Alpha 1 News

Δέματα τρόμου σε Δημοκρατικούς στις ΗΠΑ
Πολιτικές προσωπικότητες αλλά και μέσα ενημέρωσης της Αμερικής, δέχθηκαν ύποπτα δέματα, με τις αρχές να φοβούνται για αυτοσχέδιες βόμβες, ενώ γίνεται λόγος ότι κάποιος ή κάποια ομάδα προσπαθεί να τρομοκρατήσει την πολιτική ηγεσία και την ελευθερία του λόγου στη χώρα.
Πακέτα έφτασαν στον Μπάρακ Ομπάμα, τη Χίλαρι Κλίντον, τον Τζορτζ Σόρος, το CNN, τον Τζον Μπρένναν και άλλους, προκαλώντας πανικό και πολιτικές αντιδράσεις.
Τα πακέτα του πρώην Πλανητάρχη και της κ. Κλίντον ελέχθησαν από τις Μυστικές Υπηρεσίες στην καθημερινή ρουτίνα ελέγχου και βρήκαν κάτι που έμοιαζε με πιθανούς εκρηκτικούς μηχανισμούς.
Μετά την παραλαβή του δικού του ''δώρου'' ο Τζον Μπρέναν, πρώην διευθυντής της CIA και σχολιαστής στο CNN ασκώντας σκληρή κριτική στην πολιτική του Τραμπ, του έστειλε μήνυμα λέγοντας: '' Σταμάτα να κατηγορείς τους άλλους. Κοίτα στον καθρέφτη''. Τον κατηγόρησε ότι με τα λόγια και τις πράξεις του, ενθαρρύνει τη βία και ότι πρέπει να αρχίσει να φέρεται σαν Πρόεδρος.
Στη Φλώριντα το δέμα που δέχθηκε η βουλευτής του Δημοκρατικού κόμματος, Ντέμπι Ουασέρμα Στκυλτζ, περιείχε πιθανή εκρηκτική ύλη και άσπρη σκόνη. Το γραφείο κάλεσε άμεσα το FBI για να επιμεληθεί της κατάστασης. Η ίδια ευχαρίστησε όλες τις αρμόδιες αρχές που δουλεύουν ακούραστα σε αυτήν την έρευνα και κρατάνε τους πολίτες ασφαλείς, τονίζοντας: ''Δε θα φοβηθούμε από αυτήν την πράξη βίας. Αυτή η τρομοκρατική επίθεση στη δημοκρατία μας πρέπει να διωχθεί και είμαι βαθειά ενοχλημένη με τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκε το όνομά μου''.
Στην Νέα Υόρκη κόσμος είχε βγει έξω από τα κτήρια που δέχθηκαν αντίστοιχα δέματα και το CNN εκκένωσε για τις εγκαταστάσεις τους με τον αρχηγό της αστυνομίας της Ν.Υ να επιβεβαιώνει ότι βρέθηκαν και εκεί πιθανοί εκρηκτικοί μηχανισμοί.
Στο Σαν Ντιέγκο οι αρχές δήλωσαν ότι τα δέματα δεν περιείχαν κάτι ανησυχητικό ''αλλά την επόμενη φορά μπορεί να μην είμαστε τόσο τυχεροί''. Οι πολίτες είναι θορυβημένοι λέγοντας ότι δεν θα ήθελαν να ανατιναχτεί το σπίτι τους.
Το FBI προσπαθεί να σκιαγραφήσει πιθανούς αποστολείς με την Γουέντι Πάτρικ, που δουλεύει στον τομέα έρευνας απειλών, να δηλώνει: ''Μπορεί να κρύβονται διάφορα από πίσω. Μια οργάνωση, μια ομάδα πολιτικής διαμαρτυρίας, μια προσωπική βεντέτα ή ο θρήνος''
Δεν έμεινε ασχολίαστο το γεγονός πως όλα τα συμβάντα είχαν να κάνουν με Δημοκράτες, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι είναι μια στημένη ενέργεια για να πλήξουν τον Πρόεδρο των ΗΠΑ εν όψη των ενδιάμεσων εκλογών.
Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε τις ενέργειες με τον Ν. Τραμπ να κάνει έκκληση για ενότητα, να τονίζει η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και τα ΜΜΕ πρέπει να σταματήσουν της εχθροπραξίες. «Σε στιγμές όπως αυτή εδώ, πρέπει να ενωθούμε. Οι ενέργειες και οι απειλές πολιτικής βίας δεν έχουν θέση στις ΗΠΑ», επισήμανε.«Είμαστε πάρα πολύ θυμωμένοι, ταραγμένοι και δυσαρεστημένοι με όσα είδαμε σήμερα το πρωί και θα διαλευκάνουμε την υπόθεση», υποσχέθηκε.