Alpha 1 News

Γρήγορη συνταγή για κουραμπιέδες γιατί...δεν κρατιόμαστε!


Ήρθε η ώρα να φάμε πολλά και νόστιμα γλυκά! Και λέω ΄΄ ήρθε η ώρα ΄΄ γιατί.... ήρθαν τα Χριστούγεννα και η πρωτοχρονιά! [ καλά για την πρωτοχρονιά έχουμε ακόμα λίγο καιρό!].

Κουραμπιέδες, μελομακάρονα, δίπλες όλα αυτά είναι τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά!

Και το σημαντικότερο... σου έχω μια πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για το άσπρο,  αγχώδες γλυκό που δεν είναι άλλο από τον... κουραμπιέ!


Υλικά 1/2 κιλό βούτυρο ,2 κρόκοι αυγών 1 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη άχνη, κονιάκ (1,5 φλιτζάνι του καφέ) 2 βανίλιες 250 γραμμάρια κοπανισμένα αμύγδαλα (ελαφρώς καβουρντισμένα) ,750 γραμμάρια αλεύρι μαλακό 350 gr ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα.

Εκτέλεση:Προθερμαίνετε το φούρνο , Χτυπάτε καλά τη ζάχαρη άχνη με το βούτυρο και μετά ρίχνετε σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε μέχρι να γίνει αφράτη η ζύμη .Φτιάχνετε τη ζύμη στο σχήμα των κουραμπιέδων, είτε με τα χέρια σας είτε σε φορμάκια,αλείφετε το ταψί με λίγο βούτυρο και αφήνετε τους κουραμπιέδες να ψηθούν στους 170οC, στον αέρα, για περίπου 30΄-35΄, μέχρι να σκάσουν στην επιφάνεια και να πάρουν απαλό ρόδινο χρώμα. Τους βγάζετε από το φούρνο πριν ξεροψηθούν, τους ραντίζετε με ζάχαρη άχνη και τους αφήνετε να κρυώσουν.


Καλή σας όρεξη!

Ολυμπία Ψαρρού