Alpha 1 News

Eτοιμαστείτε για τα Avatar 2 και 3!

Ο Τζέιμς Κάμερον ολοκλήρωσε τα σίκουελ των ταινιών Avatar 2 και Αvatar 3.

10 χρόνια πέρασαν από το 2009 όταν το Avatar έγινε μία από τις πιο ακριβοπληρωμένες παραγωγές όλων των εποχών στον κινηματογράφο με εισπράξεις 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Στο σενάριο και στη σκηνοθεσία ήταν ο άνθρωπος των επιτυχιών Τζέιμς Κάμερον (Terminator 1 και 2, Τιτανικός).

Συγκεκριμένα, τα γυρίσματα των σίκουελ ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο και θα βγουν στις αμερικάνικες κινηματογραφικές αίθουσες στις 18 Δεκεμβρίου του 2020. Το Avatar 3 θα κυκλοφορήσει στις 17 Δεκεμβρίου του 2021.
Στις δύο νέες ταινίες εμφανίζονται ο Κλιφ Κέρτις ως νέος χαρακτήρας που ονομάζεται Tonowari, ηγέτης μιας οικογένειας Na'vi, γνωστής ως Metkayina. Για τα σίκουελ επιστρέφουν οι Ζόι Σαλντάνα και Σαμ Γουόρθινγκτον ως Νεϊτίρι και Τζέικ Σούλι. Παίζει φυσικά και η φοβερή Σιγκούρνι Γουίβερ  στο ρόλο της Δόκτωρ Γκρέις Όγκουστιν, αρχηγός του προγράμματος AVTR (avatar).
 
Ο Τζέιμς Κάμερον έχει σχέδια για τέταρτη και πέμπτη ταινία της σειράς επιστημονικής φαντασίας, όμως σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα "The Independent" μπορεί να μην υπάρξει συνέχεια. Η αιτία είναι η συγχώνευση της Disney και της Fox, η οποία μπορεί να επηρεάσει τον «δημιουργικό έλεγχο» του Κάμερον στις ταινίες.

To budget του Αvatar ήταν 237 εκατομμύρια δολάρια και έφερε σε εισπράξεις πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Παραμένει η πιο επιτυχημένη ταινία όλων των εποχών σε πωλήσεις εισιτηρίων. Μαζί και ο Τιτανικός.

Το CinemaBlend αναφέρει ότι τα Avatar 4 και 5 δεν ήταν σίγουρο αν θα γυριστούν. Η Fox έχει αποφασίσει να περιμένει και να δει αν τα σίκουελ 2 και 3 πάνε καλά στο box office προτού επιτρέψει στον Κάμερον να σκηνοθετήσει τις συνέχειες.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι ο προϋπολογισμός των ταινιών Avatar 2, 3, 4 και 5 θα φθάσει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια αν κι εφόσον πραγματοποιηθούν τα γυρίσματα των σίκουελ 4 και 5.

To Αvatar όταν κυκλοφόρησε προκάλεσε παγκόσμιο θαυμασμό. Ποτέ μέχρι το 2009 δεν είχε γυριστεί κάτι αντίστοιχο. Οι κάμερες που χρησιμοποιήθηκαν ήταν τελευταίας τεχνολογίας. Το 60% της πρώτης ταινίας αποτελείται από γραφικά υπολογιστών και το 40% από πραγματικά γυρίσματα με ηθοποιούς και μινιατούρες. Ο Τζέιμς σκέφτηκε την ταινία το 1994 και θα την ολοκλήρωνε μετά τον Τιτανικό. Η τεχνολογία όμως εκείνης της εποχής δεν τον βοηθούσε. Να τονίσουμε ότι ο <<Τιτανικός>> μέχρι το 1998 ήταν η πιο ακριβή παραγωγή στο σινεμά. Ρεκόρ είχε και το <<Τerminator 2>>  το 1991, οι σκηνές με το <<υγρό μέταλλο>> ήταν φοβερές. Πριν το 1990 ακριβές παραγωγές ήταν ο <<Πόλεμος των Άστρων>> (επεισόδια 4,5,6) , το <<Jurassic Park>> και η <<Κλεοπάτρα>> του 1963. Σήμερα στις πρώτες θέσεις είναι οι <<Εκδικητές>> (Τhe Avengers), <<Oι Πειρατές της Καραϊβικής>> και ο <<Άρχοντας των Δαχτυλιδιών>> μαζί με τα <<Ηοbbit>>.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου το Avatar θα έβγαινε το 1999, τότε βγήκε και το Matrix. O εμπνευστής και μεγάλος σκηνοθέτης περίμενε κι άλλο και το 2007 ξεκίνησε τα γυρίσματα σε Λος Άντζελες και Νέα Ζηλανδία. Η ταινία έχει ειδικά εφέ και πρωτοποριακές μεθόδους τρισδιάστατων γραφικών. Το εικονικό περιβάλλον που δημιουργείται μοιάζει αληθινό μέσα από τον κινηματογραφικό φακό.

Τζέιμς Κάμερον ανυπομονούμε για τις συνέχειες!

Θοδωρής Καλιμτζάκης