Alpha 1 News

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ: Μένω σταθερός στις αξίες και στις πολιτικές μου απόψεις

“Μένω σταθερός στις αξίες και στις πολιτικές μου απόψεις”, μας δήλωσε ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και νυν υποψήφιος του «Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού», Γιάννης Σταύρου, απαντώντας για την αλλαγή πολιτικού φορέα που αποφάσισε, στην νέα του πορεία στα κοινά.
Ο Γιάννης Σταύρου, με σημαντικότατη κοινωνική προσφορά στα δημοτικά του Ωρωπού, είναι γνωστό ότι άνοιξε τα «φτερά» του για μια νέα αρχή, στην κεντρική σκηνή των πολιτικών εξελίξεων της χώρας μας, με στόχο να βοηθήσει από εκεί στο μέτρο του δυνατού τον Ωρωπό.
Ο κ. Σταύρου μας είπε, απαντώντας στις ερωτήσεις μας:
– Κύριε Σταύρου, πρόσφατα ανακοινώσατε την συνεργασία σας με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό του Γιώργου Καρατζαφέρη. Την απόφασή σας όμως για συμμετοχή σας στις βουλευτικές εκλογές, την είχατε πάρει με το το Πολιτικό κόμμα «Ελεύθερη Πατρίδα». Τι ήταν αυτό που άλλαξε την επιλογή σας;
Ουσιαστικά δεν είναι αλλαγή πλεύσης . Μένω σταθερός στις αξίες και τις πολιτικές μου απόψεις . Πίστευα και πιστεύω , ότι αν θέλουμε να είμαστε αποτελεσματικοί, αν θέλουμε να διαμορφώνουμε επεμβαίνοντας στις κατευθύνσεις της χώρας μας , χρειάζεται ενότητα και συνεργασίες . Πιστεύω πως σ’ αυτήν την κατεύθυνση βρίσκεται και η «Ελεύθερη Πατρίδα » που για ένα μικρό διάστημα συστρατεύτηκα μαζί της. Πιστεύω πως τα στελέχη της σύντομα θα κινηθούν προς την ίδια με εμένα κατεύθυνση. Η συστράτευση όλων που πιστεύουν στην Πατρίδα , την Ελευθερία , και στα δίκαια του λαού μας μπορούν να εκφραστούν μέσα από την προσπάθεια που εδώ και χρόνια παλεύουν ανιδιοτελώς ο Γεώργιος Καρατζαφέρης και ο «Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός». Εγώ έκανα την πρώτη κίνηση. Μόνος στόχος μου είναι η Πατρίδα και τα δίκαια της. Δεύτερη σκέψη δεν έχω. Όλοι μαζί νομίζω πως μπορούμε !!
– Η πρώτη σας επαφή με την πολιτική κύριε Σταύρου ήταν με την συμμετοχή σας το ’14 στις αυτοδιοικητικές εκλογές Ωρωπού. Εκλεχθήκατε δημοτικός σύμβουλος, κάνατε μια αξιόλογη πορεία με κοινωνική προσφορά, κάποια στιγμή παραιτηθήκατε και κάνατε την κίνηση για την κεντρική πολιτική σκηνή. Γιατί αυτή η ξαφνική σας απόφαση;
Δεν θεωρώ ότι ήταν μια ξαφνική μου απόφαση . Πάντα μου άρεσαν τα κοινά, οι κοινοί αγώνες να πετύχουμε σαν κοινωνία κάτι καλύτερο για εμάς και τα παιδιά μας και το 14′ μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχω στα κοινά με την τοπική αυτοδιοίκηση του τόπου μου. Στην πορεία αυτή των τεσσάρων χρονών , σε μια πραγματικά δύσκολη περίοδο για τον τόπο μου και για όλη την Ελλάδα , οι αναζητήσεις μου για προσφορά ξέφυγαν από εκεί που έβγαιναν οι αποφάσεις οι οποίες καθορίζουν και την τύχη των κοινωνιών. Με ενδιέφερε να είμαι πιο κοντά σε αυτές και έτσι με την παρότρυνση κάποιον φίλων, και του συνεργάτη μου, θέλησα να κάνω ένα βήμα παραπέρα . Γνωρίζω βέβαια ότι είναι δύσκολος αγώνας και επώδυνος, αλλά και μόνο που μου δίνεται η δυνατότητα να μεταφέρω την φωνή του Ωρωπού λίγο παραπέρα , είναι κάτι που μου αρκεί. Στην επιθυμία μου αυτή , και την συμμετοχή μου ως Υποψήφιος Βουλευτής με τον Λ.Α.Ο.Σ. στην εκλογική περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής , στον ζήλο μου να προσφέρω από αυτό το μετερίζι στον τόπο μου και γενικά στην πατρίδα μας, έκανα το βήμα !!
– Με τον “Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό», ποιοι είναι οι στόχοι σας;
Οι στόχοι είναι πολλοί . Μπορώ όμως να αναφέρω ότι πρέπει να κερδίσουμε ξανά την υπερηφάνεια μας ως λαός, να βάλουμε τέλος στην ταπείνωση του Έθνους μας, να νοιώσουμε πάλι ασφάλεια και σιγουριά για την οικογένεια μας και να σταματήσουμε την πορεία της φτωχοποίησης της κοινωνίας. Στόχοι μας είναι, να ξαναζωντανέψουμε την πρωτογενή παραγωγή προς όφελος της πραγματικής οικονομίας , να αποκαταστήσουμε την Εθνική μας κυριαρχία, αποκλείοντας τις έξωθεν παρεμβάσεις στα εσωτερικά μας ζητήματα . Επίσης να βάλουμε ένα τέλος στον αφελληνισμό της κοινωνίας μας και στον πόλεμο κατά της Ορθοδοξίας μας, να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα τον προσφύγων και τον λαθρομεταναστών , ορίζοντας τους όρους και της δυνατότητες , από εμάς τους ίδιους , και όχι όπως τους επιβάλουν στην κυβέρνησής μας ξένοι από την Ελλάδα παράγοντες . Εμείς μπορούμε να σώσουμε τον τόπο. Να ρίξουμε στον κουβά τους φταίχτες και όχι την Ελλάδα!!