Alpha 1 News

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ-ΜΕ ΑΓΝΟΗΣΑΝ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ''Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΟΛΗ ' ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ


Ο Χρήστος Νικολόπουλος έχει γράψει πολλά τραγούδια για τον Στέλιο Καζαντζίδη, τα οποία έγιναν επιτυχίες.
Μπορεί στην πορεία η σχέση τους να χάλασε, αλλά ο μουσικοσυνθέτης κρατάει ως μια όμορφη ανάμνηση την συνεργασία του με τον αείμνηστο τραγουδιστή.
Μάλιστα, τον έχει ενοχλήσει το γεγονός ότι στην παράσταση για την ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη δεν έχουν μπει τραγούδια του και η ιστορία σταματάει το 1966. Μου είπαν ότι η ιστορία του σταματάει μέχρι το 1966... Γιατί σταματάει εκεί; Αφού μετά έκανε μεγάλες επιτυχίες. Άκουσα ότι δεν ήθελαν να βάλουν τραγούδια μου, επειδή τα μεγάλα τραγούδια τα δικά μου έγιναν το 1975, νια ποιο λόγο το σταμάτησαν εκεί; Όταν ένας τραγουδιστής έχει τεράστια προσωπικότητα έχει κάνει έναν κύκλο, γιατί δεν βάζεις όλο τον κύκλο; Δεν ξέρω το μυαλό αυτού που έγραψε το κείμενο, νομίζω ότι το έγραψε ένας κουμπάρος του, ο Τζανιδάκης, κάτι τέτοιο…Πώς το σκέφτηκε; Ο Καζαντζίδης έκανε τόσους δίσκους μετά με επιτυχίες»

Μία από τις πιο μεγάλες κόντρες που υπήρξαν ποτέ στην ελληνική μουσική σκηνή ήταν αυτή ανάμεσα στον Χρήστο Νικολόπουλο και τον αξέχαστο Στέλιο Καζαντζίδη
Ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι οι δυο τους οδηγήθηκαν στα δικαστήρια με τον Καζαντζίδη επειδή διεκδικούσαν και οι δύο τους την πατρότητα κάποιων τραγουδιών. Ο Χρήστος Νικολόπουλος λοιπόν απαντά: «Όλοι το ίδιο νομίζουν, αλλά δεν είναι έτσι. Και οι δηλώσεις του Στέλιου και τα εξώδικα που έστελνα εγώ στις εταιρείες επί χρόνια επιβεβαιώνουν ότι τα τραγούδια ήταν δικά μου. Από την πρώτη στιγμή που έβγαλε δισκάκια με τα τραγούδια μου έβαζε το όνομά του πριν από το δικό μου - ότι ήμασταν και οι δυο μας συνθέτες των τραγουδιών. Διαμαρτυρήθηκα στον παραγωγό και έμαθα πως ήταν εντολή του Καζαντζίδη. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά έπαιρνε και τα λεφτά. Εγώ δεν ήθελα να πολεμήσω τον άνθρωπο που με βοήθησε στα πρώτα μου βήματα. Αλλά αυτή η στάση του συνεχίστηκε και στα επόμενα 34 τραγούδια που ηχογραφήσαμε. Ποτέ όμως δεν υπέγραψα κανένα χαρτί αποδοχής..."
Κι άλλοι τραγουδιστές τα ίδια κάνανε... Θύμωσα όμως όταν άρχισε να με κακολογεί σε όλους, με διάφορες γελοιότητες. Έβγαινε στις συνεντεύξεις, με κάθε ευκαιρία, με κάθε νέο δίσκο του, και στόλιζε άσχημα εμένα, τη γυναίκα μου ή τον πατέρα μου - τον έλεγε ταγματασφαλίτη. Και δεν ανέχτηκα κάποιον που του είχα χαρίσει τα τραγούδια μου και που έπαιρνε μέχρι και τα ποσοστά μου να με βρίζει κιόλας. Προσπάθησα να τον προειδοποιήσω να σταματήσει τον πόλεμο, αλλά αδιαφόρησε. Κι όταν έφτασε στο απροχώρητο πια, το '98 νομίζω, έκανα ασφαλιστικά μέτρα στον Στέλιο, στον αρχισυντάκτη του ΑΝΤ1 και στον δημοσιογράφο Αργύρη Ντινόπουλο - που είναι βουλευτής τώρα. Στη δίκη, ενώ ο Καζαντζίδης απέφευγε τον κόσμο, πείστηκε από τους συνηγόρους του, ήρθε και με ξανάβρισε χυδαία μέσα στο δικαστήριο. Έκανα νέα αγωγή και στο τέλος, για να μην ξαναφτάσουμε στα δικαστήρια, έγινε συμβιβασμός και πήρα πίσω τα τραγούδια μου με συμβολαιογραφικές πράξεις. Στα δικαστήρια, όμως, δεν φτάσαμε για τα τραγούδια. Φτάσαμε για το βρίσιμο".
Και ένα τελευταίο. Επιγραμματικά. Για ποιον λόγο σας έβριζε;
Ο Καζαντζίδης δεν συμβιβάστηκε ποτέ με την ιδέα ότι έγινα κι εγώ κάποιος. Ήθελε να είμαι υπό τον ζυγό του" δήλωσε στη real.