Alpha 1 News

Τρομοκρατική επίθεση κατά του αντιεισαγγελέα κ. ΝτογιάκουΤρομοκρατικές μνήμες του παρελθόντος ξύπνησαν τα ξημερώματα, όταν μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα στην ΕΛ.ΑΣ, γνωστοποιήθηκε ότι υπάρχει ενεργή βόμβα έξω από την οικεία του αντιεισαγγελέα του Άρειου Πάγου.

Άγνωστος άνδρας, ειδοποίησε τις αστυνομικές αρχές στις 4:00 π.μ, για την ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού στην οδό Αδραμυτίου 18, στον Βύρωνα η οποία θα εκραγεί σε 20’. Τόνισε πάνω από 2 φορές ότι δεν είναι φάρσα το τηλεφώνημα.

Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ βρήκαν τη βόμβα μετά το πέρας των 20 λεπτών, σε κατσαρόλα μέσα σε μπα γκαζιέρα μηχανής έξω από την κατοικία του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου.
Η περιοχή γύρω από την οικεία του αντιεισαγγελέα είχε αποκλειστεί και είχε απαγορευτεί η έξοδος των υπολοίπων κατοίκων για λόγους ασφαλείας ούτως ώστε να αφοπλιστεί η βόμβα και να ολοκληρωθεί η έρευνα των πυροτεχνουργών.
Οι αρχές πιθανολογούν ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση ενώ η μεθοδολογία της επίθεσης αλλά και η δομή του εκρηκτικού μηχανισμού φωτογραφίζουν τους ‘’Πυρήνες της Φωτιάς’’, χωρίς ωστόσο να έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης μέχρι στιγμής, κάποια οργάνωση.
Αναφορά στους ‘’Πυρήνες της Φωτιάς’’ έκανε και η Γαλλική Le Figaro, γράφοντας στον τίτλο της: «Η επίθεση παραπέμπει σε «Πυρήνες της Φωτιάς» ενώ στο άρθρο της αναφέρει: «Οι λεπτομέρειες αυτής της απόπειρας, ένας εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετημένος σε χύτρα κι ένα προειδοποιητικό τηλεφώνημα, θυμίζουν τις επιθέσεις των "Πυρήνων της Φωτιάς", μιας ελληνικής ομάδας αναρχικών», «οι μη αιματηρές επιθέσεις σε κέντρα εξουσίας έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην Ελλάδα εδώ και χρόνια. Πίσω από αυτές φέρεται να κρύβονται αναρχικοί ή ακροδεξιοί ακτιβιστές». Ενώ αναφέρει και το γεγονός ότι ο κ.Ντογιάκος έχει ζητήσει επανειλημμένως την παραπομπή στην δικαιοσύνη των ηγετικών στελεχών της ΄΄Χρυσής Αυγής΄΄.

Ο κ. Ντογιάκος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι δεν πάει κάπου το μυαλό του για το λόγο της επίθεσης, καθώς ούτε απειλές δέχθηκε τις τελευταίες μέρες, ούτε ασχολείται με κάποια ιδιαίτερη υπόθεση αυτόν τον καιρό. Ενημερώθηκε από την αστυνομία για την ύπαρξη της βόμβας ενώ στο σπίτι βρισκόταν η οικογένειά του χωρίς να υπάρχουν άντρες ιδιωτικής ασφάλειας στον περιβάλλοντα χώρο.
Ο αντιεισαγγελέας απέδωσε σε καθαρή τύχη το ότι δεν εξερράγη η βόμβα ενώ οι πυροτεχνουργοί εικάζουν απ΄όσα πρόλαβαν να δουν, ότι υπήρξε λάθος στην καλωδίωση, ωστόσο επίσημη ανακοίνωση θα γίνει μετά το τέλος των ερευνών.

Οι πυροτεχνουργοί του ΤΕΕΜ (Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών) κατάφεραν να αποσυνδέσουν τη βόμβα και να αποφύγουν την ελεγχόμενη έκρηξη κάτι που ήθελαν να πετύχουν οι αρχές για να μη χαθούν πολύτιμα στοιχεία.
Ο εκρηκτικός μηχανισμός έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπου θα εξετασθεί ενδελεχώς για στοιχεία DNA, δαχτυλικά αποτυπώματα κ.α, που πιθανώς να οδηγήσουν στους δράστες.

Θέση για το περιστατικό πήρε και η Ένωση Δικαστικών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) καταδικάζοντας την επίθεση τονίζοντας ότι η πολιτεία έχει χρέος να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να προστατεύσει τους δικαστικούς διασφαλίζοντας ταυτόχρονα και την ορθή λειτουργία της δικαιοσύνης. Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν επίσης: «έχει αποδειχθεί ότι τέτοιες ενέργειες που επιχειρούν να επηρεάσουν τη δικαστική συνείδηση είναι ατελέσφορες. Οι δικαστές και εισαγγελείς εργάζονται ανεπηρέαστοι και δεν τρομοκρατούνται».