Alpha 1 News

ΣΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ 14ΧΡΟΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΦΙΛΛΙΠΟΥ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ


«Ορισμένες φορές το να προσφέρεις σε κάποιον μια δεύτερη ευκαιρία είναι σαν να δίνεις μια επιπλέον σφαίρα για το όπλο τους, σε αυτούς που αστόχησαν την πρώτη φορά»!
Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙ ΤΑ ΤΣΟΚΛΑΝΙΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΑΘΩΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ.-
.''ΟΠΩΣ ΜΕ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ,ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΤΕ ΤΟΥΣ'' ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΟΥΝ ΝΕΑ ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ... . Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΩΦΕΙΛΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΑ ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ Ι,ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ..

. Ο 15χρονος τα ξημερώματα της Κυριακής έβαλε τέλος στη ζωή του. Τον εντόπισαν οι γονείς του απαγχονισμένο στο μπαλκόνι του σπιτιού του.
Ωστόσο είχε αφήσει σημείωμα στο οποίο εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία ενώ έχει κατονομάσει τους φερόμενους ηθικούς αυτουργούς της ενέργειας του.
Οι έρευνες για τα αίτια που οδήγησαν τον 15χρονο μαθητή από την Αργυρούπολη στην αυτοκτονία βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», επικαλούμενο μαρτυρίες των φίλων του παιδιού,ο 15χρονος είχε πριν από λίγο καιρό πέσει θύμα ξυλοδαρμού από συνομηλίκους του για ασήμαντη αφορμή αλλά και χωρίς να δοθεί συνέχειαΕπίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε πριν από την αυτοκτονία υπάρχουν αναφορές σε έξι αλλοδαπούς.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, πρόκειται για μαθητές που δρούσαν στην Αργυρούπολη και ασκούσαν ψυχολογική και σωματική βία σε άλλα άτομα. Σύμφωνα με καταθέσεις συμμαθητών και φίλων του νεαρού, στο σχολείο κάποια άτομα κορόιδευαν τον 15χρονο και τον αποκαλούσαν «φυτό», επειδή ήταν άριστος μαθητής.
Μάλιστα, ήταν τέτοια η ψυχολογική πίεση που είχε δεχθεί το παιδί ώστε σε μια από τις σελίδες του ημερολογίου εξέφραζε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει.
Εν τω μεταξύ, οι Αρχές αναμένουν και την άρση του απορρήτου, προκειμένου να μάθουν με ποιους είχε συνομιλήσει ο νεαρός πριν προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα.
Πάντως, από την ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για μια ιδιαίτερη και δύσκολη περίπτωση, αφού οι σκέψεις και οι αναφορές δεν είναι εύκολο να στοιχειοθετήσουν κατηγορία.
Η αυτοκτονία του 14χρονου στην Αργυρούπολη, θέτει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα του bullying, το οποίο η ελληνική κοινωνία φαίνεται να αρνείται να αντιμετωπίσει ευθέως. Η νέα, τραγική, αυτή υπόθεση φέρνει αναμνήσεις από όλες εκείνες τις περιπτώσεις των παιδιών-θυμάτων, χαρακτηριστικότερη από τις οποίες, εκείνη του Βαγγέλη Γιακουμάκη. . Με αφορμή το τραγικό περιστατικό στην Αργυρούπολη,ας θυμηθούμε την υπόθεση που ανέδειξε με τον τραγικότερο τρόπο το ζήτημα του bullying στη χώρα μας. Ένα πρόβλημα που παρά τις σποραδικές φωνές επιστρέφει όλο και πιο έντονα στην ελληνική κοινωνία, ένα πρόβλημα που δεν λύνεται όσο παριστάνουμε ότι δεν υπάρχει.
.Τα ευρήματα της ντροπής για τα βασανιστήρια του 20χρονου.
Η έκθεση έδινε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τις δύσκολες μέρες που περνούσε ο Γιακουμάκης μέσα στη σχολή. Ο Βαγγέλης - αλλά και άλλοι μαθητές - είχε πέσει συχνά θύμα εκφοβισμού και βίαιης συμπεριφοράς "εξευτελιστικής και απαράδεκτης", όπως σημειώνει μια μάρτυρας από τους "Κρητικούς".
Του έκλειναν το ζεστό νερό όταν έκανε μπάνιο, τον είχαν κλείσει μέσα σε ντουλάπα και του πετούσαν κέρματα για να "τραγουδήσει" όπως τα μηχανήματα, τον ξύρισαν παρά τη θέλησή του και τον έδεναν σε καρέκλες. 'Όπως ο ίδιος είχε πει στη μητέρα του, τον είχαν χτυπήσει και είχαν βγάλει δύο τάβλες από το κρεβάτι του, μεταξύ άλλων.
Παρά τις εξονυχιστικές έρευνες κανένα ίχνος από τον 20χρονο δεν είχε εντοπιστεί μέχρι το πρωί της Κυριακής, όταν και από τύχη ένα ζευγάρι εντόπισε πτώμα σε προχωρημένη σήψη στην περιοχή Ανατολή, 500μ. από τη λίμνη. Αστυνομικές δυνάμεις, καθώς και ο ιατροδικαστής Ιωαννίνων Θεόδωρος Βουγιουκλάκης έτρεξαν στο σημείο. Κοντά ήταν και οι συγγενείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη, αλλά και ο υπεύθυνος ερευνών που είχε ορίσει το περιβάλλον του Κρητικού φοιτητή για την εξεύρεσή του, Φώντας Βρόσγος. Ο τελευταίος είναι και εκείνος που επιβεβαίωσε, πριν ακόμη ανακοινωθεί επίσημα από τις αρχές, πως πρόκειται για το άψυχο σώμα του Βαγγέλη Γιακουμάκη.