Alpha 1 News

ΚΙΑ ΜΠΟΖΟΥ - Η ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ 80 ΕΤΩΝ.

ΚΙΑ ΜΠΟΖΟΥ - Η ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ 80 ΕΤΩΝ.
Γεννήθηκε στη Ελευθερούπολη Καβάλας. Σπούδασε στη Δραματική σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη απ' όπου αποφοίτησε το 1961. Έκανε το ντεμπούτο της την ίδια χρονιά στο θέατρο, με το θίασο τραγωδίας του Κώστα Λειβαδέα. Εργάστηκε επί ένα χρόνο στη πρόζα και από το 1963 βγήκε στην επιθεώρηση. Εμφανίστηκε στα θέατρα ''Ακροπόλ'', ''Κήπου'', ''Περοκέ'', ''Καλουτά'', ''Άλφα'', ''Βέμπο'', ''Μετροπόλιταν'' κλπ. Μαθήτρια ακόμη της δραματικής σχολής συμμετείχε σε ταινίες. Ήταν παντρεμένη με τον επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων Λάκη Αγραπίδη που πέθανε το 2016. Από το γάμο της, έχει έναν γιο ο οποίος είναι γιατρός.

Φιλμογραφία
Μια γυναίκα, μια αγάπη, μια ζωή! (1971) [Ανθή]
Οι άντρες ξέρουν να αγαπούν (1971)
Ο ξεροκέφαλος (1970) [Κία Μπόζου]
Η σκλάβα (1970)
Το παιδί της μαμάς (1970)
Ακόμα μια φορά πριν ξεψυχήσω (1970)
Ένας Κίτσος στα μπουζούκια (1970) [Βίκυ Μπόλα]
Η περιπτερού (1970)
Σε ικετεύω αγάπη μου (1970)
Γυμνοί στο δρόμο (1969) [(γειτόνισσα)]
Γαμπρός από τη Γαστούνη (1969)
Η Σμυρνιά (1969)
Το ανθρωπάκι (1969)[πελάτισσα καταστήματος Βουτσά]
Οι ζαβολιές (1969)
Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου (1969)
Θου-Βου φαλακρός πράκτωρ (επιχείρησις: Γης μαδιάμ) (1969) [Ζωή Σέξογλου]
Αυτή που δεν λύγισε (1968) [Φρόσω]
Γοργόνες και μάγκες (1968) [φίλη Πέτρου]
Καπετάν φάντης μπαστούνι (1968) [Ερμιόνη]
Ο μαχαραγιάς (1968) [Ροζαλία]
Μείνε κοντά μου αγαπημένε (1968)
Ο ναύτης του Αιγαίου (1968) [Κατερίνα]
Το ΠΡΟΠΟ και τα μπουζούκια (1968)
Συννεφιασμένοι ορίζοντες (1968)
'Εμπαινε Κίτσο (1968)
Η παιχνιδιάρα (1967) [Σοφία]
Σήκω χόρεψε συρτάκι (1967) [Λίνα]
Τα δολάρια της Ασπασίας (1967)
Λάλα το Λαλάκη (1967)
Ο Μελέτης στην Άμεσο Δράση (1966) [Γιαννούλα]
Ο παπατρέχας (1966) [αδελφή θυρωρού]
Κούνια που σε κούναγε... (1966) [Θεοδώρα]
Το σπίτι των ανέμων (1966) [Νίκη]
Τώρα που φεύγω απ' τη ζωή (1966)
Φως... νερό... τηλέφωνο οικόπεδα με δόσεις (1966)
Τσακισμένη από την ορφάνια (1965)
Εξιλέωση (1965)
Βάνα (1965)
Το λάθος (1965)[νοσοκόμα]
Μια γυναίκα χωρίς ντροπή (1965)
Κάλλιο πέντε και στο χέρι (1965)
Η αστεφάνωτη (1964)
Η σωφερίνα (1964)
Τα δίδυμα (1964)
Ήταν όλοι τους... κορόιδα! (1964)
Ένας βλάκας με πατέντα (1963)
Το "τεμπελόσκυλο" (1963) [γραμματέας]
Ο δρόμος με τα κόκκινα φώτα (1963)
Εφιάλτης (1961)
Το κλωτσοσκούφι (1960)
Αστέρω (1959)
Ο Θύμιος τά΄κανε θάλασσα (1959) [Κατίνα]Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κοντινό πλάνο