Alpha 1 News

Τρως παντζάρι;; Δεν ξέρεις τι χάνεις!


Το παντζάρι είναι ένα φυτό που είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες , νιτρικά άλατα , μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο, νάτριο , βιταμίνη C και φολικό οξύ. Και ξέρει γιατί έχει τόσο έντονο χρώμα;;;  Οφείλεται στην παρουσία της βουλγαξανθίνης. Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστήμιου του Έξετερ, τα παντζάρια βελτιώνουν την αντοχή κατά 16% και ο χυμός τους βοηθάει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.Το μαγνήσιο που περιέχουν βοηθάει την απορρόφηση του ασβεστίου. Επίσης τα παντζάρια έχουν καθαρτικές ιδιότητες.



Ιδιότητες που έχει το παντζάρι:

1.Είναι καλό για την πέψη.
2.Συμβάλλει στην φυσική αποτοξίνωση του οργανισμού
3.Μειώνει τη γλυκόζη του αίματος.
4.Χαρίζει λαμπερό δέρμα.