Alpha 1 News

Προϋπολογισμός: Μονομαχία πολιτικών αρχηγών
Ολοκληρώνεται το Σάββατο η συζήτηση του προϋπολογισμού 2017 στη Βουλή με τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού, του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών.


Τα μεσάνυχτα θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία.


«Απολογισμό ήττας» χαρακτήρισε τον Προϋπολογισμό του 2017 η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε 4ο μνημόνιο. Εξαπολύοντας επίθεση στον πρωθυπουργό, η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για ένα «πικρό ημερολόγιο δύο χαμένων ετών».

Φ.Γεννηματά: Η χώρα οδηγείται σε 4ο μνημόνιο
Τα πυρά του στην συγκυβέρνηση έστρεψε ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, λέγοντας: «Δεν σας σώζει τίποτα από την κατρακύλα» και κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι σκοπεύει να επιβάλλει νέα πλήγματα στα δικαιώματα του λαού.

Δ.Κουτσούμπας προς κυβέρνηση: Δεν σας σώζει τίποτα από την κατρακύλα
Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης εξαπέλυσε επίθεση στον Πάνο Καμμένο για το ταξίδι στο Καστελόριζο και χαρακτήρισε «χριστουγεννιάτικο παραμύθι» της κυβέρνησης το ότι περισσεύουν χρήματα.

Θεοδωράκης: Χριστουγεννιάτικο παραμύθι της κυβέρνησης το ότι περισσεύουν χρήματα
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος είπε ότι εάν κυβερνούσε η ΝΔ «η Ελλάδα θα είχε μετατραπεί σε βίλα οργίων και τα κοράκια θα είχαν αρπάξει την πρώτη κατοικία».

Καμμένος: Εάν ήταν στην εξουσία η ΝΔ, η χώρα θα ήταν βίλα οργίων
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με την Ευρώπη, με αφορμή τις εξαγγελίες του πρωθυπουργου για παροχές σε φτωχότερους και σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι «επικίνδυνη» για τη χώρα.

Β.Λεβέντης: Όποιος βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ θα πάει φυλακή
Σφοδρή επίθεση κατά της ΝΔ εξαπολύουν οι υπουργοί στις ομιλίες τους από το βήμα της Βουλής.

Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης κατηγόρησε την ΝΔ ότι επικοινωνεί ιδεολογικά, πολιτικά και προγραμματικά με τον κ. Σόιμπλε, καθώς και ότι συμπαρατάσσεται με το ΔΝΤ σε εργασιακά και ασφαλιστικά.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ζήτησε από τον πρόεδρο της ΝΔ να τοποθετηθεί πρώτον αν είναι επίσημη θέση του τα όσα είπε ο αντιπρόεδρος του κόμματος ότι «εμείς θα κάνουμε ό,τι ζητήσει ο Σόιμπλε και άλλα τόσα», και δεύτερον σε τι διαφωνεί με την καταβολή της 13ης σύνταξης και της απαλλαγής του ΦΠΑ στα νησιά.

Ν.Παππάς: Ανησυχητική η σιωπή της ΝΔ για τα εργασιακά
Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής καταλογίζοντας της πανικό, ενώ έκανε λόγο για αλήθειες και ψέματα που αποκαλύπτονται και αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς είναι αυτή που έχει την θέληση να ενισχύσει το κοινωνικό κράτος.

Επίθεση Κοντονή σε ΝΔ και Κ.Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής
Προβληματισμό προκάλεσε μεταξύ των βουλευτών μια φράση του υπουργού Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτου, η οποία ερμηνεύθηκε ότι αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων ή ακόμα και ενός άλλου μηχανισμού (στήριξης) για το 2019 και μετά.

Τσακαλώτος: Ο καβγάς για άλλα μέτρα γίνεται λόγω διαφωνίας ΔΝΤ - θεσμών
Αίσθηση προκάλεσε την Παρασκευή η τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη σχετικά με το ΔΝΤ.

Το ΔΝΤ ζητά προκαταβολική λήψη μέτρων 4,5 δισ. ευρώ για το 2019
«Το ΔΝΤ συναρτά τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα με την προκαταβολική λήψη μέτρων της τάξης του 2,5% του ΑΕΠ ή 4,5 δισ. για το έτος 2019. Προκαταβολική νομοθέτηση το Δεκέμβριο του 2016 για το έτος 2019» αποκάλυψε.

«Η θέση του Ταμείου στηρίζεται στη δικιά του εκτίμηση ότι το 2018, το 2019 και παραπέρα, η ελληνική κυβέρνηση, η ελληνική οικονομία θα έλεγα, δεν έχει τη δυνατότητα να πιάσει το στόχο του 3,5%, όπως προβλέπει το πρόγραμμα» περιέγραψε ο Γιώργος Χουλιαράκης.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι «το ίδιο εργαλείο που οδηγεί το ΔΝΤ να προβλέπει πολύ χαμηλότερη δημοσιονομική επίδοση για τα έτη 2018 και 2019, οδήγησε το Ταμείο να εκτιμά ότι το 2015 ο προϋπολογισμός θα έκλεινε με έλλειμμα -0,6% ενώ έκλεισε με πλεόνασμα 0,2%. Ο προϋπολογισμός του 2016 θα έκλεινε με έλλειμμα -0,5%, ενώ φαίνεται να κλείνει με υπέρβαση 0,6% του ΑΕΠ, συνολικά με πλεόνασμα 1,1% κοκ.»

» Η ελληνική κυβέρνηση με ηρεμία, με εμπιστοσύνη, με βεβαιότητα οικοδομεί τις συμμαχίες που πρέπει να οικοδομήσει στην Ευρώπη, αξιοποιεί τα ρήγματα στα πλαίσια των ευρωπαϊκών οργάνων και έχει την βεβαιότητα ότι η αξιολόγηση θα κλείσει γρήγορα, η τροχιά της οικονομικής ανάκαμψης θα διατηρηθεί, η οικονομία θα βγει από την ύφεση και από το πρόγραμμα όπως προβλέπεται μέσα στο 2017 και το 2018» κατέληξε.