Alpha 1 News

Natto: Η ζυμωμένη σόγια Superfood


Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια αυστηρή διαμάχη στο θέμα της σόγιας. Πολλοί επιστήμονες ερευνούν ακόμα αν η σόγια έχει ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας.

Η απάντηση είναι: Εξαρτάται.  Στα περισσότερα σούπερ μάρκετ, θα βρείτε γάλα σόγιας, πρωτεΐνη σόγιας, σογιέλαιο, λεκιθίνη σόγιας και ακόμη σαπούνι σόγιας. Δυστυχώς, όμως, πολλές μορφές σόγιας δεν είναι απαραιτήτως τόσο υγιείς όσο πολύ θα ήθελαν να πιστέψουν.

Τι είναι η Natto;

 Το Natto είναι ένα παραδοσιακό φαγητό που συνήθως καταναλώνεται στα ιαπωνικά τραπέζια πρωινού μαζί με τη σούπα Miso, τα ψάρια και το ρύζι. Tofu, tempeh, miso και natto είναι όλες οι ομοιόμορφες μορφές σόγιας. Ωστόσο, σε αντίθεση με πολλά άλλα τρόφιμα σόγιας, το natto ζυμώνεται.  Κατασκευάζεται με την εμβάπτιση ολόκληρων σπόρων σόγιας στην συνέχεια  στον  ατμό ή βρασμό τους και  προστίθεται το  βακτήριο Bacillus subtilis στο μείγμα. Και έτσι επιτρέπεται να ζυμώνεται με την πάροδο του χρόνου.

 Τι σημαίνει γεύση natto; Έχει μια ξεχωριστή, πικρή γεύση και έχει μυρωδιά αμμωνίας. Όσο για την υφή, μοιάζει με ένα στρογγυλό και κολλώδες μικρό φασόλι. Η γεύση του natto δεν είναι πραγματικά τόσο άσχημη. είναι η δυσάρεστη οσμή και υφή εάν όμως  μπορείτε να το αντέξετε  είναι γεμάτο με ισχυρά θρεπτικά συστατικά που μπορούν να έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην  υγεία σας.

Οφέλη για την υγεία:

Πλούσιο σε βιταμίνη Κ
Περιέχει ναττοκινάση
Περιέχει προβιοτικά
Προωθεί την υγεία των οστών
Βελτιώνει την πέψη
Διατηρεί την καρδιά σας υγιή

Oλυμπία Ψαρρού