Alpha 1 News

O ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΠΑΡΑΚΜΗ .ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ VIDEO CLUB ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 40 ΧΡΟΝΙΑ .. .VIDEO BOOM -ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΕΡΦΙΩΤΟΥ 10 -ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΒΑΖΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ...

O ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΠΑΡΑΚΜΗ .ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ VIDEO CLUB ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 40 ΧΡΟΝΙΑ .. .VIDEO BOOM -ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΕΡΦΙΩΤΟΥ 10 -ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΒΑΖΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ...
Η χρυσή εποχή της βιντεοκασέτας που εξαφανίστηκε από το dvd και το download .

Υπάρχουν ακόμη βίντεο κλαμπ; Καλά, ποιος πάει ακόμα στο βίντεο κλαμπ της γειτονιάς; Στο πλαίσιο αυτών των ερωτημάτων αλλά και μίας μικρής νοσταλγίας για τα καταστήματα που κάποτε έμπαινες αναζητώντας εκείνη την ταινία εκείνη που θα σου κρατούσε συντροφιά,βρέθηκα στο πρώτο βίντεο κλαμπ που άνοιξε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Πειραιά, στη περιοχή Καλλίπολη στή γειτονιά μου, το 1976.
«Ξεκινήσαμε το 1976 ανοίξαμε δίσκους, κασέτες σε ένα μαγαζί λίγο πιο κάτω, πάλι στην Καλλίπολη στο παλιό ταχυδρομείο απέναντι. Το 1978, αγοράζαμε κασέτες από την Scotch, τις 3 Μ» μας λέει ο ιδιοκτήτης του βίντεο κλαμπ Boom Αντώνης Λαγουρός που εδώ και 40 χρόνια με μεράκι και ευαισθησία έχει συγκρατήσει από τη λήθη τα στοιχεία μίας εποχής που μας χαρακτήρισε.
Αγόρασα μερικές άδειες βιντεοκασέτες VHS από την Scotch, πήρα και δύο βίντεο National Panasonic. Τότε είχαμε ΕΡΤ και ΥΕΝΕΔ. Το βράδυ έδειχνε η ΕΡΤ έργο, το έγραφα σε μία τρίωρη βιντεοκασέτα ολόκληρο και την άλλη μέρα που πήγαινα νωρίς στο μαγαζί έπαιζε το ένα βίντεο το έργο και έγραφε το άλλο χωρίς τη διαφήμιση. Έτσι δημιουργούσα μία ταινία, ένα έργο που είχε δείξει η τηλεόραση. Ξεκίνησα έτσι τη μορφή βίντεο κλαμπ. Ερχόταν τότε ο πελάτης και αγόραζε δύο βιντεοκασέτες, τις οποίες τις πουλάγαμε 5.000 δραχμές, 2.500 η μία. Έργα βέβαια από την τηλεόραση. Όταν τις έβλεπε, όποτε τις έβλεπε, ερχόταν και τις άλλαζε με ένα πεντακοσάρικο τη μία. Πήγα στο Λονδίνο και βρήκα εκεί μία εταιρεία η οποία πουλούσε βιντεοκασέτες και πήρα ταινίες οι οποίες δεν χρειάζονταν υπότιτλους: αθλητικά, μίκυ μάους και μουσικά. Τα έφερα κι αυτά. Το 1980-1981 φτιάξαμε το πρώτο μαγαζί μεγαλύτερο πλέον σε χώρο
Το 1981-1982 εμφανίστηκε η πρώτη εταιρεία, η οποία ήταν η Videosonic, Σάρρας- Παπαδημητρίου στη Λαγουμτζή, η πρώτη εταιρεία παραγωγής βιντεοκασετών. Ήδη είχαν ξεκινήσει και κάποια μαγαζιά, πλέον νοικιάζαμε με την ημέρα, θυμάμαι ήταν 100 δραχμές η μέρα». «Επειδή ο Πειραιάς είναι και ναυτικόκοσμος, πήγαινε ο άλλος έξω κι έφερνε το βίντεο σαν μηχάνημα. Είχαμε δικτυωθεί και με μαγαζιά όπως ο Κορασίδης, η Electrolux, βρίσκαμε τον πωλητή και του λέγαμε "φίλε πάρε μερικές καρτούλες εμείς έχουμε βιντεοκασέτες, όποιος πάρει βίντεο να έρθει σε εμάς".
Το 1984-1986 που άρχισαν οι εταιρείες είχαμε πολλή δουλειά. Να είμαι εδώ στο κομπιούτερ και η ουρά να είναι έξω από το μαγαζί για να πάρουν ταινίες ή να επιστρέψουν.
Κάθε Σάββατο είχαμε πάρα πολλή δουλειά. Εγώ ερχόμουν στο μαγαζί 5 το πρωί. Είχα ένα σημείωμα κι έγραφα το νούμερο του πελάτη με έπαιρνε μου έλεγε κράτα μου πέντε ταινίες. Ήξερα βέβαια τι έβλεπε. Οπότε έφτιαχνα τσάντες με το νούμερο του πελάτη, τις ετοίμαζα το πρωί, τις χρέωνα στο πελάτη και ερχόταν ο πελάτης και έπαιρνε την τσάντα του. Μπορούσα να νοικιάσω έτσι 200-300 ταινίες το πρωί. Βγάζαμε λεφτά τότε. Ζήσαμε οικογένειες, σπουδάσαμε παιδιά. Ήταν μία χρυσή εποχή το '80 για τα βίντεο κλαμπ.
«Όταν ήρθε το Mega και ο Ant1 κάναμε την κοιλιά, μετά από 6 μήνες ένα χρόνο περίπου. Ήταν το καινούριο ιδιωτικό κανάλι, είχε έργα σειρές, για εμάς άρχισε η κάμψη. Εγώ νοίκιαζα τότε πάνω από 1000 ταινίες τη μέρα κι έφτασα μία μέρα να νοικιάζω 7. Και μετά ήρθε το dvd, σαν καινούριο είδος μας έδωσε ώθηση που μας πήγε πλέον μέχρι το 2006-2007 που βγήκε το Blue Ray, που θα μας έδινε κι άλλη ώθηση αλλά ήρθε η κρίση.
Σήμερα πλέον «Είναι τα πράγματα πολύ πεσμένα αλλά εγώ νομίζω ότι ένα μαγαζί συντηρείται αν θέλει να σέβεται τον εαυτό του και την ιστορία του. Να φέρνει κυκλοφορίες. Δεν μπορεί ένα μαγαζί να καθίσει και να περιμένει τον πελάτη. Πρέπει και να αγοράσει ταινίες. Δεν είμαστε εμπορικό μαγαζί, έχω ένα είδος το πούλησα, το αντικατέστησα. Είτε νοικιάσω την ταινία είτε δεν νοικιάσω εγώ πρέπει να φέρω τις κυκλοφορίες που θα βγάλουνε, αν όχι όλες, κάποιες από αυτές. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 3-4 καλές εταιρείες, η Odeon, η Audiovisual, Feelgood, δεν θα φέρω όλες τις παραγωγές τους αλλά τουλάχιστον τις μισές πρέπει να τις φέρω και για να τις φέρω πρέπει να δώσω λεφτά. Όταν βάλεις τα έξοδα του μαγαζιού, τη φορολογία και βάλεις και τις αγορές το υπόλοιπο είναι μηδέν».

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ..
Γεια σας,
ειμαστε ο Νικος και ο Αντωνης
απο το videoboom
Συνεχιζουμε την παραμονη μας για λιγες μερες.
Για να εχετε ενα ενθυμιο απο την συμετοχη σας
στο ΠΡΩΤΟ videoclub της Ελλαδας.
Προσφερουμε ολο το εμπορευμα μας
(dvd, cd, blue ray) στην συμβολικη τιμη του ενος ευρω.
dvd ειδικου ενδιαφεροντος μονο μισο ευρω.
ps/3 (αρκετους συλεκτικους τιτλους) μονο 5 ευρω.
Δισκοι βινιλιου συλεκτικα κοματια μονο 5 ευρω.
Ελατε να παρετε ενα αναμνηστικο απο το videoboom
(τζαντα, αυτοκολλητα, εξωφυλλα, σουβερ, κουτια boom)
ΜΕΤΑ ΑΠΟ 42 !!!!!!! ΧΡΟΝΙΑ...........ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ !!!!
Σας ευχαριστουμε θερμα για την προσφορα σας
http://videoboom.gr/freshfilms.php
τηλ. 2104510164
Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες