χωρίς τους σκληροτράχηλους Peshmerga του Κουρδιστάν δεν μπορεί να διατηρήσει την ασφάλεια στις περιοχές αυτές».

Μιλάμε για τις περιοχές που κατέχει ο τουρκικός στρατός και τις περιοχές που ελέγχει ο ISIS, σε μια κίνηση η οποία θέλει την πλήρη ανάληψη της ασφάλειας σε ολόκληρη την ιρακινή επικράτεια, και εκεί φυσικά που έχουν φτιάξει στρατόπεδο οι τουρκικές δυνάμεις.
«Τα γεγονότα έχουν δείξει ότι το ISIS και παρόμοιες οργανώσεις δημιουργούν απειλή όχι μόνο στην περιοχή του Κουρδιστάν αλλά σε ολόκληρη την χώρα και πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη μόνοι μας χωρίς ξένους. Συνεπώς, πρέπει να συνεχίσουμε τον κοινό συντονισμό μεταξύ μας», ανέφερε ο Κούρδος αξιωματικός, ζητώντας από την ιρακινή κυβέρνηση να συνεχίσει να υποστηρίζει και να εκπαιδεύει τις δυνάμεις των Peshmerga.
Υπενθυμίζουμε ότι υφίσταται τουρκική στρατιωτική βάση κοντά στο Ντοχούκ του Ιράκ, στην οποία πριν μήνες είχαμε επεισόδια με φωτιές σε οχήματα, μετά από τουρκική αεροπορική επιδρομή.
Οι Τούρκοι στο Ιράκ όπως και στην Συρία εφάρμοζαν εδώ και καιρό ύπουλο σχέδιο εθνοτικών αλλαγών με σκοπό την πρόκληση δημοψηφίσματος, για την προσάρτηση της περιοχής όπως είχαν κάνει με την περιοχή της Αλεξανδρέττας, σύμφωνα και με τον χάρτη που μας παρουσίασε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος.
Μετά την ξεδιάντροπη και ωμή τουρκική εισβολή όμως στην Βόρεια Συρία «ξύπνησαν» βιαίως όλοι οι Κούρδοι, καθώς και οι υπόλοιποι λαοί της περιοχής, και πράττουν το αυτονόητο κατά του σουλτάνου Ερντογάν.
Να δούμε οι υπόλοιποι στην Α.Μεσόγειο αν θα κινηθούν ανάλογα υπενθυμίζοντας την πρόταση του προέδρου της Αιγύπτου και πρώην στρατηγού, Αλ Σίσι, περί κοινής ναυτικής δύναμης Ελλάδος-Αιγύπτου-Κύπρου κατά της Τουρκίας, την οποία ακόμα σκέπτονται στην Αθήνα.