Alpha 1 News

RODOLFO VALENTINO - O MEΓΑΛΟΣ ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.

RODOLFO VALENTINO - O MEΓΑΛΟΣ ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.
                                                                                                                                                                      Ο Ροντόλφο Βαλεντίνο έφυγε από τήν ζωή στις 23 Αυγούστου 1926 στο νοσοκομείο, μέσα σε γυναικείο πανζουρλισμό για την κατάσταση της υγείας του. Ήταν μόλις 31 ετών και έγινε έτσι ο πρώτος από μια μακρά σειρά πρόωρα αδικοχαμένων σταρ που πέρασαν στη σφαίρα του μύθου.
Μέσα σε προωθητική περιοδεία για τη νέα του ταινία, τον «Γιο του Σεΐχη», ο Βαλεντίνο αρρώστησε και επέστρεψε άρον-άρον στη Νέα Υόρκη για να νοσηλευτεί. Παρά την πετυχημένη εγχείριση για το έλκος και την οξεία σκωληκοειδίτιδα στις 15 Αυγούστου 1926, στο μετεγχειρητικό στάδιο έπαθε μόλυνση και η κατάστασή του χειροτέρεψε άρδην.
                                                                                                                                                                        Όσο για την κηδεία του, μετατράπηκε σε κοσμοϊστορικό γεγονός, με περισσότερα από 80.000 άτομα να μαζεύονται στη νεκρώσιμη τελετή της Νέας Υόρκης, την ίδια στιγμή που οι συγκεντρώσεις στους δρόμους οδήγησαν σε ταραχές.
Τουλάχιστον τρεις απόπειρες αυτοκτονίας από τεθλιμμένες θαυμάστριες έλαβαν χώρα εκείνη τη μέρα, ένα γεγονός που οδήγησε το Βατικανό στην έκδοση έγγραφης δήλωσης, στην οποία καταδίκαζε «τη συλλογική τρέλα που ενσαρκώνει την τραγική κωμωδία ενός νέου φετιχισμού»!
Ο «αιώνιος λατίνος εραστής», ο «θεός του έρωτα» και άλλα τέτοια υπέροχα χρησιμοποίησε τη σεξουαλικότητα που ανάδιδε και το ωραίο του παρουσιαστικό για να βρει τη θέση του στη ζωή.
                                                                                                                                                                     Ήδη από την πρώτη στιγμή που κατέφτασε στον Νέο Κόσμο ο ωραίος Ιταλός, έβαλε σε λειτουργία τα φυσικά του χαρίσματα, δουλεύοντας ως καβαλιέρος κυριών σε νυχτερινά κέντρα της Νέας Υόρκης και αργότερα ως συνοδός ηλικιωμένων γυναικών, ζιγκολό δηλαδή σωστός.
Τέτοιος ήταν όμως ο τρόπος του με τις γυναίκες, τόση αγάπη του είχε το ωραίο φύλο, που ο Βαλεντίνο το εκμεταλλεύτηκε αυτό στο έπακρο, καθώς με τη βοήθεια των γυναικείων επαφών του θα μεταπηδούσε στο σινεμά και θα γινόταν παγκόσμιο σύμβολο αρρενωπότητας, έχοντας πια όλες τις κυρίες του πλανήτη στα πόδια του!
                                                                                                                                                                      Σαφώς λιγότερο γνωστός για τις υποκριτικές του ικανότητες και περισσότερο για τη σεξουαλικότητά του, ο Βαλεντίνο έχει καταγραφεί στη συλλογική μνήμη ως το πρώτο σύμβολο του σεξ της μεγάλης οθόνης, ένας μύθος του σινεμά δηλαδή που γιγαντώθηκε σίγουρα και από τον πρόωρο θάνατό του.
«Είμαι απλά ο καμβάς στον οποίο οι γυναίκες ζωγραφίζουν τα όνειρά τους», συνήθιζε να λέει το διαχρονικό αρσενικό, βλέποντας πια την υστερία των γυναικών με την πάρτη του να μεταπηδά και στους άντρες, καθώς όλοι ήθελαν να του μοιάσουν και να μάθουν τα μυστικά της ασύλληπτης επιτυχίας του στις γυναίκες!
                                                                                                                                                                  Έβαλε ο Βαλεντίνο μπριγιαντίνη στο μαλλί; Άξαφνα οι πωλήσεις της εκτοξεύτηκαν, αφού όλοι ήθελαν το μαλλί του γόη! Άφηνε ο Βαλεντίνο μούσι; Οι κουρείς της Αμερικής κατέβαιναν σε απεργία γιατί έχαναν την πελατεία τους! Φόρεσε ο Βαλεντίνο για πρώτη φορά ρολόι χειρός; Επιτόπου σταμάτησε να αποτελεί γυναικείο εξάρτημα για τον καρπό και έγινε παγκόσμια αντρική μόδα! Έβγαινε ο Βαλεντίνο με νέα συνοδό; Αυτομάτως το γεγονός θα φιλοξενούνταν στον αυριανό Τύπο, αφού οι εφημερίδες τον ακολουθούσαν κατά πόδας για να παρακολουθούν την ξέφρενη ερωτική του ζωή.
Κι έτσι τα σκάνδαλα δεν έλειψαν, οι κατηγορίες για εκπόρνευση, ακόμα και οι φήμες για ομοφυλοφιλία, σε μια ζωή που έμοιαζε βγαλμένη από ταινία…
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, καπέλο