Alpha 1 News

ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΣΗΜΩΝ ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΝΩΛΑΡΑΚΗΣ... . .ΕΚΛΕΙΝΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΕ ΓΝΩΣΤΑ ΚΑΦΕ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΙΟΥ,ΔΕΝ ΔΙΕΘΕΤΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟ ,ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΕΡΝΕ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ


Στα πράσα έπιασε η αστυνομία τον αυτοαποκαλούμενο «διαιτολόγο των διάσημων», όταν δύο διαιτολόγοι της Πανελλήνιας Ενωσης Διατροφολόγων, μετά από καταγγελίες πολιτών, τον συνάντησαν προσποιούμενοι τους πελάτες.
Ο διαιτολόγος, λοιπόν, συναντήθηκε με τους προσποιούμενους πελάτες και τους συστήθηκε ως «διαιτολόγος των διασήμων», αναφέροντας μάλιστα πως στη λίστα με τους πελάτες του ήταν η Άννα Βίσση, η Έλλη Κοκκίνου και η Ναταλία Γερμανού.
«Μας έλεγε ότι έχει κουράρει διάσημα ονόματα και μας έδειξε φωτογραφία της Άννας Βίσση η οποία έχασε κιλά με τη δίαιτά του που περιελάμβανε αγγουράκι και γραβιέρα Νάξου. Ανέφερε και άλλα ονόματα, γιατρούς δικηγόρους και φαρμακοποιούς και πολλές miss υφήλιος είπε ότι χρωστάν το σώμα τους σε εκείνον» τονίζει ο διαιτολόγος διατροφολόγος Μανώλης Μανωλαράκης.
Να σημειωθεί πως οι δύο διαιτολόγοι συνεργάστηκαν με την αστυνομία και συνάντησαν τον διατροφολόγο μαϊμού σε καφέ της πρωτεύουσας, όπου εκεί χρέωνε τους πελάτες του 50 με 80 ευρώ και έβλεπε 10 με 12 πελάτες την ημέρα.
Πώς δρούσε ο διαιτολόγος
Ο «διαιτολόγος των διάσημων» ακολουθούσε την τακτική να προβάλλει τη δράση του αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου και των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης. Γραφείο δεν είχε, ούτε είχε δηλωθεί πουθενά σχετική διεύθυνση, ενώ πραγματοποιούσε ραντεβού σε κεντρικά καφέ της Αθήνας.
Συχνό φαινόμενο
Πάντως, όπως καταγγέλλει και η Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε σειρά άλλων περιπτώσεων.
«Ο φάκελος είναι γεμάτος από καταγγελίες πολιτών για διαιτολόγους και διατροφολόγους χωρίς πτυχία ή με πλαστά πτυχία…. Εκτός από τη διατροφή, μόδα της εποχής, ενόψει καλοκαιριού, είναι και η πώληση επικίνδυνων σκευασμάτων», επισημαίνει η Ενωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας.Αρχικά θα ήθελα να ξεκινήσω με ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους όσους έστειλαν μήνυμα συμπαράστασης …. Δεν ήμασταν εμείς οι καταγγελόμενοι.
Χτες μετά από συντονισμένες έρευνες εβδομάδων καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε συνάντηση με το διαιτολόγο των διάσημων που τους βλέπει σε κεντρικά καφέ και εστιατόριατης Αθήνας.
Η μεταστροφή από Γιατρός Διαιτολόγος σε ”εγώ απλά έπινα το καφέ μου και ήρθαν και κάθισαν κάποιοι μαζί μου και έγραφαν χαρτιά” ήταν εκπληκτική.
Ο γεμάτος αυτοπεποίθηση και αλαζονεία υπερειδικός ακυρώθηκε με την μία μπροστά στο θέαμα των αστυνομικών που ήρθαν μετά από ενέργειές μας εκεί για να προχωρήσουμε στα παραπέρα.
Οι διασημότητες που με τόση έπαρση ανέφερε, οι καλλίγραμμες καλλονές που βοήθησε να πάρουν τίτλους ομορφιάς, όλα αυτά χάθηκαν στη θέα του ένστολου αστυνομικού που ζήτησε τα στοιχεία του.
Στοιχεία που δώσαμε και εμείς και που μαζί με την ταυτότητα μέλους δεν άφησε κανένα περιθώριο στα αρμόδια όργανα να καταλάβουν ότι εμείς ήμασταν οι διαιτολόγοι και όχι ο άλλος.
Έχουμε πλέον στη διάθεση πλήθος στοιχείων που θα χρησιμοποιηθούν σε παραπέρα ενέργειες.
Το πιο σημαντικό από όλα όμως είναι ότι πλέον θα πρέπει να καταλάβουν όλοι (και σύντομα θα γίνει ορατό σε όλους) ότι όποιο κόλπο και να χρησιμοποιήσουν, ότι τέχνασμα και να σκεφτούν, ότι παραθυράκι του νόμου και να εκμεταλλευτούν θα μας βρίσκουν μπροστά τους.
Αποφασισμένους να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας.
Ας το καταλάβουν όλοι πολύ καλά. Η ΕΔΔΕ είναι θεματοφύλακας των δικαιωμάτων των διαιτολόγων. Και θα συνεχίσουμε κάνουμε τα πάντα στα πλαίσια της νομιμότητας για να τα υπερασπιστούμε.