Alpha 1 News

Αίθουσα Αναμονής - ο Έλληνας σκηνοθέτης Αλέξανδρος Λεονταρίτης συνεχίζει να μας κάνει υπερήφανουςΑίθουσα Αναμονής - Η νέα ελληνική ταινία που διαπρέπει σε Φεστιβάλ στο Εξωτερικό

Σερί επιτυχιών έχει διαγράψει το τελευταίο διάστημα η κινηματογραφική ταινία μεγάλου μήκους Waiting Room (Αίθουσα Αναμονής) του Αλέξανδρου Λεονταρίτη με συμμετοχή και βραβεύσεις μέχρι στιγμής σε πολλά σημαντικά κινηματογραφικά φεστιβάλ στο εξωτερικό όπως τα Los Angeles Film Awards , το European Independent Film Festival και τα American Independent Horror Movie Awards.
Η υπόθεση της ταινίας αφορά πέντε ανθρώπους τελείως διαφορετικούς μεταξύ τους που ξυπνάνε σε μία εγκαταλελειμένοι αποθήκη και συνειδητοποιούν ότι βρίσκονται εγκλωβισμένοι εκεί μέσα χωρίς να υπάρχει τρόπος διαφυγής.Αυτό που τους συνδέει είναι ότι κανείς τους δεν θυμάται ποιος είναι ούτε πως βρέθηκε εκεί. Θα πρέπει να βρουν τρόπο να ανακτήσουν τη μνήμη τους και να συνεργαστούν μεταξύ τους εάν πρόκειται να βγουν ζωντανοί από εκεί μέσα.
Πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λεονταρίτη, σενάριο του ιδίου και του Λεωνίδα Κόση και παραγωγή της AVMOVIESWORLD (http://avmoviesworld.com/) . Ο παραγωγός της ταινίας είναι ο Ανδρέας Βουγιούκας και executive producer o Κωνσταντίνος Κωμοδρόμος. Η ταινία γυρίστηκε στην Κύπρο με γνωστούς ηθοποιούς από Ελλάδα και Κύπρο.
Συγκεκριμένα πρωταγωνιστουν οι Τόνια Σωτηροπούλου, Ανδρέας Βουγιούκας, Πάνος Κρανιδιώτης, Μαρία Ιωαάννου, Χάρης Γεωργιάδης, Άννα Φόνσου, Ευτύχιος Πουλαίδης, Σταύρος Λούρας, Αλέξανδρος Παρίσης και ο Χρήστος Σιμαρδάνης (στην τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση).
Η ταινία ξεκίνησε την πορεία της τον περασμένο Μάιο όπου πραγματοποίησε παγκόσμια πρεμιέρα στο Παρίσι στο Εuropean Independent Film Festival, ένα από τα πιο γνωστά ανέξαρτητα φεστιβάλ ευρωπαικών ταινιών. Εκεί ήταν υποψήφια επίσης στην κατηγορία Best European Independent Feature. Η προβολή έγινε παρουσία του σκηνοθέτη Αλέξανδρου Λεονταρίτη και ακολούθησε στη συνέχεια το Q+A Session μετά την προβολή με ερωτήσεις από το κοινό που την παρακολούθησε με αρκετά θετικές ενυπώσεις.
Στη συνέχεια λίγες μέρες μετά ακολούθησε η προβολή της ταινίας στο London Greek Film Festival όπου εκεί η ταινία κέρδισε το Odysseus Award for Special Mention for Fiction Feature Film (ειδική εύφημος μνεία για μεγάλου μήκους ταινία). Το βραβείο παρέλαβε ο σκηνοθέτης της ταινίας που ήταν παρόν από τον Έλληνα πρέσβη του Λονδίνου. Η τελετή απονομής επαναλήφθηκε τον Ιούνιο στην Αθήνα όπου το βραβείο παρέλαβαν εκ μέρους της παραγωγής ο Ανδρέας Βουγιούκας που είναι ο βασικός παραγωγός και κατέχει έναν από τους βασικούς ρόλους στην ταινία και ο Χάρης Γεωργιάδης που πρωταγωνιστεί επίσης στης ταινίας.
Τον Αύγουστο η ταινία επιλέχτηκε ως επίσημη συμμετοχή (Official Selection) στο πρώτο της αμερικάνικο φεστιβάλ το Queen Palm International Film Festival όπου διεξάγεται στην περιοχή του Πάλμ Σπρινγκς. Αμέσως μετά ανακοινώθηκε το Official Selection της ταινίας στα London International Motion Pictures Awards που θα διεξαχθούν το Φεβρουάριο του 2019 με υποψηφιότητα στην κατηγορία καλύτερης ταινίας μεγάλου μήκους.
Το Σεπτέμβριο η ταινία ήταν επίσης Official Selection στα New York Independent Aphrodite Film Awards φτάνοντας στις τελικές επιλογές (Finalist) λίγο πριν τα βραβεία. Τον ίδιο μήνα η ταινία κέρδισε τρία ακόμα βραβεία και δύο υποψηφιότητες στα American Independent Horror Movie Awards. Συγκεκριμένα κέρδισε το βραβείο καλυτερης ταινίας μεγάλου μήκους (Best Feature Film), βραβείο καλύτερου σεναρίου και Best Kill (καλύτερου θανάτου σε κινηματογραφική ταινία). Επίσης ήταν υποψήφια στις κατηγορίες καλύτερου concept (Best Original Concept), Kαλύτερης χρήσης σκηνών με αίμα σε ταινία (Best Gore) και καλύτερης ανατροπής (Best Twist).
Η επόμενη διάκριση ήρθε στις αρχές Οκτώβρη από το Indie Suspense Horror Sci-Fi Film Festival όπου πραγματοποιήθηκε στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών και εκεί η Αίθουσα Αναμονής κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας (1st Place Feature). Αμέσως μετά ακολούθησε το Official Selection στα Los Angeles Film Awards όπου η ταινία κέρδισε δύο ακόμα βραβεία. Το ένα ήταν το βραβείο καλύτερης ταινίας θρίλερ (Best Thriller Feature) και βραβείο καλύτερης ερμηνείας ηθοποιού σε ανεξάρτητη παραγωγή για την Τόνια Σωτηροπούλου που κατέχει επίσης έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην ταινία (Best Actress in an Indie Film). H Tόνια είχε και ένα σύντομο πέρασμα στο Skyfall το 2012 στο πλευρό του Daniel Craig. Η συγκεκριμένη ταινία ήταν μεγάλη εμπορική επιτυχία.
Οι τελευταίες εξελίξεις στα φεστιβάλ μέχρι στιγμής είναι τα Official Selection στο Crime and Anatomy Film Festival που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο στην Αθήνα παρουσία και των συντελεστών. Το Houston Greek Film Festival που θα γίνει τέλη Οκτώβρη στο Χιούστον και το World Film Festival San Fransisco στο οποίο η ταινία ξεχώρισε και επιλέχτηκε στις ημιτελικές θέσεις (Semi Finalist) πριν τα βραβεία. Η προβολή θα γίνει και εκεί τέλη Οκτώβρη στο Λος Άντζελες.

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες σε Ελλάδα και Κύπρο μέσα στο 2019 ενώ ήδη έχουν υπάρξει προτάσεις για διανομή της ταινίας και για το εξωτερικό.

Ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Λεονταρίτης, δήλωσε στην Alpha1News ότι είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος μέχρι στιγμής με την πορεία της ταινίας. Χαρακτηριστικά είπε:
Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την αναγνώριση που είχαμε και για τα βραβεία που έχουμε κερδίσει μέχρι στιγμής. Θέλω να ευχαριστήσω όσους πίστεψαν στην ταινία μας, ιδιαίτερα τους ηθοποιούς και όλη την τεχνική ομάδα που δούλεψαν σκληρά για το αποτέλεσμα καθώς και τον Ανδρέα Βουγιούκα που ανέλαβε την παραγωγή, τον Κωνσταντίνο Κωμοδρόμο ο οποίος ήταν ο executive producer και τον Λεωνίδα Κόση για την πολύ σημαντική συμβολή του στο σενάριο και το μοντάζ της ταινίας. Χωρίς αυτούς δεν θα τα είχαμε καταφέρει

Υπόλοιποι βασικοί συντελεστές:
Διευθυντής φωτογραφίας: Στήβεν Νάτζεντ, Ήχος: Μάριος Μηνάς, Μοντάζ: Λεωνίδας Κόσης, Μιξάζ, Sound Post Production: Νίκος Μιχαλοδημητράκης, Σκηνογραφία: Πάνος Μιχαλόπουλος, Κουστούμια: Μιράντα Θεοδωρίδου, Μουσική: Dom Sigalas, Visual Effects: Φειδίας Χατζηξενοφώντος.
Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις τελευταίες εξελίξεις από τα παρακάτω links:
Official trailer: https://vimeo.com/237441370
Teaser Trailer: https://vimeo.com/240807052

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους ανθρώπους τoυ έργου οι οποίοι συνεχίζουν να μας κάνουν υπερήφανους!

Θοδωρής Καλιμτζάκης