Alpha 1 News

ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ - ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΣΑΚΩΤΟΥΣ ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.», Στυλιανός Κουτσιβίτης και ο οικονομικός διευθυντής, Κωνσταντίνος Αποστόλου, «συνελήφθησαν» από τον εσωτερικό έλεγχο της διαχειρίστριας αραβο-τουρκικής εταιρείας AGC,
καθώς μετά από παρακολούθηση μηνών, φαίνεται να έχουν διαπράξει, εξωφρενικές ατασθαλίες σε βάρος των μετόχων του θρυλικού ξενοδοχειακού κολοσσού και της πλαζ του Αστέρα της Βουλιαγμένης.
Συγκεκριμένα την περασμένη Δευτέρα, κατά την είσοδό τους στα γραφεία τους, τους ανέμενε η ειδική ομάδα σεκιούριτι, η οποία τους ακινητοποίησε, τους απαγόρευσε την πρόσβασή τους στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές τους και με εντολή του επικεφαλήςτης AGC Jermynstreet, τέθηκαν αμέσως σε διαθεσιμότητα.
Δεδομένου ότι η πολύμηνη ερεύνα εις βάρος τους είχε καταδείξει «οικονομικά εγκλήματα» σε ό,τι αφορά στη διαχείριση του ξενοδοχείου του Αστέρα και της πλαζ της ΑstirBeach, ο Στυλιανός Κουτσιβίτηςκαι σε ξεχωριστό δωμάτιο ο οικονομικός διευθυντής του Αστέρα, Κωνσταντίνος Αποστόλου,υποβλήθηκαν σε πολύωρη «ανάκριση», όπου και τους παρατέθηκαν ένα προς ένα τα στοιχεία που αποδείκνυαν ότι είχαν βάλει βαθιά το χέρι στο μέλι.
Είναι δεδομένο πλέον, ότι η ΑGC και οι μέτοχοι εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο, να ζητήσουν την ποινική δίωξη των δύο κορυφαίων στελεχών, τη στιγμή που η δήθεν δήλωση παραίτησης του Στέλιου Κουτσιβίτη, είναι παντελώς προσχηματική, έως ότου και οι μέτοχοι αποφασίσουν πώς θα αντιμετωπίσουν επικοινωνιακά αυτό το εσωτερικό σκάνδαλο μεγατόνων. Προς το παρόν δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τον αριθμό των μηδενικών που «κακοδιαχειρίστηκαν» οι δύο άνδρες. Θυμίζουμε ωστόσο, ότι είναι γνωστές εδώ και περίπου δύο χρόνια οι αμέτρητες καταγγελίες σχετικά με αυθαιρεσίες της διοίκησης του Αστέρα (αυθαίρετα δίπλα στον ναό) και η πλήρης αδιαφορία για τις υποδομές της νέας επένδυσης και φυσικά της τραγικής καθυστέρησης ολοκλήρωσης των έργων.
Προσχηματική η παραίτησή του
Την Πέμπτη το απόγευμα ο Στυλιανός Κουτσιβίτης υπέβαλε την παραίτησή του ο ίδιος δεν ενστερνίζεται σε καμία περίπτωση πως υπήρξε εσωτερική απόφαση για αποπομπή του. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για παραίτηση και αποτελεί προσωπική του επιλογή:
«Πρόκειται για μία απολύτως προσωπική επιλογή. Κλείνει ένας κύκλος, για τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω τους μετόχους του Αστέρα. Δηλώνω πολύ περήφανος δεδομένου ότι πραγματοποιήθηκε μία πολύ μεγάλη επένδυση για την Αθήνα αλλά και συνολικά για τον ελληνικό τουρισμό, με μία μεγάλη ευκαιρία για την προσέλκυση επισκεπτών υψηλών εισοδηματικών κριτηρίων στη χώρα».
Ο ΣτυλιανόςΚουτσιβίτης είχε αναλάβει στον Αστέρα αρχές Αυγούστου του 2017, προερχόμενος από τον όμιλο Γ. & Τ. Δασκαλαντωνάκη κι έχοντας πρωταγωνιστήσει τότε στο μεγάλο deal για την αγορά του πρώην AthensLedra (νυν Grand Hyatt) στη λεωφόρο Συγγρού από το δίδυμο των επενδυτών Hines και HendersonPark. Η εν λόγω συμφωνία είχε ολοκληρωθεί μόλις τον Ιούνιο του 2017 με τη συνδρομή του ομίλου Γ. & Τ. Δασκαλαντωνάκη στο κομμάτι της διαχείρισης και την ενεργό συμμετοχή του κ. Κουτσιβίτη.Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΜΠΑΜ στο ρεπορτάζ», τα τελευταία δύο χρόνια, ο Στέλιος Κουτσιβίτης έχει διαχειριστεί ένα ποσό κοντά στα 400 εκατομμύρια ευρώ.
Ποια είναι AGC Jermyn Street
Η AGC JermynStreet ανήκει στο αραβικών συμφερόντων fund AGC EquityPartners που διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 2 δισ. ευρώ. Διαθέτει γραφεία στη Μέση Ανατολή και στο Λονδίνο και στο μετοχικό κεφάλαιό του φέρεται να συμμετέχουν με συντριπτική πλειοψηφία δύο κρατικά funds του Αμπού Ντάμπι και του Κουβέιτ, και με μικρό ποσοστό η τουρκική Dogus.
Η JermynStreet Real Estate Fund είχε υποβάλει στο διαγωνισμό του 2016την υψηλότερη προσφορά ύψους 400 εκατ. ευρώ για το 90% των μετοχών της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.».
Τα σχέδια του fundπου φυσικά έχει καθυστερήσει σε υπερβολικό βαθμό να πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν την ήπια ανάπτυξη της έκτασης, με την υλοποίηση έως δέκα πολυτελών βιλών, όπως και η μετατροπή των υφιστάμενων ξενοδοχείων σε επτά αστέρων θέρετρα, που σπανίζουν διεθνώς και φυσικά δεν υπάρχουν στην ελληνική επικράτεια. Σχεδιάζεται ακόμη η αναβάθμιση του υφιστάμενου συγκροτήματος bungalows συνολικής δυναμικότητας 58 δωματίων, όπως και η μαρίνα με στόχο τον ελλιμενισμό megayachts.
ereportaz.gr.