Alpha 1 News

Η στοχοποίηση και ο εξευτελισμός της ΕΛ.ΑΣ από κουκουλοφόρουςΟι επιθέσεις κατά τις αστυνομίας έχουν πάρει εξωπραγματικές διαστάσεις. Οι πολίτες δεν νοιώθουν ασφαλείς, δεν έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική αστυνομία και είναι λογικό όταν δεν την εμπιστεύονται οι ίδιοι οι ένστολοι.

Απροστάτευτοι, χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό, απέναντι στην κάθε μορφή έκφρασης βίας και παρανομίας, από όποιον χώρο και αν προέρχεται.

Το τελευταίο περιστατικό που ταπεινώνει και αποδυναμώνει την ΕΛ.ΑΣ, είναι η επίθεση που δέχτηκαν αστυνομικοί έξω από το Πρωτοδικείο Αθηνών από 50 άτομα- αντιεξουσιαστές.
Στο δικαστήριο βρέθηκαν για μια υπόθεση του 2012 με τους αστυνομικούς να είναι στην πλευρά των μαρτύρων κατηγορίας και οι άλλοι ως μάρτυρες υπεράσπισης. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο, υπήρξαν φωνές και εντάσεις με το αποτέλεσμα να είναι ο τραυματισμός 4 αστυνομικών οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Ο κ. Μαυροειδάκος, Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, κατήγγειλε ότι ενώ υπήρχε διμοιρία των ΥΜΕΤ με τον επικεφαλής να είναι παρών στο συμβάν, άφησαν αβοήθητους και απροστάτευτους τους συναδέλφους του και δεν προχώρησε σε προσαγωγές παρόλο που οι αστυνομικοί είχαν υποδείξει τους δράστες.
Οι αστυνομικοί έχουν αγανακτήσει τονίζοντας ότι η φυσική και πολιτική ηγεσία δεν κάνει τίποτα και πρέπει να αναλάβει δράση.

Το κερασάκι της τούρτας ήρθε λίγο αργότερα με τις δηλώσεις της κ. Παπακώστα, υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, σε δελτίο ειδήσεων συμβουλεύοντας τους αστυνομικούς να εντείνουν την αυτοπροστασία τους και να προσέξουν τον εαυτό τους!

Λίγες μέρες πριν μερικά άτομα- μέλη του Ρουβίκωνα έκαναν έλεγχο σε αστυνομικούς με πολιτικά καθώς όπως αναφέρουν, είχαν λάβει τηλεφώνημα από κάποιον σύντροφο τους ότι έξω από το σπίτι του κυκλοφορούν δύο ‘’ύποπτοι’’ με μηχανάκι. Η ομάδα της συλλογικότητας έτρεξε να βοηθήσει το σύντροφο τους, περικύκλωσαν τους 2 αστυνομικούς και τους ζήτησαν ταυτότητες. Μόλις ταυτοποιήθηκε ότι ήταν αστυνομικοί τους ‘’άφησαν ελεύθερους’’. Ο λόγος που ζήτησαν στοιχεία είναι γιατί μέλη του Ρουβίκωνα έχουν στοχοποιηθεί από φασίστες και προστατεύουν ο ένας τη ζωή του άλλου. Έχουν πάρει τη δικαιοσύνη στα χέρια τους. Συμβούλευσαν μάλιστα τους αστυνομικούς να ζητήσουν από τους ανωτέρους τους να τους στείλουν με στολές την επόμενη φορά για να μπουν σε μπελάδες, με τους αστυνομικούς να απαντούν (!) ότι: ‘’εδώ δεν ακούν τα δικά μας προβλήματα’’. Στην επίσημη σελίδα του Ρουβίκωνα κυκλοφορεί και βίντεο από το περιστατικό.

Λίγο πιο πίσω, είναι το περιστατικό με τους αστυνομικούς που δέχτηκαν επίθεση με κομμάτια τσιμέντου στην περιοχή του Ρέντη από Ρομά που έμεναν σε καταυλισμό. Οι δύο άντρες της ΕΛ.ΑΣ σταμάτησαν διερχόμενο αυτοκίνητο που κατευθυνόταν στον κατακλυσμό, οι δράστες τους προσπέρασαν και στη συνέχεια τους επιτέθηκαν. Ο απολογισμός ήταν τραύματα στα πόδια, στο κεφάλι και τα χέρια. Οι αστυνομικοί δε μπορούσαν να επικοινωνήσουν για να ζητήσουν ενισχύσεις γιατί οι ασύρματοι ήταν χαλασμένοι. Κάποια στιγμή ο ένας κατάφερε να ειδοποιήσει το τμήμα από το κινητό του τηλέφωνο.
Πριν και από αυτά τα γεγονότα έχουμε, σε διάστημα έξι ημερών το ένα από το άλλο, επίθεση σε αστυνομικούς και πρόκληση υλικών ζημιών σε περιπολικά, σε επίθεση στο Νέο Φάληρο και στην ΑΣΣΟΕ. Άγνωστοι κουκουλοφόροι πάλι, επιτέθηκαν σε αστυνομικούς και κατάφεραν να ξεφύγουν.

Την περασμένη βδομάδα επίθεση δέχθηκαν αστυνομικοί μετά το ντέρμπι του αγώνα μεταξύ Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού έξω από το γήπεδο του Φαλήρου. Οι δράστες πέταξαν μολότοφ και πέτρες, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά χωρίς να χρειαστεί να διακομισθεί σε νοσοκομείο, ενώ προκλήθηκαν και μικρές ζημιές στο περιπολικό. Δεν έγιναν προσαγωγές.

Ομάδα αγνώστων είχε επιτεθεί σε αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας όταν είχαν σταματήσει όχημα για να εξακριβώσουν παράβαση. Κινήθηκαν εναντίον τους με πέτρες και ξύλα, ενώ έσπασαν τα τζάμια του οχήματος με βαριοπούλα. Οι αστυνομικοί δεν τραυματίστηκαν και έφυγαν από το σημείο όταν απομακρύνθηκε η ομάδα των κουκουλοφόρων.
Το γεγονός- επίθεση που μένει στην κορυφή της λίστας και δεν το έχουν ξεπεράσει ακόμα, είναι η επίθεση στο Α.Τ Ομονοίας, στους αστυνομικούς με βόμβες, πέτρες και ξύλα. Αλλά και στον φρουρό της βάρδιας που είχαν περιορίσει μέσα στο θάλαμό του ανήμπορος να αμυνθεί ή να μπορεί να διαφύγει.