Alpha 1 News

Οι γόηδες του Ελληνικού κινηματογράφου


Ζεν- πρεμιέ, λέξη γαλλική ή αλλιώς ηθοποιός που ερμηνεύει  ρόλο νέου και ωραίου άνδρα. Ηθοποιοί που άφησαν  εποχή λόγο ενός πολύ μεγάλου πλεονεκτήματος ...την ομορφιά τους φυσικά! Κατέκτησαν με μια ματιά τους όλων  των γυναικείο πληθυσμό. Πάμε να δούμε τους ωραιότερους άνδρες του Ελληνικού κινηματογράφου...Αλέκος Αλεξανδράκης:  Αναμφισβήτητα  ένας από τους Ζεν-πρεμιέ του Ελληνικού κινηματογράφου. Όμορφος, μελαχρινός, μάγκας αλλά ταυτόχρονα κύριος. Ένα ακαταμάχητο σύμβολο που καμία γυναίκα δεν μπορούσε να αντισταθεί στην γοητεία του.


Νίκος Κούρκουλος: Υπήρξε γνήσιος αθλητής του Παναθηναϊκού καθώς στον στον κινηματογράφο διακρίθηκε σε ρόλους ΄΄ζεν-πρεμιέ΄΄. Μια από τις μεγαλύτερες προσφορές του στο θέατρο είναι η ίδρυση της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως προέδρου.


Φαίδων Γεωργίτσης: Βγήκε στην μεγάλη οθόνη σε ηλικία 21 ετών. Τα γαλανά μάτια του και η μεσογειακή του γοητεία σε συνδυασμό με το ταλέντο του τον έκαναν γρήγορα πρωταγωνιστή.


Ανδρέας Μπάρκουλης: Υπήρξε ένας από τους πιο εμβληματικούς ζεν πρεμιέ της δεκαετίας του ’60. Έπαιξε σε πάνω απο100 ταινίες κυρίως σε δεύτερους ρόλους. Ένα μικρο διάστημα της ζωής του το πέρασε στις ΗΠΑ όπου ασχοληθηκε με το τραγούδι. Ενδεικτικό της αίγλης του αυτής είναι το σλόγκαν: «Κορίτσια, ο Μπάρκουλης!».


Δημήτρης Χορν: Ήταν ένας διαφορετικός γόης για την γενιά του . Καταγόταν από ευκατάστατη αστική οικογένεια που αγαπούσε το θέατρο. Όπως αναφέρει και ο ίδιος ερωτεύονταν τον έρωτα.


Λάκης Κομνηνός: Το πραγματικό του όνομα είναι Απόστολος Πάστος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λέσβο. Οι περισσότεροι τον θυμούνται από την ταινία  ΄΄εκείνο το καλοκαίρι ΄΄ με την Έλενα Ναθαναήλ. Πάντα σεμνός και προσγειωμένος.


Νίκος Γαλανός: τον ανακάλυψε η Τζένη Καρέζη αλλά καθιερώθηκε ως παρτενέρ της Αλίκης Βουγιουκλάκη.  Έντονο βλέμμα, ημίμακρο μαλλί ‘70s, παντελόνι καμπάνα, στενό πουκάμισο και γιλέκο. Ξεχώρισε κυρίως για το  το νεανικό του ταλέντο και τη νεανική του φρεσκάδα.


Άλκης Γιαννακάς: Το ΄΄κακό΄΄ παιδί του Ελληνικού Κινηματογράφου. Ψηλός, εντυπωσιακός, το βλέμμα του διαπεραστικό και το χαμόγελο του αφοπλιστικό. Έκανε μικρή καριέρα στον κινηματογράφο αλλά μεγάλη στο θέατρο.


Σπύρος Φωκάς: Κατέκτησε τον ελληνικό πληθυσμό και συγκεκριμένα το γυναικείο φύλλο αλλά δεν άργησε να κατακτήσει και το εξωτερικό. Συμμετείχε κυρίως σε ιταλικές ταινίες. Στην μνήμη όλων έχει χαραχτεί ο ρόλος του στο Rambo III, όπου υποδύθηκε έναν μουσουλμάνο ηγέτη των Αφγανών. Πολλοί τον χαρακτήρισαν  «ο Όμαρ Σαρίφ της Ελλάδας».


Δημήτρης Παπαμιχαήλ: Δεν μπορούμε να παραλείψουμε φυσικά τον μεγάλο έρωτα της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Ένα λεβεντόπαιδο με μια αρχοντική ομορφιά.


Πάνος Μιχαλόπουλος: Είναι ένας από τους ομορφότερους άνδρες της δεκαετίας του ΄80. Πραγματικά ένα και μοναδικό είδωλο εκείνης της εποχής. Σπουδαίοι άνθρωποι τον θαύμαζαν για την μοναδική ομορφιά του και  το ταλέντο του.


Σταμάτης Γαρδέλης: Ένας και μοναδικός! Είχε ξεσηκώσει όλα τα κορίτσια με την πανέμορφη ομορφιά του. Ουρές έκαναν τα κορίτσια για  ένα του αυτόγραφο, ακόμα έξω και από το σπίτι του. Έζησε την δόξα και το κυνήγι των γυναικών στο έπακρον. 


Ολυμπία Ψαρρού