Alpha 1 News

O Ρουβίκωνας δίνει ένα... μάθημα στην Αχτζιόγλου

Ο Ρουβίκωνας είναι εδώ, ζωντανός και προσπαθεί με κάθε ευκαιρία να μας το θυμίζει. Στο νέο επεισόδιο του σίριαλ που έχει ξεκινήσει επιβάλλοντας την δική του μορφή δικαιοσύνης και εξουσίας, 15 μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν σε πολιτική εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί με ομιλήτρια την Υπουργό εργασίας Έφη Αχτζίογλου.

Η εισβολή έγινε πριν την έναρξη της εκδήλωσης σε μεζεδοπωλείο στο Παγκράτι, πέταξαν φέιγ βολάν, ανήρτησαν μερικά πανό και φώναξαν κάποια συνθήματα και στη συνέχεια αποχώρησαν.
Μετά το περιστατικό η πολιτική εκδήλωση ξεκίνησε όπως είχε προγραμματιστεί.

Λίγες ώρες μετά το περιστατικό ενημέρωσαν διαδικτυακά για ό,τι συνέβη και ανάρτησαν σχετική ανακοίνωση:
«Μέρα με την μέρα πλησιάζουμε στο μεγάλο γεγονός, το μόνο γεγονός που νοιάζει κάθε δύναμη εξουσίας στην αστική δημοκρατία: τις εκλογές.
Πάνω από 3 χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο Σύριζα, ως κοινός απατεώνας, ανέλαβε την συνέχεια της διαχείρισης των μνημονίων και της μεγάλης καπιταλιστικής επίθεσης στον κόσμο της εργασίας υποσχόμενος ότι αυτά ακριβώς θα ανασχέσει.
3 χρόνια που επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά μεγάλες πολιτικές αλήθειες για την κοινωνική βάση όπως το "άμα δεν έχεις νύχια να ξυστείς...". Πράγματι ο κόσμος που από το 2009 έως το 2012 πλημμύριζε δρόμους και πλατείες, που έδινε μάχες με την αστυνομία στο πεζοδρόμιο, που επιτίθενται σε υπουργεία, που έδειχνε έμπρακτα την απέχθεια του για κάθε καθεστωτική περσόνα, ο κόσμος που άρχισε να συζητάει μεταξύ του επέλεξε όχι να συνεχίσει και να οργανώσει αυτόν τον αγώνα αλλά να καταθέσει τα νύχια και τους κυνόδοντες του στην κάλπη σε ένα χαρτί που έγραφε Σύριζα.
Ήρθε όμως η ώρα να κάνουμε ταμείο.
Οι διαδηλώσεις έπαψαν. Οι πλατείες ερήμωσαν. Στο δρόμο πλέον είναι μόνο αυτοί που είναι πάντα. Μικρές μειοψηφίες αγωνιζόμενων και πολιτικά στρατευμένων να φωνάζουν σε μια άδεια πόλη.
Ο Σύριζα είναι στην εξουσία.
Τι πετύχαμε λοιπόν; Οι μισθοί μας παραμένουν όπως τους αφήσαμε πριν τρία χρόνια. Η μαύρη, ανασφάλιστη εργασία είναι ο κανόνας. Η ελαστική ή μερική εργασία είναι η κύρια εξαίρεση. Τα σπίτια των εργατών και των χαμηλών μικροαστικών στρωμάτων είναι στο έλεος των τραπεζών. Τα νοσοκομεία δεν έχουν γιατρούς, κρεβάτια, εξοπλισμό. Χιλιάδες νέοι και νέες φεύγουν μετανάστες κι έτσι ρίχνουν την ανεργία κάτω από το 20%, στο 19%. Η τρίτη ηλικία συνεχίζει να φυτοζωεί με συντάξεις πείνας έχοντας να ταΐζει και τα άνεργα παιδιά της, ενώ σαν τον ζήτουλα παρακαλάει να μην γίνει η επόμενη μείωση των συντάξεων. Οι ΗΠΑ δημιουργούν νέες βάσεις σε όλη την Ελλάδα και δεν το κάνουν για να φέρουν συνάλλαγμα αλλά γιατί μας ετοιμάζουν για πόλεμο στην ανατολική μεσόγειο.
Ξαναρωτάμε όλους και όλες: Τι πετύχαμε που παρατήσαμε τον δρόμο κι εμπιστευτήκαμε την κάλπη;
Τώρα που έρχονται εκλογές τα πολιτικά στελέχη του Σύριζα βγαίνουν στην ρούγα με δώρα. Μόνο που η ημερομηνία λήξης αυτών των δώρων έχει λήξει προ πολλού. Συγκεκριμένα πριν τρία χρόνια.
Να συγχαρούμε την κυρία Αχτσιόγλου για την επιτυχή ολοκλήρωση του τελευταίου μνημονίου. Τίποτα δεν μας έχει πείσει ότι η δεξιά θα τα κατάφερνε καλύτερα.