Alpha 1 News

Ούτε ένας αστυνομικός δεν στάλθηκε στα Δωδεκάνησα!


Την έντονη αντίδραση των Ενώσεων των Αστυνομικών Υπαλλήλων της περιοχής μας έχει προκαλέσει, η μηδενική τοποθέτηση αστυνομικών στη...
Δωδεκάνησο κατά τις πρόσφατες έκτακτες μεταθέσεις!
Παρά το γεγονός ότι ο νομός μας είναι ένας «δύσκολος» νομός με πολλαπλά προβλήματα καθημερινότητας και όχι μόνο, τα οποία έχουν αυξηθεί μετά και την όξυνση του μεταναστευτικού ζητήματος, η φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. δεν δείχνει να τα αντιλαμβάνεται όλα αυτά καθώς στις έκτακτες μεταθέσεις που έγιναν πρόσφατα, δεν «άνοιξε» ούτε μία θέση για τη Δωδεκάνησο!
Αυτό καταγγέλλουν οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων της περιοχής μας, οι οποίες και εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση με την οποία «ευχαριστούν την πολιτική και φυσική τους ηγεσία, αφού κατανόησαν πλήρως τις ανησυχίες τους και αντιλήφθηκαν τις ιδιαίτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η περιοχή μας ( μεταναστευτικές ροές, νησιωτικότητα, τουρισμός κ.α.) και τους ενίσχυσαν –όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν- με μηδέν (0) αστυνομικούς»! Επίσης δεν παραλείπουν να ευχαριστήσουν «όλους όσους συνέβαλαν, για να τύχουμε αυτής της ενίσχυσης»!
Μιλώντας στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου κ. Μανώλης Ανδρουλάκης εξήγησε πως «η κατάσταση στην περιοχή μας είναι αρκετά σοβαρή λόγω και της έκτασης του μεταναστευτικού. Η πολιτική και φυσική μας όμως ηγεσία δείχνει ότι δεν αναγνωρίζει το πρόβλημα με τη κίνηση αυτή και μας αφήνει μόνους μας στη μοίρα μας!
Από εκεί και πέρα –τονίζει ο κ. Ανδρουλάκης- ζητάμε τη στήριξη των τοπικών εκπροσώπων μας και της κοινωνίας να αντιδράσουμε, γιατί όπως δείχνουνε τα πράγματα η κατάσταση θα χειροτερεύει συνεχώς! Αν λοιπόν δεν αντιληφθούν οι αρμόδιοι το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε θα έχουμε δυσάρεστε εκπλήξεις.
Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι τα Δωδεκάνησα δεν είναι μόνο να έρχεται ο τουρισμός και ναι εισπράττει ο κρατικός προϋπολογισμός, είναι ένας νομός  με ιδιαιτερότητα (νησιωτικότητα), που έχει 7 αεροδρόμια εκ των οποίων τα 3 είναι διεθνή, 7 λιμάνια πύλες εισόδου και διαθέτει το 19,5 των ξενοδοχειακών κλινών πανελληνίως! Αν δεν το αντιμετωπίσουμε έτσι όπως μας αξίζει εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο!
Θα πρέπει να διεκδικήσουμε να αντιμετωπιστούμε όπως μας αξίζει, ισότιμα και στον αγώνα μας αυτό ζητάμε τη στήριξη και των τοπικών φορέων και της τοπικής κοινωνίας. Ελπίζαμε με τη νέα κυβέρνηση να δοθεί βαρύτητα στο μεταναστευτικό αλλά δυστυχώς διαψευστήκαμε» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.
Η ανακοίνωση
Η ανακοίνωση των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Δωδεκανήσου αναφέρει τα εξής:
Μετά την ανακοίνωση των έκτακτων μεταθέσεων των αστυνομικών,αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε την Πολιτική και Φυσική μας ηγεσία,αφού κατανόησαν πλήρως τις ανησυχίες μας και αντιλήφθηκαν τις ιδιαίτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η περιοχή μας ( μεταναστευτικές ροές, νησιωτικότητα, τουρισμός κ.α.) και μας ενίσχυσαν με μηδέν (0) αστυνομικούς!!!!Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλαν,για να τύχουμε αυτής της ενίσχυσης!!!
Πλέον σηκώνουμε τα χέρια ψηλά και καλούμε αυτούς που συζητούν και αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς, να έρθουν στη Κω,στη Λέρο,στη Σύμη, στο Καστελόριζο, στη Ρόδο και να εξηγήσουν οι ίδιοι στους κατοίκους,πως θα αντιμετωπισθούν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν και γιατί έχουν γεμίσει τα νησιά με μετανάστες.
Απευθυνόμενοι στους συμπολίτες μας,θέλουμε να τους πούμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι τελικά Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. Τα Δωδεκάνησα ήταν, είναι και θα είναι η ‘’παχιά αγελάδα που αρμέγουμε’’αλλά δυστυχώς ξεχνάμε να την ταΐσουμε. Εμείς πλέον δεν δεχόμαστε να μας χτυπάνε φιλικά την πλάτη.Αν οι τοπικοί άρχοντες και οισυμπολίτες μας το ανέχονται και το δέχονται, τότε θα συμμορφωθούμε και εμείς στα θέλω τους.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι εμείς από την πλευρά μας, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της περιοχής μας.- “
Ο  Πρόεδρος
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ
Ο Γεν. Γραμματέας
ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ Γεώργιος
Ο Πρόεδρος
ΚΥΔΩΝΑΚΗΣ Αντώνιος
Ο  Γεν. Γραμματέας
ΓΕΩΡΓΙΟΥ Παναγιώτης
rodiaki.gr