Alpha 1 News

Συγκίνηση και μεγαλείο !


Στην αδερφή του Σπυριδούλα δώρισε ο Ξανθιώτης Αντώνης το ένα νεφρό του για να της δώσει ζωή , σε μια επιτυχημένη μεταμόσχευση. Η λήπτης Σπυριδούλα με ανάρτησή τους ευχαριστεί εκτός από τον αδερφό της, Το Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης και το Νοσοκομείο της Ξάνθης για τις προσπάθειές τους.
Αναλυτικά η ανάρτησή της Σπυριδούλας Παρασχαράκη:
Μέσα από μία μεγάλη δοκιμασία που μου επιφύλαξε η ζωή, προσπάθησα να μην πέσω, να μην λυγίσω και με αξιοπρέπεια να αντιμετωπίσω το δώρο του Θεού, γιατί λένε κάθε φορά που ο πόνος επισκέπτεται τον άνθρωπο, του κάνει επίσκεψη ο Χριστός, ενώ όταν ο άνθρωπος δεν περνάει καμία δυσκολία, είναι σαν μια εγκατάλειψη του θεού ούτε ξωφλαει ούτε αποταμιεύει.
Από την αρχή είχα μία μεγάλη δύναμη, αισιοδοξία ,χαμόγελο, η θεία χάρη μου τα έδωσε δεν οφείλονται σε μένα όλα αυτά,να τα βλέπουμε, να τα εκτιμούμε και να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι στη ζωή μας, να έχουμε μόνο Αγάπη Αγάπη Αγάπη για το συνάνθρωπο μας.
Αυτήν ακριβώς την αγάπη εγώ ήμουν από τους τυχερούς ανθρώπους που την έζησα και την ΖΩ, έχοντας Δεύτερη ευκαιρία στη ζωή μου χάρη στην Παναγία που με είχε στην αγκαλιά της και τον Αδερφό μου τον Αντώνη Παρασχαρακη με το μεγαλείο της ψυχής του, έκανε το μεγαλύτερο λειτούργημα που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος:
ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ
Τα λόγια αποδεικνύονται πολύ μικρά μπροστά σε μία τόσο μεγάλη πράξη και οι λέξεις πολύ φτωχές,για να αποδώσουν το μεγαλείο της ψυχής πολλών συνανθρώπων μας, που έχουν προχωρήσει στη δωρεά οργάνων, άλλοτε η απόφαση για τη δωρεά οργάνων λαμβάνεται κάτω από τις πιο τραγικές συνθήκες και άλλοτε αφορά μία απόφαση που λήφθηκε με γνώμονα την Αγάπη την Ανιδιοτελή Αγάπη του Δοτη προς το Λήπτη.
Δικαίως λοιπόν η δωρεά οργάνων χαρακτηρίζεται ως Υπέρτατη Πράξη Ανθρωπιάς, γιατί είναι η ίδια η ζωή που δωρίζεται. Ενα μεγαλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και ένα τεράστιο ΣΑΓΑΠΩ είναι τα λιγότερα που μπορώ να πω αδερφέ μου Αντώνη , μου έκανες αυτό το δώρο χωρίς καν να σου ζητήσω η ίδια, από την πρώτη στιγμή μου είπες να μη φοβηθώ και ότι θα είσαι δίπλα μου και όλα έγιναν με πράξεις,σε Λατρεύω και πάλι ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ.
Να ευχαριστήσω το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης το Διευθυντή της μονάδας τεχνικού νεφρού κυρίο Χατζηδημητρίου Χρήστο που τα λόγια περιττεύουν για αυτόν τον άνθρωπο, από την αρχή δίπλα μου σαν πατέρας και όχι μόνο σε μένα, αλλά και σε όλους τους αρρώστους ανεξαρτήτως πατρίδας και θρησκείας, Ανθρωπος Με Α κεφαλαίο.
Από τον επικεφαλή εξαρτάται και το προσωπικό νοσηλευτές και νοσηλεύτριες που εδώ και έξι μήνες κάνοντας αιμοκάθαρσης ,Πέραν της εργασίας τους δίνουν την ψυχή τους στον συνάνθρωπό τους, όλοι μαζί μία οικογένεια , ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ σε όλη τη μονάδα, Καλή συνέχεια σε υπέροχους ανθρώπους που γνώρισα και συνεχίζουν να κάνουν αιμοκάθαρσης Ελπίδα Πίστη και Δυναμη.
Να ευχαριστήσω τον Θεό,τον κύριο Ιησού Χριστό ,την Παναγία τους Αγίους τους Ηγουμένους στο Μετόχι στον Άγιο Νικόλα και την Παναγία την Παντάνασσα, της Ηγουμενισσες στην Παναγία του Έβρου, τον Σεβασμιώτατο μας κύριο κύριο Παντελεήμων Ξάνθης, από την πρώτη στιγμή να νοιάζεται και προσεύχεται για μένα,τον Πνευματικό μου Πάτερ Μηχαηλ, τον πατέρα μου Πρωτοπρεσβύτερο Ιερέα Αθανάσιο Παρασχαρακη,όλους τους Ιερείς που με διάβαζαν υπέρ υγείας, όλους τους φίλους τους γνωστούς και αγνώστους που άναψαν ένα κεράκι και με επικαλέστηκαν στις προσευχές τους,
Ευχαριστώ, Ευχαριστώ Ευχαριστώ ,το λιγότερο που μπορώ να πω αυτές οι προσευχές με έσωσαν, ιδιαίτερα στο δεύτερο χειρουργείο όπου βρέθηκα στην εντατική μονάδα Ιπποκράτειου με άψογο νοσηλευτικό προσωπικό. 
Την μονάδα τεχνητού νεφρού Ιπποκράτειου που ενώ ειμουν, μία περαστική από εκεί, με αγκάλιασαν σαν δικό τους παιδί.