Alpha 1 News

Ποιός είναι ο γιος Μπάιντεν που προκάλεσε κρίση στις ΗΠΑ ; Βίος και πολιτεία η ζωή τουΑναμφίβολα πρόσωπο της πολιτικής επικαιρότητας των ΗΠΑ αποτελεί ο Χάντερ Μπάιντεν, που είναι το μεσαίο παιδί του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ και βρίσκεται στο κέντρο της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση Τραμπ. Η προσωπική ζωή του έχει δημιουργήσει ένταση σε συνδυασμό με την πολιτική ιδιότητα του πατέρα του και παρά το γεγονός ότι δεν έχει αποδειχθεί κακοπραξία, η εμπλοκή του στην Ουκρανία μπορεί να δημιουργήσει νέα δεδομένα και προβλήματα στο πολιτικό μέλλον του επίδοξου για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Ο Χάντερ Μπάιντεν έγινε γνωστός για τη θυελλώδη προσωπική ζωή του. Δεν ήταν λίγες οι φορές που έγινε πρωτοσέλιδο στον «κίτρινο» Τύπο κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη θητεία του πατέρα του ω αντιπρόεδρος.

Το 2012 κατατάχθηκε στους εφέδρους του Πολεμικού Ναυτικού, σε ηλικία 44 ετών, για να αποπεμφθεί δύο χρόνια αργότερα επειδή βρέθηκε θετικός σε τεστ για κοκαΐνη.

«Ήταν τιμή να υπηρετήσω το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και μετανιώνω βαθύτατα γιατί οι πράξεις μου οδήγησαν στη διοικητική μου απόλυση. Σέβομαι την απόφαση του Ναυτικού. Με την αγάπη και τη στήριξη της οικογένειάς μου προχωράω» είχε δηλώσει.

Μετά την τραγωδία που έπληξε το 2015 την οικογένεια Μπάιντεν, με τον θάνατο του 46χρονου αδελφού του Μπο από καρκίνο, η προσωπική ζωή του Χάντερ συνέχισε να τροφοδοτεί τα πρωτοσέλιδα.

Πριν προλάβει να ανακοινώσει επίσημα τον δεσμό του με τη χήρα του αδελφού του, Χέιλι, στα τέλη Φεβρουαρίου του 2017 η πρώην σύζυγός του, Κάθλιν, κατέθεσε καταγγελία στο δικαστήριο της Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο της έκδοσης διαζυγίου, ότι ο Χάντερ ξόδευε αλόγιστα τα χρήματά του σε ναρκωτικά, πόρνες, στριπτιζάδικα και δώρα προς τις ερωμένες του και ότι η οικογένεια δεν είχε πλέον λεφτά για να πληρώνει τους λογαριασμούς.Δεν είναι ξεκάθαρο πότε ακριβώς διέκοψαν τον δεσμό τους ο Χάντερ Μπάιντεν κι η χήρα του αδελφού του, αλλά ο χωρισμός τους έφθασε στα σκανδαλοθηρικά έντυπα στις αρχές του περασμένου Μαΐου, λίγες μέρες πριν το TMZ αποκαλύψει τον «κρυφό» γάμο του γιου του Τζο Μπάιντεν με το μοντέλο Μελίσα Κοέν από τη Νότια Αφρική.

Εκτός από τις προσωπικές του σχέσεις, τα μεγαλύτερα προβλήματα του Χάντερ προέκυψαν από ερωτήματα για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Τον Μάιο του 2014 εντάχθηκε στο ΔΣ της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής φυσικού αερίου της Ουκρανίας, της Burisma Holdings. Σε μια εποχή που η εταιρεία προσπαθούσε να αντιμετωπίσει κρούσματα διαφθοράς στους κόλπους της, ο Χάντερ Μπάιντεν πρότεινε να συνεργαστούν με το δικηγορικό γραφείο Boies Schiller Flexner, όπου ο ίδιος ήταν «σύμβουλος».

Ο διορισμός του στον ενεργειακό γίγαντα της Ουκρανίας προκάλεσε ανησυχίες και πυρά για σύγκρουση συμφερόντων, καθώς έγινε σε μια περίοδο εντάσεων μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας για το Ουκρανικό και την ενεργειακή εξάρτηση του Κιέβου από τη Ρωσία. Αλλά τόσο ο Τζο Μπάιντεν όσο και ο γιος του απέρριψαν τις αιτιάσεις, υποστηρίζοντας στα ΜΜΕ ότι ο Χάντερ Μπάιντεν είναι ιδιώτης και τα επιχειρηματικά του συμφέροντα δεν εκπροσωπούν, ούτε επηρεάζουν τις απόψεις της κυβέρνησης.