Alpha 1 News

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ - ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ - ''Η ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ''.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ - ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ - ''Η ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ''.
                                                                                                                                                                      Η Κατερίνα Βασιλάκου γεννήθηκε το 1941 στην Αιδηψό και μόλις έβγαλε την Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, δούλεψε για τέσσερα χρόνια στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, όπου ενσάρκωσε ρόλους σε πολύ γνωστά και σημαντικά έργα του Τσέχωφ ,του Μολιέρου, του Σαίξπηρ, του Λόρκα κ.α.
Γυρνώντας στην Αθήνα, συνεργάζεται με πολύ σημαντικούς θιάσους, όπως της Άννας Συνοδινού, της Χρονοπούλου του Βουτσά , του Ρίζου, της Έλλης Λαμπέτη κ.α.
                                                                                                                                                                Συμμετείχε σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες, μερικές από τις οποίες ήταν «Το κορίτσι του λόχου», «Τα σκαλοπάτια της ζωής», «Δεν πουλάω την καρδιά μου», «Ας με κρίνουν οι γυναίκες», «Η κραυγή μιας αθώας», «Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου», «Οι άντρες ξέρουν ν’ αγαπούν» κ.α.
Συνεργάστηκε με επίσης πολλούς αξιόλογους ηθοποιούς όπως ‘’Μάνο Κατράκη’’, ‘’Νίκο Ξανθόπουλο’’, ‘’Μαρία Φωκά’’, ‘’Σωτήρη Μουστάκα’’, ‘’ Ειρήνη Κουμαριανού’’, ‘’Λυκούργο Καλλέργη’’, ‘’Μιράντα Κουνελάκη’’ κ.α.
                                                                                                                                                                        Πέραν του κινηματογράφου και του θεάτρου, συμμετείχε και κάποιες τηλεοπτικές δουλειές όπως, «Τ’ αγρίμια» το 1973, «Μενεξεδένια πολιτεία» το 1975, «Ο φάρος» το 1976 και «Οικογένεια» το 1990.
Παντρεύτηκε στις αρχές του 1970 με τον επίσης αξιόλογο ηθοποιό Θανάση Μυλωνά και απέκτησαν μαζί μια κόρη.
Ο Θανάσης Μυλωνάς ήταν γεννημένος το 1938 στο Μπογιάτι Αττικής και οι σπουδές του ήταν στο Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν.
                                                                                                                                                                        Η πρώτη του εμφάνιση στο θεατρικό σανίδι, έγινε το 1958 στο έργο «Λοκαντιέρα» και είχε συμμετάσχει και εκείνος σε πολλές ταινίες, όπως «Ένας μάγκας στα σαλόνια», «Κάθε καημός και δάκρυ», «Ο βασιλιάς της γκάφας», «Ο παραμυθάς», «Της Κακομοίρας», «Ο Αριστείδης και τα κορίτσια του» κ.α.
Η αγάπη του όμως όπως και της Κατερίνας, ήταν το θέατρο και μαζί έψαχναν, έβρισκαν, έπαιζαν σε θεατρικές παραστάσεις που τους γέμιζε την ψυχή και το μυαλό. Έτσι περίπου ένα χρόνο πριν παντρευτούν, το 1969 σχηματίζουν τον δικό τους θίασο, όπου ανεβάζουν αρκετά έργα. Αυτό κράτησε όμως μέχρι το 1972, όπου τελικά τον διέλυσαν γιατί δεν πήγαινε όσο καλά ήθελαν να πάει. Όμως το 1975 μέχρι και το 1982 επανέρχονται δριμύτεροι με τον νέο θίασο τους, όπου επίσης ανέβασαν μια πληθώρα σπουδαίων έργων.
                                                                                                                                                                        Όταν εκείνος στα τέλη του 1987 αρρώστησε και η διάγνωση ήταν καρκίνος, η Κατερίνα Βασιλάκου τα παράτησε όλα και έμεινε στο πλευρό του αγαπημένου της συζύγου μέχρι τον θάνατο του, τον Ιανουάριο του 1989 σε ηλικία περίπου 51 χρονών και η κηδεία του έγινε στη Δροσιά, στο Νεκροταφείο της Άνοιξης.
Ήταν πολύ αγαπημένο ζευγάρι και μαζί πορεύονταν, όχι μόνο στη ζωή αλλά και σε όλες τις θεατρικές τους δουλειές. Για εκείνη και την κόρη τους ήταν πολύ δύσκολο να συνηθίσουν στην απουσία του και αυτό ήταν κάτι που τους πλήγωνε την καρδιά καθημερινά.
                                                                                                                                                                       Μετά από ένα μεγάλο διάστημα απουσίας της από τα θεατρικά δρώμενα, επανήλθε στο χώρο που τόσο αγαπούσε και με πολύ δουλειά, προσπαθούσε να γεμίσει τις γεμάτες μοναξιά μέρες απουσίας του αγαπημένου της.
Με μεγάλο κόπο και προσπάθεια, ύστερα από πολλά χρόνια δουλειάς και αγωνιών και χωρίς τον σύντροφο- συνεργάτη της να την βοηθάει στην αντιμετώπιση των διάφορων δυσκολιών, κατάφερε να φτιάξει το δικό της Θέατρο στον Κεραμεικό, όμως η μοίρα θέλησε να την αφήσει να το χαρεί, μόνο για δυο μήνες.
Έφυγε από την ζωή στις 04 Ιουλίου 2001 σε ηλικία περίπου 60 χρονών, από κάποιο σπάνιο μικρόβιο που εμφανίστηκε στον εγκέφαλο της. Έτσι ξεκίνησε και εκείνη για να κάνει το μεγάλο ταξίδι προς την αγκαλιά του αγαπημένου της..