Alpha 1 News

CHRIS ISAAK- Ο AMEΡIKANOΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΚΙΘΑΡΙΣΤΑΣ ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ 63 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ .

CHRIS ISAAK- Ο AMEΡIKANOΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΚΙΘΑΡΙΣΤΑΣ ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ 63 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ .
                                                                                                                                                                      Ο γοητευτικός ήχος της κιθάρας, η βελούδινη φωνή του ερμηνευτή .Είναι από τους καλλιτέχνες που επηρεάστηκαν έντονα από τα τραγούδια του αείμνηστου Roy Orbison (ο Orbison ήδη βρισκόταν στο μουσικό προσκήνιο πολύ πριν εμφανιστεί ο Chris Isaak).
Γιος οδηγού φορτηγών, ο Chris Isaak έκανε από μικρός όνειρα για το μέλλον του και ήθελε πάνω απ’ όλα να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο. Συμμετείχε μάλιστα σε ένα πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών που τον έστειλε να σπουδάσει στην Ιαπωνία. Μετά την αποφοίτησή του κι ενώ εργαζόταν σε μια εταιρία παραγωγής ταινιών ο Chris δημιούργησε την μπάντα του, τους Silvertone. Το σχήμα έπαιζε κυρίως rockabilly και απαρτιζόταν από τους: James Calvin Wilsey (κιθάρα), Rowland Salley (μπάσο), Kenney Dale Johnson (ντραμς) και φυσικά ο Chris Isaak πάντα στα φωνητικά.
Το 1985 υπέγραψαν το πρώτο τους συμβόλαιο με την Warner Brothers Records τα επόμενα όμως τρία χρόνια εξαντλήθηκαν με την ηχογράφηση δυό τριών μόνο μέτριων άλμπουμ. Η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά ήταν ένα μείγμα από ποικίλα ακούσματα από country blues μέχρι παραδοσιακές μπαλάντες. Το επόμενο, άλμπουμ του Chris Isaak είχε ένα περισσότερο R&B στυλ. Από τα δύο αυτά άλμπουμ που πέρασαν απαρατήρητα, εξαίρεση αποτέλεσε το single «Blue Hotel» που γνώρισε μεγάλη επιτυχία κυρίως στην Γαλλία (καθώς επίσης και στη χώρα μας).
Καθώς η δεκαετία του ’80 βρισκόταν προς το τέλος της, ο Chris συνεργάστηκε με τον David Lynch γράφοντας τη μουσική στην ταινία «Wild At Heart». Το Δεκέμβριο του 1990 το τραγούδι «Wicked Game» ξεχώρισε από το soundtrack φτάνοντας μέχρι το Νο 6 της Αμερικής και στο Νο 10 της Αγγλίας. Την ίδια εποχή επανακυκλοφόρησε το «Blue Hotel» που το Φεβρουάριο του 1991 έφτασε μέχρι το Νο 17 στους πίνακες επιτυχιών της Αγγλίας.
Η επόμενη επιτυχία του Chris Isaak ήταν τον Απρίλιο του 1993 με το «Can’t Do A Thing (To Stop Me)», απέτυχε όμως, να δημιουργήσει την ίδια αίσθηση με τα προηγούμενα singles του.
Σε μια μουσική σκηνή που συχνά κυριαρχούν οι εύπεπτες συνθέσεις και η ξέφρενη pop, ο Chris Isaak επιχειρεί να προσεγγίσει τον κόσμο με τον δικό του-μερικές φορές απλοϊκό-τρόπο και χωρίς να ξεφεύγει από το μουσικό του ύφος. Πιστεύει ότι η μουσική είναι μια λεπτή ισορροπία μεταξύ μελωδίας και τραγουδιστή. Και αυτήν ακριβώς την ισορροπία προσπαθεί να κρατήσει μέσα από τα τραγούδια του. Ίσως τα όσα θεωρεί ο Chris Isaak να φαίνονται λίγο έξω από το κλίμα της σημερινής εποχής όπου ο ανομοιογενής ήχος υπερισχύει της φωνής ενός τραγουδιστή. Ακόμα όμως κι αν είναι έτσι, ένας καλλιτέχνης σαν τον Chris Isaak βρίσκει πάντα τον τρόπο να δημιουργεί κάτι ξεχωριστό και προσεγμένο ώστε να αγκαλιάζεται από τους φίλους της ποιοτικής μπαλάντας.
Παράλληλα με το τραγούδι, ο Chris Isaak έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός στις ταινίες «Married To The Mob» και «Silence Of The Lambs», καθώς επίσης στην ταινία «Little Buddha» (Ο Μικρός Βούδας) όπου ήταν πρωταγωνιστής.
Την περίοδο 2011-2004 παρουσίασε τη δική του επιτυχημένη αμερικάνικη τηλεοπτική εκπομπή «The Chris Isaak Show» όπου έχει κατά καιρούς φιλοξενήσει διάσημα ονόματα του τραγουδιού και του κινηματογράφου.
Στις 22 Απριλίου 2010, ο Isaak ήταν ο ειδικός καλεσμένος του Conan O’Brien, κατά τη διάρκεια της περιοδείας The Legally Prohibited from Being Funny on Television, στο Nob Hill Masonic Center στο San Francisco, California.
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στη σκηνή, παίζει ένα μουσικό όργανο, νύχτα και συναυλία