Alpha 1 News

ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙΣ.ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΜΕΝΟ ΜΑΣ ΑΛΕΚΟ ΤΖΑΝΕΤΑΚΟ.


Ο Αλέκος Τζανετάκος αγαπούσε το θέατρο και τις γυναίκες. Ηταν οι δύο μεγάλες αδυναμίες της ζωής του. Και από τις δύο προδόθηκε. . Εκανε 17 αρραβώνες και ούτε ένας δεν κατέληξε σε γάμο! Στον κινηματογράφο έτρωγε καρπαζιές και ήταν όλες αληθινές...Η μεγάλη καριέρα του ηθοποιού τόσο στο σινεμά όσο και το θέατρο, ξεκίνησε από βιοποριστική ανάγκη. Ο Αλέκος Τζανετάκος γεννήθηκε το 1937 στα Μανιάτικα του Πειραιά και ήταν το μοναδικό αγόρι από τα πέντε παιδιά της οικογένειας....
Ο ηθοποιός είναι γνωστός στο κοινό από τη συμμετοχή του κυρίως σε κωμικές ταινίες του παλιού κινηματογράφου. Έπαιζε συνήθως τον ρόλο του ατίθασου και ανέμελου νέου και δεν ήταν λίγες οι φορές που τον είδαμε να εισπράττει καρπαζιές. Σε συνέντευξη του είχε πει: «Οι καρπαζιές που έτρωγα βροχή στις ταινίες ήταν αληθινές, ο σβέρκος μου το ξέρει! Στην ταινία σφαλιάρες, το ίδιο και στο θέατρο, δύο παραστάσεις, έτρωγα ξύλο από τις έξι το πρωί μέχρι τη μία τη νύχτα. Κάποτε παίζαμε στο θέατρο με τον Λάμπρο τον Κωνσταντάρα, αυτόν τον πρίγκιπα του θεάτρου, που μου είχε κουδουνίσει το μυαλό με τη χερούκλα του. Είχε μακρύ χέρι σαν παντόφλα και όταν το σήκωνε για να αμολήσει τον κεραυνό (τη σφαλιάρα), γινότανε σεισμός οκτώ Ρίχτερ και τα μάτια μου έβλεπαν αστράκια στον αέρα. Του έλεγα: ρε Λάμπρο, δεν μπορείς να βάζεις λιγότερη δύναμη;»...

Ο Αλέκος Τζανετάκος τα τελευταία χρόνια της ζωής του τα πέρασε μόνος. Παρόλο που δεν συγκαταλέγεται στους έλληνες ζεν πρεμιέ, είχε μεγάλη επιτυχία στις γυναίκες Εκτός από τις γυναίκες, ο ηθοποιός είχε πάθος με την ταχύτητα, τις μηχανές και τα αυτοκίνητα και δεν ήταν λίγες οι φορές που διακρίθηκε σε αγώνες ταχύτητας. Όπως είπε σε παλαιότερη συνέντευξή του «δεν πήγαινε για πρωταθλητισμό, αλλά αγαπούσε πολύ τα αυτοκίνητα, ενώ χαρακτήριζε τη Lancia που είχε «γκόμενά» του».
Από τη ζωή του ηθοποιού πέρασαν πολλές γυναίκες με τις οποίες συνδέθηκε. Κάποιες τις αγάπησε πολύ. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της αδερφής του, της Κατερίνας, «τα τελευταία χρόνια ο ηθοποιός έπεσε σε μελαγχολία, ύστερα από ερωτική απογοήτευση. Ηταν μια κοπέλα ,την οποία ο Αλέκος αγκάλιασε και της πρόσφερε τα πάντα. Της άνοιξε πολλές πόρτες, τη βοήθησε, αλλά στο τέλος χώρισαν. Στενοχωρήθηκε πολύ ο αδερφός μου, τι να σας πω, μπορεί και να την αγάπησε κιόλας».
Οσοι συνάντησαν τον Αλέκο Τζανετάκο σε αυτή την περίοδο της ζωής του είχαν καταλάβει ότι κάποιο σοβαρό πρόβλημα τον απασχολούσε. Τον βασάνιζε και δεν μπορούσε να ησυχάσει. Πολλές φορές έβρισκε καταφύγιο στο ποτό, όπου προσπαθούσε να πνίξει τον πόνο του .
«Απογοητεύθηκε από το θέατρο»
Απογοητεύθηκε όμως και από το θέατρο ο Αλέκος Τζανετάκος. Εβαλε ο ίδιος τον εαυτό του στο περιθώριο και έκανε μόνο έκτακτες εμφανίσεις. Ετσι κι αλλιώς, δεν αντιμετώπιζε οικονομικό πρόβλημα, τα έβγαζε πέρα, οπότε δεν ήταν υποχρεωμένος να εργάζεται. «Εμεινε ολομόναχος επειδή δεν μπορούσε ν’ αντέξει τα κυκλώματα στον καλλιτεχνικό χώρο. Εκεί τρώει ο ένας τον άλλον και ο αδερφός μου ήταν μακριά και έξω απ’ όλα αυτά» λέει η κυρία Κατερίνα.
.Η χρυσή διαθήκη του Αλέκου Τζανετάκου
Ο Αλέκος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, χωρίς να προλάβει να αφήσει διαθήκη. Στην περιουσία του περιλαμβάνεται ένα πολυτελές διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο και ένα μεγάλο κτήμα στο Διμηνιό Κορινθίας με μια μεγάλη κύρια κατοικία, όπως και τρία πανάκριβα αυτοκίνητα, το ένα εκ των οποίων αντίκα.
Και φυσικά τα πνευματικά δικαιώματα από τη συμμετοχή του στις αμέτρητες ελληνικές ταινίες. Ο Αλέκος Τζανετάκος έφυγε από τη ζωή στις 11 Απριλίου του 2010, σε ηλικία 73 ετών, έπειτα από προβλήματα υγείας που τον ταλαιπώρησαν για αρκετό καιρό, με πιο σοβαρό, ένα ανεύρυσμα στην κοιλιακή αορτή....