Alpha 1 News

ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ


Όταν τραγουδάτε αυτά τα τραγούδια που πραγματεύονται την καψούρα δεν τα ταυτίζετε με πράγματα που έχετε ζήσει;
- Ναι, βέβαια. Συμβαίνει και αυτό. Και το «Εμείς οι ναυτικοί», όταν το λέω, το νιώθω. Ο στίχος «χρόνια στα καράβια» δεν σημαίνει απαραίτητα τα καράβια στη θάλασσα. Μιλάει για τα βάσανα του καθενός. Όποιος άνθρωπος έχει περάσει δύσκολα μπορεί να ταυτιστεί.
Λα­ϊ­κός τρα­γου­δι­στής με δι­κή του προσω­πι­κό­τη­τα και χα­ρα­κτή­ρα, στα χνά­ρια των με­γά­λων κλα­σι­κών ερ­μη­νευ­τών του εί­δους.
Κα­θιε­ρώ­θη­κε το 1981 με το ντε­μπού­το - άλμπουμ του στη δι­σκο­γρα­φί­α Ε­σύ Μι­λάς Στην Καρ­διά Μου, χά­ρη σε δη­μιουρ­γί­ες του Τά­κη Σού­κα. Φω­νή ρω­μα­λέ­α, στι­βαρή, α­ντρι­κή, με «γε­ρά πα­τή­μα­τα», έ­δω­σε στο λα­ϊ­κό τρα­γού­δι νέ­α ώ­θη­ση και ε­δώ και δε­κα­ε­τί­ες α­πο­τε­λεί την αιχ­μή του δό­ρα­τος του συ­γκε­κρι­μέ­νου ρε­περ­τορί­ου. Στην πο­λύ­χρο­νη δια­δρο­μή του –ε­κτός α­πό συν­θέ­σεις του Σού­κα- ερ­μήνευ­σε Α­ντώ­νη Ρε­πά­νη, Βα­σί­λη Βα­σι­λειά­δη, Ά­κη Πά­νου, Α­ντώ­νη Κα­τι­να­ρη, Τά­κη Μου­σα­φί­ρη, Χρή­στο Νι­κο­λό­που­λο, Θανάση Πολυκανδριώτη, Πέτρο Βαγιόπουλο, Μανώλη Ρασούλη και Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Α­ξιο­ση­μεί­ω­τη εί­ναι και η συ­νερ­γα­σί­α του με τον Θο­δω­ρή Μα­νί­κα και το συ­γκρό­τη­μα «667» που πέ­ρα­σε τον ερ­μη­νε­υτή σε δια­φο­ρε­τι­κά μου­σι­κά μο­νο­πά­τια και σ’ έ­να νεα­ρό­τε­ρο α­κρο­α­τή­ριο με το ο­ποί­ο έ­τσι κι αλ­λιώς ο Μαρ­γα­ρί­της εί­χε πά­ντα καλές σχέ­σεις. Ο Μαργαρίτης ζεχώρισε για την επαναπροσέγγισή του στα Διαμάντια του Βασίλη Τσιτσάνη, ενώ παραμένει δραστήριος και δημιουργικός.. . .Γιώργος Μαργαρίτης: «Ο εθισμός μου με το χασίς, τον τζόγο και το ποτό»! .«Επί 20 χρόνια έπαιζα χαρτιά, μπαρμπούτι, ό,τι έβρισκα. Στις λέσχες, στο καζίνο, παντού... Στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, εκείνα τα χρόνια από το πρώτο νεκροταφείο και κάτω, είχα μερικές κρυψώνες. Δυο - τρεις μεγάλες πέτρες, κάτω από τις οποίες έκρυβα λεφτά για να τα έχω καβάτζα σε περίπτωση που τα έχανα όλα στις ζαριές. Η Βουλιαγμένης τότε, ήταν γεμάτη λέσχες και χωράφια - δεν ήταν όπως είναι τώρα. Είχα τρεις πέτρες - κρυψώνες όπου έκρυβα τα κέρδη μου όταν ερχόταν η καλή ζαριά, για να τα έχω στις γκίνιες μου», παραδέχεται μετανοημένος πια Γιώργος Μαργαρίτης.
Πώς κατάφερε όμως, και τιθάσευσε την εξάρτησή του;
«Εμπειρίες ήταν αυτές και βρήκα τη δύναμη και τα πέταξα όλα μακριά μου. Το χασίσι δεν είναι κάτι καταστροφικό, αλλά από εκεί ξεκινάς και καταλήγεις στα σκληρότερα», αναφέρει και συνεχίζει: «εγώ δεν κατέληξα στα σκληρότερα, αλλά η παγίδα μου ήταν το αλκοόλ. Το ποτό δεν το αποφεύγαμε εύκολα. Πέρασα 40 χρόνια που έπινα καθημερινά. Έπινα πολύ. Ένα μπουκάλι ουίσκι την ημέρα, χωρίς νερό, σόδα ή παγάκια. Σκέτο!». . .Ο Γιώργος Μαργαρίτης παρατείνει τις εμφανίσεις του στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο!
Δύο βραδιές σίγουρα δεν φτάνουν …και έτσι προστίθεται μία επιπλέον εμφάνιση του Γιώργου Μαργαρίτη στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, το Σάββατο 31 Μαρτίου.
Με τα επιτυχημένα τραγούδια της προσωπικής του διαδρομής, σε ένα έντονα ψυχαγωγικό πρόγραμμα, θα μας παρασύρει σε ένα μουσικό σεργιάνι σε όλες τις εποχές, από το χθες στο σήμερα με τα τραγούδια της καριέρας του, που μιλάνε στην καρδιά μας.
«Κελί 33», «Άκου τι θα πω», «Πεθαίνω για σένα», «Εσύ μου μιλάς στην καρδιά μου», «Το καλύτερο μπεγλέρι», «Δεν κόβω τις τρέλες μου», «Στου Παράδεισου την πόρτα» είναι λίγα από τα μεγάλα τραγούδια, ενός ρεπερτορίου που εκπλήσσει και συγκινεί και ερμηνεύει με τον μοναδικό του τρόπο, ο Γιώργος Μαργαρίτης.
Μαζί του, η Άσπα Θεοφίλου, η Βασιλική Μπέλλου και ο Πέτρος Σκάρος
.ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη
τηλ. 210 9315600
www.gialino.gr