Alpha 1 News

Μηλόπιτα: το κατάλληλο γλυκό για τον χειμώνα


Υπάρχει ένα γλυκό που είναι η καλύτερη προτίμηση  για τους χειμερινούς μήνες και δεν είναι άλλο από την μηλόπιτα. Είναι ένα γλυκό πολύ ελαφρύ, με λίγες θερμίδες και μπορείς να το απολαύσεις  και σαν πρωινό.


Υλικά:

Για τη ζύμη:
130 γραμμάρια αλεύρι πλήρες ή ζέας
30 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
1 κουταλιά σούπας λιναρόσπορο
5-6 κουταλιές σούπας νερό
5-6 κουταλιές σούπας λάδι (μισό μισό ελαιόλαδο και καλαμποκέλαιο)
Μια πρέζα αλάτι

Για την πίτα:
20 γραμμάρια βούτυρο
4 μήλα
50 γραμμάρια σταφίδες ξανθές
50 γραμμάρια καρύδια ψιλοκομμένα
1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
50 γραμμάρια ζάχαρη
1 αυγό
1 λεμόνι

Εκτέλεση:
Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Καθαρίστε τα μήλα και τρίψτε τα με λεμόνι για να μη μαυρίσουν
Κόψτε χοντρά τα μήλα και ανακατέψτε τα με τα καρύδια και τις σταφίδες
Σε ένα μπολάκι χτυπήστε έντονα το αυγό με τη ζάχαρη και προσθέστε την κρέμα γάλακτος
Απλώστε τη ζύμη σε βουτυρωμένο ταψάκι και βάλτε το μείγμα μήλων
Απλώστε τo μείγμα με την κρέμα γάλακτος παντού και τυλίξτε τη ζύμη στις άκρες όμορφα
Ψήστε για 40 λεπτά
Όταν βγάλετε την μηλόπιτα  μπορείτε να βάλετε από επάνω ζάχαρη άχνη

Λοιπόν είστε έτοιμη να την απολαύσετε !!

Ολυμπία Ψαρρού