Alpha 1 News

ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΡΙΠΙΩΤΗΣ - ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΗΣ ''ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ''.ΗΤΑΝ ΜΟΛΙΣ 56 ΕΤΩΝ...

ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΡΙΠΙΩΤΗΣ - ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΗΣ ''ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ''.ΗΤΑΝ ΜΟΛΙΣ 56 ΕΤΩΝ...
Θλίψη σκόρπισε στον καλλιτεχνικό κόσμο η είδηση της απώλειας του ηθοποιού Κώστα Ευριπιώτη σε ηλικία μόλις 56 ετών.
Ο ηθοποιός νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο και η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί. Στο πλευρό του βρισκόταν συνεχώς η αγαπημένη του Λίλιαν Μπότση, τα παιδιά και οι φίλοι του. Οι γιατροί και οι δικοί του άνθρωποι ήλπιζαν σε ένα θαύμα.
Στις αρχές Μαρτίου, ο Κώστας Ευριπιώτης αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε από τη σύζυγό του εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Εκεί διαπιστώθηκε ότι αντιμετωπίζει λοίμωξη του αναπνευστικού και οι γιατροί έκριναν απαραίτητη τη νοσηλεία του.
Σε παλιότερη συνέντευξή του ο Κώστας Ευριπιώτης είχε δηλώσει για την κατάσταση της υγείας του: «Αφοσιώθηκα στον Θεό. Πίστεψα ακόμα περισσότερο σε Εκείνον. Πλέον βάζω πρώτα τον άνθρωπο Κώστα και μετά όλα τα άλλα. Πάντα πίστευα ότι υπάρχει Θεός. Όμως μετά το θέμα της υγείας μου πίστεψα ακόμα περισσότερο. Δε γίνεται να μην πιστέψεις ότι υπάρχει Θεός, όταν φτάνεις ένα βήμα πριν από τον θάνατο. Ίσως να ήταν ένα δυνατό μήνυμα όλο αυτό που έζησα»!
Ο ηθοποιός Κώστας Ευριπιώτης γεννήθηκε το 1963 στην Ηλι ούπολη σε ένα σπίτι με αυλή. Είναι το τέταρτο παιδί της οικογένειας, το μικρότερο, και τα παιδικά χρόνια του ήταν δύσκολα, όπως έχει πει ο ίδιος σε συνέντευξή του. Ο πατέρας του ήταν εργάτης και η μητέρα του άνθρωπος θεοσεβούμενος, γι αυτό και ο ηθοποιός είχε ιδιαίτερη σχέση με τον Θεό.
Ο Κώστας Ευριπιώτης είχε στην πορεία του πολλές συμμετοχές στο θέατρο και την τηλεόραση με ρόλους κυρίως κωμικούς. Έγινε επαγγελματίας ηθοποιός από το 1981, θαύμαζε τον Νίκο Βασταρδή, ο οποίος ήταν και δάσκαλός του στη δραματική σχολή και τον μέγα Χρόνη Εξαρχάκο – που διέθετε κατά την γνώμη του τρομερό οίστρο στον αυτοσχεδιασμό. Στα πρώτα του βήματα και σε ηλικία μόλις 22 ετών, υποδύθηκε τον γιο του Κώστα Βουτσά (Ανδροκλή Καρπερού), στην ιστορική τηλεοπτική σειρά του 1985, «Ο Ανδροκλής και τα λιοντάρια». Έχει δηλώσει ότι θαύμαζε πάντα τον Κώστα Βουτσά και τον Θύμιο Καρακατσάνη.
Το τηλεοπτικό κοινό, όμως, τον γνώρισε καλύτερα και τον αγάπησε μέσα από τη σειρά του ΑΝΤ1, «Της Ελλάδος τα παιδιά». Η σειρά προβλήθηκε από τον ΑΝΤ1 τις σεζόν 1993-1994 και 1994-1995. Πρωταγωνιστούσε ο Γιάννης Μπέζος, ο οποίος είχε αναλάβει και τη σκηνοθεσία. Οι ιστορίες της σειράς εκτυλίσσονται στο Γραφείο Ενημέρωσης της Αεροπορίας, στο οποίο υπηρετούν τρεις σμηνίτες, ένας δημοσιογράφος, ένας σκηνοθέτης και ένας τραγουδιστής. Μαζί τους εργάζονται oι κυρίες Μπουμπού και Ντίνα, καθώς και o νέος Σμήναρχος του γραφείου, Κάκαλος. Ο Κώστας Ευριπιώτης ήταν ο Σμηνίτης Γεώργιος Βλάχος.
«Εγώ δεν πάω Μέγαρο, θα μείνω με τον παίδαρο», αφιερωμένο στον Κώστα Ευριπιώτη.
Ο Κώστας Ευριπιώτης είχε μιλήσει σε συνέντευξή του στο περιοδικό You για το πώς αισθανόταν για την αφιέρωση της Ρίτας Σακελλαρίου. «Ξεχωριστή χαρά. Και η πιο ξεχωριστή ήταν η δήλωση της »μεγάλης κυρίας» του λαϊκού τραγουδιού όταν τη ρώτησαν σε μια συνέντευξη: «Μα είναι δυνατόν ο Ευριπιώτης να είναι παίδαρος; Γιατί γι’ αυτόν δεν μιλάμε; Γιατί παίδαροι είναι οι “τετράγωνοι” έτσι δεν είναι;». Και τους απάντησε: «Ο Ευριπιώτης είναι παίδαρος στην ψυχή!». Έτσι αισθάνομαι, λοιπόν, μέσα μου. Θέλω πάντα να είμαι δυνατός, να κάνω το καλύτερο για όλους», απάντησε τότε ο Κώστας Ευρυπιώτης.
Σχετικά με το αν συνέχισε να ακούει το συγκεκριμένο τραγούδι και τα επόμενα χρόνια, απαντούσε: «Κάποιες φωνές παίρνουν τη θέση τους στον χρόνο και κάποια τραγούδια δεν θα χαθούν ποτέ. Και είναι νομίζω πολύ ευχάριστο άνθρωποι που ερμήνευσαν σημαντικά τραγούδια να τόλμησαν κάποια στιγμή να πουν και ένα πιο χαβαλεδιάρικο…».
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται