Alpha 1 News

Το καλύτερο καρπούζι...

Απ’ την Αίγυπτο στην Κίνα κι από εκεί, το13 αιώνα στην Ευρώπη και… στην Ελλάδα μας, όπου στην καλή περίπτωσή του η γεύση του δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο.

Βιταμινούχο (C, Α), δροσίζει χωρίς να παχαίνει και με κιτρουλίνη (αμινοξύ) που όπως λέγαν οι παλιοί «καθαρίζει το αίμα» και αποτοξινώνει. Είναι επίσης διουρητικό -με τόσο νερό που περιέχει- με καροτινοειδή και λυκοπένιο και δρα κατά της υπέρτασης.

Πως επιλέγουμε καρπούζι:

Μεγάλο ναι, όπως και μεσαίο ακόμη, μικρό όχι. Πάντως ανεξαρτήτου μεγέθους πρέπει να ‘ναι βαρύ.

Όταν το χτυπήσετε στη μέση απότομα και ελαφρά ο θόρυβος πρέπει να είναι καμπανιστός και όχι υπόκωφος-τζούφιος… γιατί τότε όπως λένε «μάπα το καρπούζι».

Το κοτσάνι πρέπει είναι χλωρό και πράσινο δείγμα φρεσκάδας.

Το σημείο που ακουμπά στη γη (το αποτύπωμα του καρπουζιού) κιτρινωπό ζωηρό και όχι άσπρο ή πράσινο, που υποδηλώνουν ανωριμότητα.Το καλύτερο καρπούζι