Alpha 1 News

Ο απόηχος της 17 Νοέμβρη...


Eάν υπάρχει σύνδεση με το παρελθόν, με τα νέα τρομοκρατικά χτυπήματα, θα το μάθουμε σύντομα.

Το 2003 (δίκη της 17Ν), μια νέα οργάνωση έκανε την εμφάνιση της, ο Επαναστατικός Αγώνας. Τον Μάρτιο του 2004 ο ΕΑ έστειλε την πρώτη του προκήρυξη στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία. Ήταν ένα δισέλιδο κείμενο με τίτλο ”Νέα Παγκόσμια Τάξη ή Διεθνής της τρομοκρατίας”. Στη συνέχεια έστελνε τις προκηρύξεις της στην εφημερίδα το Ποντίκι.

Μία από τις οργανώσεις που έδρασε παράλληλα με τον ΕΑ ήταν η Λαική Επαναστατική Δράση. Τελευταίο χτύπημα του ΕΑ ήταν στις 5/1/2008 με θύμα τον αστυφύλακα Ματζούνη στα Εξάρχεια, πίσω από το υπουργείο πολιτισμού. Η ”Σέχτα Επαναστατών” εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις 3 Φεβρουαρίου 2009 όταν κ’ χτύπησε το Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού αλλά και τον (τότε) τηλεοπτικό σταθμό Alter.

Η επίθεση με ρουκέτα τύπου RPG7 που χτύπησε την αμερικανική πρεσβεία είναι έργο του ”Επαναστατικού Αγώνα”. Στα 28 χρόνια που έδρασε η οργάνωση 17Ν το 45άρι αποτέλεσε το όπλο ”σήμα κατατεθέν”. Σήμερα, οι οργανώσεις νέου τύπου που έχουν χρησιμοποιήσει όπλα δηλ. ο  ”Επαναστατικός Αγώνας” και η ”Σέχτα Επαναστατών” αρέσκονται στη χρήση υποπολυβόλων τύπου ΜΡ-5 & scorpion ή καλάσνικοφ, ενώ οι εκρηκτικές ύλες που έχει χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα η οργάνωση ΕΑ είναι αμμωνιοδυναμίτιδα και ζελατοδυναμίτιδα. Το ίδιο και το σημερινό χτύπημα (17/12/2018) στον τηλεοπτικό Σταθμό Σκάι.  Η δολοφονία του Ρίτσαρντ Ουέλς, Σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα, έμελε να είναι η αρχή ενός χρονικού που διήρκησε περίπου 28 χρόνια σκορπώντας το θάνατο πολλών ανθρώπων. Ο Ουέλς δολοφονήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου... του 1975.

Η τρομοκρατία αποτελεί κομμάτι στη σύγχρονη ιστορία του τόπου μας. Μετά από καιρό, ξαναβλέπουμε το πρόσωπο της. Στις 14/1/2013 (ξημερώματα Δευτέρας,όπως και σήμερα 17/12/2018 στον Σκάι) έχουμε το χτύπημα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και έξι μέρες μετά στις 20/1 τοποθετείται εκρηκτικός μηχανισμός στο The Mall Athens. Eυτυχώς η βόμβα εξερράγη χωρίς να κινδυνέψουν άνθρωποι.  Ξεκίνησαν οι στόχοι πάλι; Δεν θέλω να το πιστεύω. Όποια οργάνωση είναι πίσω από αυτά τα χτυπήματα απέδειξε ότι μπορεί να χτυπήσει οτιδήποτε. Μην χαθεί όμως κάποιος συνάνθρωπος μας. Η αφαίρεση ανθρώπινης ζωής δεν αποτελεί λύση. Το γνωρίζουμε αυτό εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Στις 22 Δεκεμβρίου 2017 η ΟΛΑ (Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών) αναλαμβάνει την ευθύνη για την βόμβα στο Εφετείο της Αθήνας. 30 Δεκεμβρίου του 2013 είχαμε την επίθεση με καλάσνικοφ στην οικία του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι και στις 12 Δεκεμβρίου του 2014 την επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ.

Η <<Νέα Γενιά>> τρομοκρατών ίσως συμπληρώνει το παζλ. Χρησιμοποιεί τις δηλώσεις των πολιτικών όπως για παράδειγμα του Υπουργού Αμύνης ο οποίος στοχοποιεί <<εντός εισαγωγικών>>  τα <<κανάλια>> του Πειραιά και στη συνέχεια προχωράνε στο σχέδιο τους. Αυτό βέβαια είναι καθαρά προσωπική άποψη. Τα χρησιμοποιούν όλα υπερ τους προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους. Οι δηλώσεις των πολιτικών του Σύριζα και της Νέας Δημοκρατίας είναι πραγματικά αστείες (έως και γελοίες) όταν κατηγορεί ο ένας τον άλλο. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο φανερώνεται όταν η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι λόγω της στάσης της δεύτερης απέναντι στα ΜΜΕ, βρίσκουν έδαφος για να πατήσουν οι τρομοκράτες. Σαφώς και έχει ευθύνη η κάθε κυβέρνηση αλλά ο τρομοκράτης λειτουργεί μόνος, ανεπηρέαστος. Κανένας δεν μπορεί να επηρεάσει κάποιον. Το Εμπάργκο όμως στα κανάλια πρέπει να σταματήσει.

Μην ξεχνάτε ότι η χώρα βρίσκεται σε κρίση. Πάνω από 10 χρόνια η ελληνική κοινωνία βιώνει έναν οικονομικό πόλεμο χωρίς προηγούμενο. Τουλάχιστον η παγκόσμια Ιστορία δεν έχει αναδείξει κάτι αντίστοιχο όπως στην περίπτωση της Ελλάδας. Φρόντισαν και οι ελληνικές κυβερνήσεις για αυτό.
Εάν η <<Νέα Γενιά>> τρομοκρατών εμπνέεται από το παρελθόν και την 17Ν, η αντιτρομοκρατική πρέπει να πάρει άμεσα τα μέτρα της. Η Ελληνική Αστυνομία δεν έχει περιθώρια να <<κόβει κλήσεις>>. Καθήκον της είναι να ασχοληθεί με σοβαρότερα ζητήματα.
Μία άλλη σύμπτωση είναι η σημερινή ληστεία στη Rolex στην Αθήνα. Η 17Ν ευθυνόταν και για έναν σημαντικό αριθμό ληστειών...

Μερικά από τα θύματα της 17Ν υπήρξαν οι ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΟΥΕΛΣ 23/12/1975, ΜΑΛΛΙΟΣ 14/12/1976, ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ, ΤΣΑΝΤΕΣ, ΒΕΛΟΥΤΣΟΥ, ΜΟΜΦΕΡΑΤΟΣ 21/02/1985, ΔΗΜ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ 8/04/1986, ΑΛΕΞ. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ 1/03/1988, ΟΥΙΛΛΙΑΜ ΝΟΡΝΤΙΝ 28/06/1988, ΠΑΥΛΟΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ 26/09/1989, ΤΣΕΤΙΝ, ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΡΑΤΟΣ (1η Μάη) 18/02/1990, ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΡΑΝΟΠΟΥΛΟΣ 25/01/1994, ΠΕΡΑΤΙΚΟΣ 29/05/1997, ΟΜΕΡ ΧΑΛΟΥΚ ΣΙΜΠΑΧΙΟΓΛΟΥ 4/07/1994 17Ν, ΣΤΙΒΕΝ ΣΟΥΤΕΡΣ 8/06/2000.
ΑΛΛΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ:
ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ
ΕΛΑ (ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΛΑΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ)
ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΛΗ (1983)
ΚΙΝΗΜΑ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΙΕΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Ε.Α. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Π.Ε.Β. ΠΥΡΗΝΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ (Βομβιστικές επιθέσεις)
ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Οποιαδήποτε μορφή βίας δεν θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Θοδωρής Καλιμτζάκης