Alpha 1 News

Τα οφέλη του κακάου


Η χρήση του κακάο για την υγεία χρονολογείται από τουλάχιστον 3.000 χρόνια.

Το κακάο είναι ο ξηρός και μερικώς ζυμωμένος λιπαρός σπόρος του κακαόδεντρου από το οποίο γίνεται  η σοκολάτα.

Με βάση εκτεταμένες έρευνες, τα βασικά οφέλη για την υγεία του κακάο προέρχονται από την επικατεκίνη, μια φλαβαβόλη που βρίσκεται στο κακάο. Η διαδικασία παραγωγής μαύρης σοκολάτας διατηρεί την επικικατίνη, ενώ η σοκολάτα γάλακτος δεν περιέχει σημαντικές ποσότητες επικατεχίνης.

Σημαντικές μελέτες έχουν αποδείξη την ευεργετική επίδραση της μαύρης σοκολάτας στην πίεση του αίματος, στα λιπίδια και στη φλεγμονή.


Για να πάρετε αυτά τα οφέλη, το κακάο πρέπει να είναι καθαρό. Μία από τις πιο αγνές μορφές είναι στα ίδια τα φασόλια επειδή έχουν τη λιγότερη επεξεργασία και περιλαμβάνουν κακάο.


Πάμε  να δούμε τα οφέλη που παίρνει ο ανθρώπινος οργανισμός από το κακάο:

1. Διατηρεί  σωστή  την λειτουργία των μυών και των νεύρων
2. Βοηθάει  να χάσετε βάρος
3. Βοηθάει στην πρόσληψη της Αναιμίας
4. Μειώνει τον κίνδυνο της στεφανιαίας νόσου και του εγκεφαλικού επεισοδίου
4. Βελτιώνει την  διάθεση
5. Αντιμετωπίζει  την διάρροια

Ολυμπία Ψαρρού