Alpha 1 News

Θρίλερ με Καλογρίτσα!
Πλήρωσαν τρεις από τους τέσσερις
 απορρίφθηκε το αίτημά του για παράταση

Σε θρίλερ μέχρι τελευταία στιγμή εξελίσσεται η υποψηφιότητα του Ιωάννη Καλογρίτσα για τηλεοπτική άδεια, καθώς δεν έγινε δεκτό το αίτημά του για 48ωρη παράταση προκειμένου να πληρώσει την πρώτη δόση για την τηλεοπτική άδεια. Σήμερα, Δευτέρα, εκπνέει  στις 19:00, η προθεσμία που έχει δοθεί στους υπερθεματιστές να καταβάλουν την πρώτη δόση του ποσού για την απόκτηση μιας από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. \Ενώ ΣΚΑΙ και Μαρινάκης (εταιρεία Alter Ego) έσπευσαν να πληρώσουν από την Παρασκευή, τα βλέμματα είναι στραμμένα στις επόμενες κινήσεις της πλευράς Καλογρίτσα.

Το πρωί έγινε γνωστό ότι πλήρωσε και ο ΑΝΤ1 (25,3 εκατ. ευρώ), ενώ απορρίφθηκε το αίτημα της πλευράς Καλογρίτσα για 48ωρη παράταση.

Το σχήμα Καλογρίτσα καλείται μέχρι το απόγευμα να καταβάλει 17.533.333,34 ευρώ (από τα 52,6 εκατ. ευρώ της δικής του προσφοράς) για την τρίτη άδεια.

Η ανακοίνωση της ΓΓ Ενημέρωσης:

«Η εταιρεία 'ΤΠΚ μ.α.ε. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ.ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ' έστειλε το πρωί στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, αίτημα με το οποίο ζητεί να χορηγηθεί προθεσμία 48 ωρών, προκειμένου να προβεί στην καταβολή της πρώτης δόσης επειδή, λόγοι που δεν σχετίζονται με δικές της επιλογές, εμποδίζουν την καταβολή της δόσης αυτή εντός της σήμερον.

» Από τη Γενική Γραμματεία δόθηκε η παρακάτω απάντηση: 'Σύμφωνα με το όρο 8.4 της προκήρυξης η πρώτη δόση του τιμήματος καταβάλλεται εντός δεκαπέντε ημερών από την ανακήρυξή των οριστικών υπερθεματιστών. Ως εκ τούτου η ανωτέρω προθεσμία αποτελεί ρητό και απαράβατο όρο της προκήρυξης 1/2016 και δεν μπορεί να τροποποιηθεί'. Συνεπώς το σχετικό αίτημα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.»

Ταυτόχρονα αρχίζει έλεγχος πόθεν έσχες και στο μεταξύ, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, αναμένεται να εξεταστούν οι προδικαστικές προσφυγές των υποψηφίων (η απόφαση εκτιμάται ότι θα εκδοθεί στο πρώτο δεκαήμερο Οκτωβρίου) και τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν κάνει επί του καταλόγου των υπερθεματιστών.

Όλα αυτά θέλουν τον χρόνο τους και οι κυβερνητικές πηγές προσδιόριζαν ότι οι παράλληλες αυτές ενέργειες θα έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο στο τέλος Νοεμβρίου.

Από τότε και έπειτα θα εκδοθούν οι τέσσερις υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες θα σφραγίζονται και τυπικά οι ισάριθμες άδειες εθνικής εμβέλειας.

Η έκδοση των υπουργικών αποφάσεων θα σημάνει την έναρξη για τη χρονική περίοδο των 90 ημερών μέσα στην οποία οι αδειούχοι καναλάρχες πρέπει να λειτουργήσουν τις τηλεοπτικές επιχειρήσεις τους, να μεταδίδουν πρόγραμμα και βεβαίως να συνάψουν σύμβαση με τον ψηφιακό πάροχο δικτύου, την Digea δηλαδή, η οποία θα αναλάβει τη μετάδοση των ψηφιακών παρόχων περιεχομένου που λειτουργούν νομίμως.

Η εξελικτική αυτή διαδικασία όμως δημιουργεί συνθήκες για να διαμορφωθεί μια γκρίζα χρονική περιοχή μέσα στην οποία θα λειτουργούν ταυτόχρονα αδειοδοτημένοι τηλεοπτικοί σταθμοί και κανάλια που δεν έχουν πλέον νομική κατοχύρωση καθώς αποκλείστηκαν στο προ του διαγωνισμού στάδιο, όπως το Mega και το Εψιλον, ή δεν πέρασαν στην τελική πλειοδοτική φάση, όπως τα Alpha και Star.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι τα ιδιωτικά κανάλια έτσι όπως τα ξέρουμε σήμερα δεν αποκλείεται να εκπέμπουν έως το τέλος Μαρτίου.

Εξάλλου, ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha κατέθεσε μήνυση σε βάρος του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Ελευθέριου Κρέτσου -ο οποίος δεν είναι βουλευτής και δεν έχει ασυλία- για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση σχετικά με το «πόθεν έσχες» Καλογρίτσα.

Στο δικαστικό πεδίο, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η σύγκληση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 30 Σεπτεμβρίου. Οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί καλούνται να αποφανθούν σχετικά με την συνταγματικότητα ή μη του συνταγματικού πλαισίου για τις τηλεοπτικές άδειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια