Alpha 1 News

Από 27 - 30 Ιουνίου η SPETSES CLASSIC YACHT REGATTA 2019.

Ανοίγει πανιά και φέτος, από τις 27 έως 30 Ιουνίου, στο φιλόξενο μπουγάζι των Σπετσών, σε έναν υπέροχο θαλάσσιο στίβο,  η περίφημη Ρεγκάτα των Σπετσών  “Spetses Classic Yacht Regatta 2019” που διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος, υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών.
Ο Διεθνής Αγώνας Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών, “Spetses Classic Yacht Regatta 2019”, που διοργανώνεται για 9η συνεχή χρονιά, είναι ο δημοφιλέστερος αγώνας στο είδος του στην Ελλάδα κι ένας από τους σημαντικότερους στη Μεσόγειο και θεωρείται πλέον θεσμός για την Ιστιοπλοϊα, με τις συναρπαστικές ιστιοδρομίες κλασσικών σκαφών, καϊκιών και λατινιών.
Προσφέρει έντονες συγκινήσεις, υπέροχες αγωνιστικές στιγμές και εντυπωσιακές «θαλασσογραφίες» στους συμμετέχοντες και στο πλήθος των επισκεπτών που συρρέουν στο μαγευτικό, ιστορικό νησί του Αργοσαρωνικού.
Η συμμετοχή σκαφών που έχουν γράψει ιστορία στις ελληνικές θάλασσες, αλλά και εξαιρετικών αθλητών που έχουν τιμήσει τη χώρα μας παγκοσμίως αποτελούν το μοναδικό συνδυασμό του “Spetses Classic Yacht Regatta 2019”. Στις ιστιοδρομίες θα συμμετάσχουν και φέτος παγκόσμιοι πρωταθλητές, Ολυμπιονίκες και άλλοι  διακεκριμένοι αθλητές  από την Ελλάδα αλλά και από Κύπρο, Αγγλία, Αμερική, Βέλγιο, Αυστρία, Τουρκία, Ιταλία.
Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του “Spetses Classic Yacht Regatta 2019” Νώντας Λαμπαδάριος, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα ζήσουμε ξανά μοναδικές στιγμές στις Σπέτσες. Για μία ακόμη χρονιά, θα πάρουν μέρος τα πιο όμορφα και αξεπέραστα σκάφη που έχουν κοσμήσει τις ελληνικές και όχι μόνο θάλασσες, τοποθετώντας τις Σπέτσες στο επίκεντρο της διεθνούς ιστιοπλοΐας κατά τη διάρκεια του αγώνα. Η Οργανωτική Επιτροπή έχει κάνει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες προκειμένου να λειτουργήσουν όλα στην εντέλεια για τους αγωνιζόμενους, αλλά και για να προσφέρουμε φιλοξενία υψηλού επιπέδου και σε όλους τους επισκέπτες του νησιού. Σας περιμένουμε όλους στις Σπέτσες.”
Με θεμέλιο τις αξίες της ευγενούς άμιλλας και του «ευ αγωνίζεσθαι», στην πρωτοπόρα αυτή θαλάσσια αθλητική διοργάνωση οι συμμετέχοντες και οι επισκέπτες από τη χώρα μας και το εξωτερικό και οι θεατές έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν σπάνια σκαριά και να απολαύσουν υψηλού επιπέδου αγώνες ιστιοπλοϊας, σε μια μεγάλη γιορτή του ναυταθλητισμού και της ξυλοναυπηγικής τέχνης. Από αυτόν τον ξεχωριστό συνδυασμό στοιχείων και αξιών προκύπτουν πολλαπλά οφέλη για τον αθλητικό και θαλάσσιο τουρισμό στη χώρα.
Κομβικό σημείο του Αγώνα, όπως επισημαίνει ο Ναυτικός Ομιλος Ελλάδος, παραμένει η διεθνής καινοτομία του να αγωνιστούν κλασικά σκάφη, ελληνικά παραδοσιακά καΐκια και λατίνια ταυτόχρονα σε έναν ιστιοπλοϊκό αγώνα. Μερικά από τα πιο φημισμένα καΐκια της χώρας, που έχουν ναυπηγηθεί στα παραδοσιακά καρνάγια του Περάματος, της Σύρου, της Κοιλάδας και των Σπετσών.
Ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος, ως διοργανωτής του αγώνα, απέδειξε ότι τα ξύλινα καΐκια αποτελούν ισχυρό μαγνήτη με την ομορφιά και την λιτή πολυτέλεια τους. Στενά συνδεδεμένη με την ναυτική παράδοση του νησιού των Σπετσών, η διοργάνωση αναδεικνύει σε μια δύσκολη εποχή εκτός από τις αξίες του αθλήματος της ιστιοπλοΐας, την ξυλοναυπηγική τέχνη η οποία δεν έχει εξαντλήσει το εισιτήριo της επιβίωσής της στο μέλλον.»
 Στο “Spetses Classic Yacht Regatta 2019” θα βρεθεί και η εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού – ΕΛΙΖΑ, με δικό της περίπτερο, που παραχώρησε δωρεάν ο διοργανωτής, στο “Race Village”, στην πλατεία Ποσειδώνιου.
Παράλληλα, οι επισκέπτες, πέρα από το συναρπαστικό θέαμα, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μοναδικές διαδραστικές δραστηριότητες  που θα έχουν εμπνευστεί οι χορηγοί του Αγώνα.
Μία ακόμα φετινή καινοτομία του «Spetses Classic Yacht Regatta» είναι η συνεργασία με το «Sailors for the Sea», τον μοναδικό διεθνή οργανισμό πιστοποίησης Ναυταθλητικών Αγώνων ως «καθαρών αγώνων». Στόχος της συνεργασίας αυτής είναι να συμμετάσχει ο αγώνας στο πρόγραμμα «Clean Regatta»λαμβάνοντας πιστοποίηση gold από το «Sailors for the Sea» ως ένας αειφόρος αγώνας που δεν επιβαρύνει το περιβάλλον.                                   
Υποστηρικτής του Αγώνα είναι ο Ναυτικός Όμιλος Σπετσών και Αρωγοί της διοργάνωσης  η Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών, ο Εμπορικός Σύλλογος Σπετσών, το Μουσείο Μπουμπουλίνας, ο Σύλλογος Γυναικών Σπετσών και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών.
Μέγας Υποστηρικτής και όπως κάθε χρόνο το κέντρο επιχειρήσεων είναι το εμβληματικό “Poseidonion Grand Hotel” που είναι και αθλοθέτης των βραβείων για τα πιο καλοδιατηρημένα και αυθεντικά σκάφη. 
Χρυσοί Χορηγοί της διοργάνωσης, για τρίτη συνεχή χρονιά, είναι τα: “Moet & Chandon” και “Grey Goose”.                                                                             
Το Γραφείο Τύπου και τη Διαχείριση των Χορηγών έχει αναλάβει για 9η συνεχή χρονιά η εταιρεία Communication Lab και η Δρ. Μαρίνα- Λύδα Κουταρέλλη   
Χορηγός Επικοινωνίας και φέτος το “Saronic Magazine” που στηρίζει από την πρώτη φορά την κορυφαία αυτή διοργάνωση.
Αναλυτικές  πληροφορίες για το Πρόγραμμα του Αγώνα και των Εκδηλώσεων: www.spetsesclassicregatta.com.