Alpha 1 News

Η κόρη καπετάνισσα-σύμβολο, κι ο πατέρας στο εμπόριο όπλων!


Ένα άνευ προηγουμένου κύμα αλληλεγγύης για την ακτιβίστρια καπετάνισσα, Καρόλα Ράκετε βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες μετά την σύλληψή της από τις ιταλικές αρχές...


Χαρακτηριστικό είναι πως μέσω διαδικτύου κυρίως συλλέγονται τόσο υπογραφές για την απελευθέρωσή της , όσο και χρήματα, ενώ αυτήν την στιγμή το ποσό που έχει συγκεντρωθεί ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο ευρώ.
Η ηρωοποίηση της ακτιβίστριας πλοιάρχου του Sea-Watch 3, υπενθυμίζει πως αυτή η εποχή έχει “ανάγκη” από αντιστασιακά σύμβολα. Και αφού που ξέφτισε το κίνημα των κίτρινων γιλέκων στην Γαλλία, κατόπιν βρέθηκε η μικρή ακτιβίστρια για το περιβάλλον Γκρέτα Τούνμπεργκ και σήμερα η 31χρονη Καρόλα η οποία συνελήφθη όταν έδεσε το σκάφος στην Λαμπεντούζα και αποβίβασε 40 μετανάστες έπειτα από δύο εβδομάδες παραμονής του σκάφους μεσοπέλαγα ερχόμενη σήμερα αντιμέτωπη με την κατηγορία της έως και 10ετους φυλάκισης αν καταδικαστεί.
Η Ράκετε προβάλλεται ως σύμβολο αντίστασης στην αντιμεταναστευτική πολιτική του Σαλβίνι, ο οποίος χαρακτήρισε την ανυπακοή της στην εντολή απαγόρευσης ως «πράξη πολέμου».
Είναι όμως όλα τόσο αθώα όπως φαίνονται…;

Σοβαρές αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
Ο πατέρας της «καπετάνισσας» του SeaWatch , είναι στρατιωτικός μηχανικός, πρώην Γερμανός στρατιωτικός ειδικός σε θέματα «αμυντικών συστημάτων» και σύμβουλος στον ιδιωτικό στρατιωτικό τομέα!!
Μέχρι να συμβεί το περιστατικό με την 31χρονη , όλα αυτά μπορούσε κανείς να τα διαπιστώσει εύκολα,από μια έρευνα στο προφιλ του στο Linkedin, όπου ο Ekkehart Rackete , μεταξύ άλλων, έδειχνε την τάξη του συνταγματάρχη στο γερμανικό στρατό και την θητεία του επί τριάντα χρόνια στη στρατιωτική βιομηχανία με αναφορές στις ηλεκτρονικές συσκευές ELINT (κατασκοπεία μέσω ηλεκτρονικών σημάτων), διάθεση εκρηκτικών και εκκαθάρισης ναρκών, ναυπηγική βιομηχανία, προστασία βαλλιστικών οχημάτων κ.λπ.
Με την μόνη διαφορά πως μετά την σύλληψη και την ηρωοποίηση της Καρόλα , το εν λόγω προφιλ του πατέρα της στο Linkedin διαγράφηκε!!!
Ο μηχανικός Ekkehart Rackete βρισκόταν στη στρατιωτική βιομηχανία εδώ και 30 χρόνια. Είναι ανώτερος σύμβουλος της Mehler Engineered Defense, που τα αμυντικά της εργαλεία συμμορφώνονται με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ.
Ο μπαμπάς Ekkehart ‘έχει Bachelor of Science στην προηγμένη τεχνολογία ραντάρ στο Koblenz (1976-1979). Έχει πουλήσει υλικά πυρηνικών βακτηριολογικών και χημικών συστημάτων (Tag Krefeld, 2008-2010), Gtc Senior Consultant για βαλλιστικά αμυντικά συστήματα προσωπικού, για οχήματα, πλοία και ελικόπτερα (2009-2011). Τελικά εντάχθηκε στην εταιρεία Mehler από το 2012 και μετά.
Από το 2012, ο Ekkehart Rackete είναι σύμβουλος της Mehler Engineered Defense , μιας εταιρείας που δραστηριοποιείται στον στρατιωτικό τομέα, η οποία ασχολείται με συστήματα βαλλιστικής προστασίας – ασπίδες συστημάτων εδάφους, λιμνών, αέρα και αέρα.
Ο μπαμπάς Ekkehart ασχολήθηκε με τον ηλεκτρονικό πόλεμο, μέσα κατασκοπείας, την τεχνητή νοημοσύνη, -θυμάστε πως η τεχνητή νοημοσύνη ήταν και θέμα της Λέσχης Μπιλντερμπεργκ έτσι; – πλοία, εκκαθάριση ναρκών, βαλλιστική προστασία (θωράκιση)οχημάτων , ανάπτυξη νέου βαλλιστικού υλικού με ιδιότητες πάνω από το επίπεδο B4C, και άλλα…
Εν ολίγοις, μια υψηλού επιπέδου, και βεβαίως υψηλού εισοδήματος στρατιωτική βιομηχανία.
Στην μετα-στρατιωτική σταδιοδρομία του, ο Ekkehart έχει επίσης εμπειρία στην Tag Krefeld, πωλήσεις προστατευτικού υλικού NBC (πυρηνική, βακτηριολογική και χημική).
Ο Ekkehart Rackete , ο οποίος ήλθε σε επαφή με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera , στήριξε την κόρη του λέγοντας ότι η οικογένεια της έδωσε τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς ενός σπιτιού στην Αγγλία, αλλά το κορίτσι από μόνο του κερδίζει αρκετά για να μπορεί να ανταπεξέρχεται σε πράξεις και περιόδους εθελοντισμού. Ο Ekkehart πρόσθεσε ότι η Carola κάνει το σωστό.