Alpha 1 News

Τα παραδοσιακά πιάτα των ελληνικών νησιών.

Μετά τις καλοκαιρινές βουτιές στην παραλία η όρεξη μας ανοίγει ειδικά όταν βρισκόμαστε σε κάποιο ελληνικό νησί. Η ντόπια κουζίνα μας φημίζεται για τα πιάτα της και κάποια από αυτά πρέπει να τα δοκιμάσεις! 

Παρακάτω, λοιπόν, θα διαβάσετε για ορισμένα νησιώτικα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε το καλοκαίρι!

Φάβα, Σαντορίνη: Το μοναδικό παραδοσιακό φαγητό του νησιού, μαζί με τους ντοματοκεφτέδες.

Ρεβιθάδα, Σίφνος: Τα ρεβίθια είναι τα αγαπημένα όσπρια του νησιού και μπορείτε να τα γευτείτε σε διάφορες εκδοχές.

Φρουτάλια, Άνδρος: Πρόκειται για μια γευστικότατη ομελέτα με λουκάνικα και πατάτες.

Παστιτσάδα, Κέρκυρα: Ποιος μπορεί να πει όχι σε μια μακαρονάδα με κοκκινιστό κρέας (αρνί ή μοσχάρι);

Τυρόπιτα, Σκόπελος: Το πιο φημισμένο φαγητό του νησιού είναι η στριφτή, τηγανητή του τυρόπιτα.

Καγιανάς, Μάνη: Ένα εκπληκτικό και ελαφρύ γεύμα με αυγά, για μετά το μπάνιο.

Γαμοπίλαφο, Κρήτη: Σε περίπτωση που βρεθείτε σε κρητικό γάμο, ακόμα κι αν δεν είστε καλεσμένοι, ζητήστε να σας σερβίρουν ένα πιάτο από το συγκεκριμένο φαγητό, που συνδυάζει το πιλάφι με το κρέας.Τα παραδοσιακά πιάτα των ελληνικών νησιών