Alpha 1 News

Γιατί Alpha και Σαββίδης δεν πήραν άδεια ενώ έδωσαν περισσότερα από ΣΚΑΪ και Καλογρίτσα

Πώς γίνεται να προσφέρεις σχεδόν 20 εκατ. ευρώ περισσότερα από τους αντιπάλους σου και να μην παίρνεις τηλεοπτική άδεια; Η εξήγηση είναι απλή: this is poker!
Η διαδικασία για τη χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών ήταν γνωστή εξαρχής: όποιος προσφέρει τα περισσότερα θα αποκτήσει το δικό του κανάλι. Μόνο που στη συγκεκριμένη δημοπρασία δύο σχήματα προσέφεραν περισσότερα, αλλά δεν πήραν τίποτα.

Για την DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED του Ιβάν Σαββίδη και την ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA) του Δημήτρη Κοντομηνά ο λόγος, που προσέφεραν 61,5 εκατ. ευρώ και 61 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, αλλά είδαν τον ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου και τον Καλογρίτσα να παίρνουν άδειες με τιμήματα «μόλις» 43,6 εκατ. και 52,6 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Φυσικά, δεν υπάρχει κάποια «σκιά» στην όλη διαδικασία. Απλά, Σαββίδης και Κοντομηνάς πόνταραν το λάθος ποσό τη λάθος στιγμή. Τι σημαίνει αυτό; Οτι αν είχαν προσφέρει αυτά τα χρήματα στις μάχες για την πρώτη ή τη δεύτερη άδεια, θα ήταν τώρα κάτοχοι τηλεοπτικής άδειας. Αλλά ήταν έτσι δομημένη η δημοπρασία, που σε κάθε «τελικό» για τηλεοπτική άδεια ετίθεντο αντιμέτωπα δύο σχήματα.

Και οι Σαββίδης και Κοντομηνάς έπεσαν σε δυνατούς «παίκτες» στους... τελικούς για την τρίτη και την τέταρτη άδεια, οι οποίοι εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι ήταν περισσότερο αποφασισμένοι.  

Ουσιαστικά, δηλαδή, Σαββίδης και Κοντομηνάς έπαιξαν και έχασαν σε μια παρτίδα σκληρού πόκερ, μεγάλος νικητής της οποίας αναδείχθηκε φυσικά ο ΣΚΑΪ, που προσφέροντας 30 εκατ. ευρώ λιγότερα από Μαρινάκη και Κυριακού (ΑΝΤ1) έγινε κάτοχος του ιδίου αντικειμένου: της πολυπόθητης τηλεοπτικής άδειας.

Οσο για το Star και την κυπριακή εταιρεία που επίσης συμμετείχαν στη δημοπρασία, οι προσφορές τους (13 εκατ. και 18 εκατ. ευρώ αντίστοιχα) αποδεικνύνουν ότι δεν ήταν διατεθειμένοι να ξοδέψουν μια... περιουσία για να αποκτήσουν άδεια.

Ιδού οι νικητές της δημοπρασίας και τα ποσά που πρόσφεραν:

ΣΚΑΪ, Γιάννης Αλαφούζος - 43,6 εκατ.ευρώ
Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας - 52,6 εκατ.ευρώ
AΝΤ1, Θοδωρής Κυριακού - 75,9 εκατ.ευρώ
Alter Ego, Βαγγέλης Μαρινάκης - 73,9 εκατ.ευρώ

Οι υποψήφιοι που δεν πήραν άδεια και οι προσφορές που έκαναν:

ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.) - Γιάννης Βαρδινογιάννης (STAR): 13 εκατ. ευρώ
DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED - Ιβάν Σαββίδης: 61,5 εκατ. ευρώ
ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA) - Δημήτρης Κοντομηνάς: 61 εκατ. ευρώ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP): 18 εκατ. ευρώ1 σχόλιο:

  1. ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΩΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΛΦΑ ΝΑ [ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΨΕΙΛΑ],ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΘΕΤΙΚΑ.ΠΟΤΕ ΑΡΝΗΤΕΙΚΑ ΔΕΝ ΧΑΣΑΝΕ ΚΑΜΕΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΩ ΜΟΝΟΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΒΕΙ ΓΙΑ ΚΟΥΜΟΥΝΗΣΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΣΩΠΟΙΚΩ ΤΟΥΣ. ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΠΤΕΣΤΕ ΟΤΙ ΜΙΑ ΠΟΡΤΑ ΕΚΛΕΙΣΕ Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ, ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΟΙΨΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΣΕ PRIVATE SECTOR ΜΕ ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΠΛΗΡΩΜΕΙ ΚΑΙ ΠΡΩΟΔΩ. ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ ΘΑ ΑΝΟΙΧΕΙ ΝΕΟ ΚΑΝΑΛΗ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΜΩΛΕΙΣ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΩ ΠΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΟΝ ΗΜΕΡΑΣ. PRIVATE ΤV ΚΑΝΑΛΛΙΑ ΘΑ ΑΝΟΙΧΟΥΝ ΜΩΛΕΙΣ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΕΣΕΙ, ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΩΝΗΣΜΕΝΑ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΑΙ ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΧΩΡΕΙΣ ΠΟΛΕΜΟ ΛΟΓΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ, ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩΧΗΚΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΘΑ ΑΡΧΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΩΜΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑ % ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΤΡΑΙΛΕΟ,ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΤΡΑΙΛΕΟ ΓΙΑΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΕΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΑΣ ΔΟΘΗ ΕΝΑ %. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΑΛΛΑΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ 2017, ΚΑΙ ΣΤΟ 2018 ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΕΙΣΩΤΕΡΑ,ΕΥΧΩΜΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙΔΩ ΛΙΓΩ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΠΙΣΤΕΒΩ. ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΩ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΑ, ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΠΑΝΤΑ [ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ Η ΓΝΩΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗΣ ΚΟΛΩΤΡΗΠΗΔΕΣ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ] ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΜΑΡΜΑΓΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΗ [ΤΟΥΣ]ΣΑΣ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΩ ΚΑΤΩ ΣΤΙΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΑΝΤΛΕΙ ΠΕΤΡΑΙΛΕΩ ΕΔΩ ΚΑΙ 2-3 ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΙΝΗ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΠΑΡΑΠΩΝΙΑΡΗΔΕΣ Η ΒΛΑΧΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΣΑΤΕ ΤΟΤΕΣ ΓΙΑΤΙ Η ΑΓΓΕΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΥΓΕΣ ΗΤΑΝ ΠΑΧΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ Ο ΚΛΙΝΤΟΝ ΤΗΣ ΕΒΑΖΕ ΧΕΡΗ ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΗΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΖΩΣΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΕΞΗΠΝΑΚΗΔΕΣ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗΣ ΑΛΛΟΓΟΜΗΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ. ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΟΙΧΩ ΤΟ ΚΕΦΗ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΗΣΩ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ 3 ΦΩΡΕΣ, 2 IN AUSTIN, TX., ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΩ ΚΟΛΟΔΑΚΤΗΛΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕ, ΕΙΜΟΥΝ ΑΤΥΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΔΑ , ΚΑΙ 1 ΣΤΗΝ NEW YORK ΑΤΥΧΕΣΤΑΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΗΛΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΩΝ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ. Ο ΔΕ ΤΣΙΠΡΑ[Η ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΚΑΛΟΥΜΑΙ ΕΔΩ ΣΟΥΦΡΑ 1 ΦΟΡΑ ΣΤΟ AUSTIN, TX. ΠPHN ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ [ΚΟΛΟΜΠΑΡΑΣ] ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ. ΛΕΩ ΟΤΙ ΑΠΩΚΡΥΠΣΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΜΟΥΝΑΣ,ΠΟΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΧΑΧΑΧΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΣ ΑΠΟΧΡΩΣΗΣ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΩΝ ΟΜΠΑΜΑ, Η ΤΗΝ ΒΑΣΗΛΕΙΣΑ ΤΗΣ ΑΓΛΛΙΑΣ ΑΠΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟΣ ΜΕ ΧΩΡΕΙΣ ΠΕΙΡΑ ΖΩΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή