Alpha 1 News

H Ελληνική Μεσογειακή Διατροφή πρωταγωνιστεί στη Στοά Αρσάκη


Η ελληνική μεσογειακή διατροφή πρωταγωνιστεί στο νέο επενδυτικό σχήμα στη Στοά Αρσάκη.

Tη Δευτέρα 22 Ιουλίου υπεγράφη, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, Μισθωτήριο Συμφωνητικό από τον Πρόεδρο της (Φ.Ε.) καθηγητή κ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη και από τον κ. Άρη Κεφαλογιάννη ο οποίος είναι ο Διαχειριστής και νόμιμος εκπρόσωπος της εκμισθώτριας εταιρείας LEGENDARY FOOD IKE, για μακροχρόνια μίσθωση του Αρσακείου Μεγάρου. 

Η διαχείριση των Στοών Αρσακείου - Ορφέως και βιβλίου που ανήκουν στη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, παραχωρούνται σε επενδυτικό σχήμα υπο τον κ. Άρη Κεφαλογιάννη.  Ο διαγωνισμός είχε ξεκινήσει στις αρχές του 2018 και πέρασε από πολλά στάδια. Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε ελάχιστο ετήσιο ενοίκιο 1,2 εκατ. ευρώ, συν τα ποσοστά επί του τζίρου που θα πραγματοποιούν τα καταστήματα όταν και θα λειτουργούν στις δύο στοές. Ο κύριος Κεφαλογιάννης είναι ο ιδρυτής της ελληνικής εταιρίας Γαία Τρόφιμα τα προϊόντα της οποίας είναι πολύ γνωστά στο εξωτερικό.
Tον Σεπτέμβριο θα υπάρχουν νεότερα για τους επενδυτές στη Στοά Αρσακείου καθώς και για το ύψος της επένδυσης.

Η Legendary Food IKE, μισθώνει το Αρσάκειο Μέγαρο (της Στοάς του Ορφέως, της Στοάς του Βιβλίου και του Αιθρίου του Αρσακείου Μεγάρου) επί των οδών Πανεπιστημίου, Σταδίου, Πεσμαζόγλου και Αρσάκη (όπου στεγάζεται και το Συμβούλιο τής Επικρατείας).
Το ακίνητο μισθώνεται για 35 χρόνια με στόχο τη δημιουργία μιας οργανωμένης αγοράς τροφίμων αντάξιας των ευρωπαϊκών προτύπων και πολυχώρων, όπως αυτών των Food Halls που γνωρίζουν μεγάλη ανάπτυξη στην Ευρώπη. Το εγχείρημα αυτό εκτός του ότι θα αναβαθμίσει την περιοχή του κέντρου της Αθήνας, θα αναδείξει διεθνώς και την ελληνική μεσογειακή διατροφή. Τον ελληνικό γαστρονομικό πολιτισμό , κάτι που τη δεδομένη χρονική στιγμή έχει πολύ ανάγκη η χώρα μας. Συγχρόνως, το κέντρο της πόλης θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ποιοτική διατροφή με επώνυμα ελληνικά προϊόντα επίλεκτων παραγωγών από όλη την Ελλάδα.

Η συνολική επιφάνεια των δύο στοών φτάνει τις 10.000 τετραγωνικά μέτρα. Οι περισσότεροι όμως χώροι τόσο στη Στοά του Βιβλίου όσο και στη Στοά Αρσακείου - Ορφέως είναι άδειοι. Συγκεκριμένα, από τους περίπου 65 χώρους που λειτουργούσαν τα προηγούμενα έτη, μέχρι πρόσφατα ήταν μισθωμένοι γύρω στους 15.  Ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο είναι χαρακτηρισμένο ως << διατηρητέο κτίριο >> και ειδικά το Καυταντζόγλειο Μέγαρο ως << διατηρητέο μνημείο >>. Αυτό μπορεί να αλλάξει και με τη λειτουργία νέων εστιατορίων.

Η Ελλάδα ανήκει στις τουριστικές χώρες υποδοχής τουριστών και δίνει ιδιαίτερη σημασία στο θέμα του τουρισμού. Η χώρα μας διαθέτει ένα μοναδικό τουριστικό προϊόν που στηρίζεται στα αναμβισβήτητα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα διαθέτοντας μια μοναδική αρχαιολογική, πολιτιστική και καλλιτεχνική κληρονομιά, αξιόλογες φυσικές ομορφιές και έναν τρόπο ζωής ιδιαίτερα επιθυμητό στους επισκέπτες μας. Η Αθήνα, αποτελεί ισχυρό διεθνή τουριστικό προορισμό. Μέχρι τώρα όμως δεν είχαμε πρωτοποριακές αγορές που να προσελκύουν εκατομμύρια τουρίστες στο να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν την ελληνική γαστρονομία. Μην ξεχνάμε και το μέσο του άξονα Σύνταγμα - Ομόνοια, επί του οποίου λειτουργούν και είναι στα σχέδια να λειτουργήσουν νέα ξενοδοχεία.

Οι περισσότεροι ξένοι επισκέπτες θέλουν να γευθούν την πατροπαράδοτη ελληνική κουζίνα. Θέλουν να γνωρίσουν τις ελληνικές παραδοσιακές συνταγές. Τους ελληνικούς μεζέδες και την γνωστή σε όλους ελληνική φέτα. Τις ελιές  και το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο μας. Το καλό λάδι που λέμε, το ελληνικό ελαιόλαδο.
Η ποικιλία των εδεσμάτων της χώρας μας και η ύπαρξη του καλού κρασιού αποτελούν βασικούς παράγοντες της ψυχαγωγίας των τουριστών. Γι’ αυτόν το λόγο πρέπει πάντα να διατηρούμε την ποιότητα. Εκτός αυτού όμως, πρέπει και η ποσότητα να προσφέρεται σε ικανοποιητικό επίπεδο. Ο τρόπος προσφοράς επιβάλλεται να είναι ο μέγιστος δυνατός. Είμαστε πάντα ευγενικοί, χαμογελαστοί και  πρόθυμοι να τους εξυπηρετήσουμε. Αυτό εκτιμάται ιδιαιτέρως από τους τουρίστες. Η αισχροκέρδεια είναι απαγορευτική. Με το νέο επενδυτικό σχήμα στη Στοά Αρσάκη η ευκαιρία είναι μπροστά μας και η ανάπτυξη μπορεί να έρθει.

Από το καλό κρασί έως το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Από τον ελληνικό μεζέ έως την παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς. Μνήμες και μυρωδιές ξυπνάνε, το ταξίδι ξεκινάει και όλα αυτά μαζί συνθέτουν την τέλεια γεύση:  Ελλάδα.

Πολύ σημαντικό, όσον αφορά τις μικρές ηλικίες, είναι και το γεγονός ότι το σχέδιο αυτό θα συμβάλλει στη διατροφική εκπαίδευση. Για τους μαθητές των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων αλλά και όλων των Σχολείων της χώρας, ο πολυχώρος αυτός θα αποτελεί << βιωματικό εργαστήριο >> υγιεινής διατροφής και αγωγής υγείας. Για τα μικρά παιδιά θα οργανώνονται εκπαιδευτικά προγράμματα για τα διατροφικά προϊόντα της ελληνικής χλωρίδας και πανίδας.

Η σωστή και υγιεινή διατροφή συντελεί και σε έναν ποιοτικό τρόπο ζωής.

Θοδωρής Καλιμτζάκης
theodorisk@gaea.gr
kalimtzakis@gmail.com