Alpha 1 News

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΘΟΩΣΕ ΤΗΝ ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΜΑΝΔΡΑ ΚΑΙ ΜΑΤΙ.

Με ακυβέρνητη πολιτεία κι έναν καπετάνιο σε περιδίνηση μοιάζουν κυβέρνηση και Αλέξης Τσίπρας. Κι αυτό το επιβεβαιώνουν καθημερινά δείχνοντας ότι βρίσκονται σε σύγχυση ακόμη και για το χρόνο που θα πάνε σε εκλογές                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     .Ο Αλέξης Τσίπρας βγαίνει μπροστά για να υπερασπιστεί δύο «χαμένες» υποθέσεις. Η πρώτη είναι η… πλατιά απεύθυνση στον προοδευτικό χώρο, κάτι που θα ξανακάνει σήμερα στη συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής.
Η δεύτερη είναι η στήριξη υποψήφιων του ΣΥΡΙΖΑ που όχι απλά δεν έχουν δυναμική αλλά στην ουσία καταρρέουν. Η χθεσινή εμφάνιση του πρωθυπουργού στην εκδήλωση για την παρουσίαση των υποψηφίων της παράταξης της Ρένας Δούρου είχε σκοπό την αναπτέρωση του ηθικού της Περιφερειάρχη.
Το σόου που στήθηκε με όλο το υπουργικό συμβούλιο και βουλευτές, τον Πέτρο Κόκκαλη και άλλους από την πλατιά απεύθυνση να μετατρέπονται σε χειροκροτητές της συγκινημένης κ. Δούρου, ήταν το αποκορύφωμα του κυνισμού.
Αλλά και του αδιεξόδου στο οποίο βρίσκονται. Η δημοσκόπηση που δημοσιεύει αύριο το Βήμα της Κυριακής δείχνει τεράστια διαφορά του Γ. Πατούλη από την κυβερνητική υποψήφια η οποία ενδεχομένως να μην περάσει ούτε στο β’ γύρο. Και που; Στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, στο βαρόμετρο για την πορεία των κομμάτων στις εθνικές εκλογές.Με έναν ΣΥΡΙΖΑ να χάνει όλες τις Περιφέρειες, να έχει στα Πανεπιστήμια καταγράψει τον εντυπωσιακό ποσοστό του… 1% και τις τοπικές κοινωνίες να εκδηλώνουν την οργή τους κατά των στελεχών της κυβέρνησης, αντιλαμβάνεται κανείς γιατί το χθεσινό σόου.
Η… δακρυσμένη κ. Δούρου, ο ενθουσιώδης Τσίπρας που είπε ότι είναι τίτλος τιμής να την κατηγορούν, οι κλακαδόροι υπουργοί, δεν έκλαψαν για τους 100 νεκρούς στο Μάτι.
Το έκαναν χθες για να δώσουν σωσίβιο στην Περιφερειάρχη που σε δύο στραβές στη βάρδια της είχε 125 νεκρούς, αλλά… καμιά παραίτηση. Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής ακούσαμε μόνο για το έργο που έκανε κι όχι γι’ αυτά που θα μπορούσε να έχει κάνει προκειμένου κάποιοι να σώσουν τη ζωή τους.
Όμως, ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει, κρίνει τους ανθρώπους και το ήθος τους. Το γεγονός και μόνο ότι η Ρένα Δούρου επέλεξε να κάνει εκπρόσωπο της παράταξης τον Γιάννη Μοίρα, ο οποίος από τη ΝΔ πέρασε στους Ανεξάρτητους Ελληνες και τώρα έπεσε στην αγκαλιά της Περιφερειάρχη, δείχνει την απελπισία τους και την έλλειψη εφεδρειών.
Αλλα δείχνει και την στοχοπροσήλωση στη συνεργασία με τη δεξιά. Δεν τους πείραξε ότι ήταν 7 χρόνια στους ΑΝΕΛ, μέτρησε περισσότερο ότι υπηρέτησε από το 2004 την καραμανλική δεξιά. Αυτήν που δεν αγγίζει ο Τσίπρας, προφανώς γιατί έχει κάνει κάποιο deal, κάτι που αποδείχθηκε και με τη Novartis η οποία ερευνάται μετά την κυβέρνηση Καραμανλή κι όχι κατά τη διάρκεια.
Σε κάθε περίπτωση, όλοι αυτοί οι «αριστεροί» που βρέθηκαν χθες στο ΣΕΦ μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι. Η συμμαχία Τσίπρα – ΑΝΕΛ και καραμανλικών συνεχίζεται.

Αυτό, όμως, που προκαλεί οργή στους πάντες είναι η χθεσινή αντιμετώπιση της τραγωδίας στο Μάτι. Κανείς δεν έχει ζητήσει συγγνώμη, ούτε και χθες το έκανε. Μάλιστα η Ρένα Δούρου επέρριψε ευθύνες για τις τραγωδίες σε Μάτι και Μάνδρα στις δυνάμεις του… παρελθόντος.
Το καταφύγιο των ανίκανων είναι να ρίχνουν στους προηγούμενους τις ευθύνες. Μιλώντας για δυνάμεις του χθες τόνισε ότι «είναι οι δυνάμεις που κατέστρεψαν το περιβάλλον, που μπάζωσαν τα ρέματα, τσιμέντωσαν τα δάση, έκλεισαν τις προσβάσεις στις δημόσιες παραλίες, αδιαφόρησαν για τα ακραία καιρικά φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής, που μας κουνάνε προκλητικά το δάχτυλο για τις εθνικές τραγωδίες».
Και αυτό όπως ανέφερε «όταν εκείνες ευθύνονται για τη δημιουργία με πράξεις ή παραλείψεις τους των προϋποθέσεων για να μετράμε σήμερα δεκάδες παγίδες θανάτου σε όλη την πατρίδα». Δεν παρέλειψε τέλος να επαναλάβει και τα περί fake news όπως και να μιλήσει για τις «σε βάρος της συκοφαντίες» κάνοντας λόγο για παραπληροφόρησε και δηλώντας ότι δεν θα κάνει πίσω.
Προφανώς δεν είδε, δεν ξέρει, δεν άκουσε ότι υπάρχουν ποινικές διώξεις κόλαφος για την ίδια και τη διοίκησή της. Μόνο δάκρυα για τον Τσίπρα που την στήριξε. Δάκρυα για τους νεκρούς δεν υπάρχουν γιατί… φταίνε που πέθαναν.
Η κ. Δούρου είναι παρούσα – απούσα. Ηταν και στη Μάνδρα, ήταν και στο Μάτι, θα είναι και το επόμενο διάστημα. Αλλά, εφόσον οι εκλογές γίνουν στο τέλος της τετραετίας, η Περιφερειάρχης που το 2014 είχε δείξει την πολιτική αλλαγή που ερχόταν, έτσι και φέτος. Θα δείξει μια άλλη πολιτική αλλαγή που έρχεται καθώς μια συντριπτική ήττα της θα ανοίξει το δρόμο για μια ανυπολόγιστη κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ.