Alpha 1 News

Στη φυλακή ο ενεχυροδανειστής. Αλληλοκατηγορούνται αρχηγός και συναρχηγός.Μετά την πολύωρη απολογία του, ο γνωστός ενεχυροδανειστής κρίθηκε προφυλακιστέος και μεταφέρθηκε στις φυλακές του Ναυπλίου.

Στην απολογία του ο γνωστός επιχειρηματίας ισχυρίστηκε πως είναι αθώος, δε γνώριζε για το κύκλωμα που ενεργούσε παράλληλα με την επιχείρησή του και έχει πέσει απάτης.

Κατέδειξε σαν εγκέφαλο του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού, τον Τούρκο συγκατηγορούμενο του, ο οποίος όπως είπε, χρησιμοποιούσε τη νόμιμη του επιχείρηση για να καλύπτει τις παράνομη δράση του, τονίζοντας πως είναι πιθανό να χρησιμοποιούσε τα παραστατικά του ενεχυροδανειστή, από τις νόμιμες συναλλαγές του, για δικαιολογήσει όσα μετέφερε στη Τουρκία σε περίπτωση ελέγχου.
«Δεν υπάρχει ταύτιση της επιχειρηματικής μου δραστηριότητας με την παράνομη εξαγωγή χρυσού, αλλά φαίνεται ότι είχε αναπτυχθεί εν αγνοία μου παράλληλη (και κατά την αστυνομία παράνομη) δραστηριότητα συγκέντρωσης και εξαγωγής χρυσού από τον A. I. (τον οποίο όμως εγώ χρησιμοποιούσα μόνο σε διεκπεραιωτικές εργασίες) και από την ομάδα του χωρίς εμπλοκή άλλων υπαλλήλων της επιχείρησής μου» φέρεται να είπε σύμφωνα με πηγές.
Από τη μεριά του ο Τούρκος, που πιθανολογείται ότι είναι συναρχηγός του κυκλώματος, ρίχνει τις ευθύνες στον αρχηγό με βάση τη δικογραφία, το γνωστό ενεχυροδανειστή, λέγοντας ότι ακολουθούσε εντολές του αφεντικού καθώς ο ίδιος είναι νόμιμος υπάλληλος σε ένα από τα καταστήματα της αλυσίδας στο τομέα της εκτίμησης των ρολογιών.

Ο επιχειρηματίας ζήτησε μέσω του δικηγόρου του εξέταση κατ’ αντιπαράθεση, με τον Τούρκο να δηλώνει πως δεν έχει κανένα πρόβλημα να καταθέσει κατ’ αντιπαράθεση, συμβουλεύοντας τον 51χρονο επιχειρηματία: ‘’Κάλλιον το σιγάν, του λαλείν’’.

Ο 51χρονος δήλωσε πως είναι τόσο αθώος, που είναι πρόθυμος να καταθέσει ως πολιτικώς ενάγων εναντίον «κατά παντός υπαιτίου, αφού η παράλληλη αυτή δραστηριότητα πλήττει τη δική μου νόμιμη δραστηριότητα».
Δήλωσε άγνοια για τα φορτία που μεταφέρονταν με τα λεωφορεία και αρνήθηκε ότι έδωσε οποιαδήποτε εντολή μεταφοράς οποιουδήποτε αντικειμένου.

«Τα κέρδη από την απολύτως νόμιμη δραστηριότητά μου ήταν τόσα, ώστε να καθίσταται κωμικός ο ισχυρισμός ότι χρειαζόταν να επιδοθώ και στην αποδιδόμενη παράλληλη και παράνομη εξαγωγική δραστηριότητα. Αντιθέτως, κάποιοι που βλέπουν τα δικά μου κέρδη και δεν μπορούν να έχουν τον δικό μου απολύτως επιτυχή μηχανισμό λειτουργίας της επιχειρηματικής μου δραστηριότητας, επέλεξαν αυτή την παράλληλη δραστηριότητα για να με ανταγωνιστούν», ανέφερε στην προσπάθειά του να ενισχύσει περισσότερο τις δηλώσεις για την αθωότητά του.

Στη φυλακή οδηγήθηκε και η λογίστρια της επιχείρησης, η οποία είχε και τη θέση της γραμματέως στο κεντρικό κατάστημα της αλυσίδας και κατηγορείται ότι είναι υπαρχηγός του κυκλώματος με τους δικηγόρους την να δηλώνουν ότι «Υπαρχηγός με 1.200 μισθό τον μήνα, είναι αστείο».

Σχετικά με τις κατηγορίες για τη συνεργασία με παρουσιαστή και τη συμμετοχή του τελευταίου στο κύκλωμα, σύμφωνα με πληροφορίες,ο δικηγόρος του γνωστού επιχειρηματία, Α. Κούγιας, ανέφερε ότι ετοιμάζονται μηνύσεις από τη μεριά του παρουσιαστή για όσους τον ενέπλεξαν παρανόμως στην υπόθεση και για όσους αναπαρήγαγαν την κατηγορία. Πρόσθεσε ότι όποια συναλλαγή είχε ο πελάτης του με τον παρουσιαστή, ήταν στα πλαίσια της συνεργασίας του με το κανάλι από το οποίο προβαλλόταν η εκπομπή και κατ’ επέκταση η διαφήμιση της αλυσίδας του ενεχυροδανειστή. Η συνεργασία όπως τονίζει τόσο ο κ. Κούγιας όσο και ο πελάτης του, ήταν νόμιμη με αποδείξεις με καταθέσεις των συναλλαγών στο Taxisnet.

Σχετικά με τις κατηγορίες για επαφή με Κινέζους και τη διακίνηση χρυσού στη Κίνα ο 51χρονος φέρεται να δήλωσε ότι δεν έχει σχέση, καταδεικνύοντας για άλλη μια φορά τον Τούρκο συνεργάτη του. «Αναφορικά με τις συναλλαγές του A. Ι. με τους Κινέζους δεν έχω καμία γνώση, ανάμειξη, τηλεφωνική ή δια ζώσης συνομιλία ή φυσική παρουσία και τις πληροφορήθηκα το πρώτον από τη δικογραφία».