Alpha 1 News

Η σωστή θερμοκρασία του ψυγείου σας



Όλα τα λαχανικά αλλά και τα φρούτα είναι προϊόντα πολύ ευαίσθητα, πρέπει να μένουν  σε  συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες μέσα στο ψυγείο για να μην αλλοιωθεί η γεύση τους . Ακόμα  αν αφήσετε πολύ καιρό ένα τρόφιμο στο ψυγείο μαζεύονται  μικροοργανισμοί που μπορούν να οδηγήσουν ακόμα σε δηλητηρίαση .
 Η σωστή θερμοκρασία ενός ψυγείου είναι 5 °C ή και χαμηλότερη και του καταψύκτη στους περίπου -15°C έως 18°C. Ωστόσο η θερμοκρασία δεν είναι ίδια στο εσωτερικό του ψυγείου. Πιο συγκεκριμένα, η θερμοκρασία είναι:

2 °C στο χαμηλότερο ράφι (που είναι και το πιο ψυχρό σημείο του ψυγείου)
5 °C στο μεσαίο ράφι
8°C στο ψηλότερο ράφι
10-15 °C στα ράφια, στην πόρτα του ψυγείου

Τα λαχανικά πρέπει να είναι σε χαμηλές θερμοκρασίες μέσα στο ψυγείο  για να διατηρηθεί το άρωμα, η γεύση, το χρώμα καθώς η θερμοκρασία φτάνει μέχρι του10 °C . Το  μαρούλι και το σπανάκι τα τοποθετούμε σε πλαστικές σακούλες αεροστεγώς κλεισμένες για να διατηρούν την υγρασία χωρίς όμως να πιέζονται ασφυκτικά, γιατί θα μαραθούν πιο γρήγορα.Τα λαχανικά με βολβούς όπως το καρότο πρέπει να είναι μέσα σε σακούλα με  τρύπες για  να ΄αναπνέει΄, βεβαιωθείτε ότι τα καρότα είναι στεγνά πριν τα βάλετε στην σακούλα.  Λαχανικά, όπως το μπρόκολο και το κουνουπίδι, μπορεί να μείνουν τοποθετημένα σε ανοιχτή σακούλα 1-2 ημέρες μέσα στο ψυγείο.

Ολυμπία Ψαρρού