Alpha 1 News

Για μια «ασφαλέστερη Αμερική» δεσμεύτηκε ο Ντόναλντ Τραμπ

Για μια «ασφαλέστερη Αμερική» δεσμεύτηκε ο Ντόναλντ Τραμπ
Μια ασφαλέστερη Αμερική υποσχέθηκε από το βήμα του συνεδρίου των Ρεπουμπλικάνων, ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την ομιλία του, αποδεχόμενος επίσημα το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

«Το έγκλημα και η βία που σήμερα πλήττει τη χώρα μας θα τελειώσουν σύντομα» είπε.

Αναφέρθηκε επίσης, στην ανάγκη αναθεώρησης του ΝΑΤΟ, ώστε να καλύψει τις σύγχρονες τρομοκρατικές απειλές, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα ξανακάνει την Αμερική δυνατή και πάλι, υπερασπιζόμενος το νόμο και την τάξη.
Ο Τραμπ τόνισε ότι με την προεδρία του θα εγκαινιάσει μία νέα εποχή, βάζοντας σε προτεραιότητα τις ΗΠΑ και τους πολίτες της.

Μιλώντας για περίπου μία ώρα, ο δισεκατομμυριούχος υποψήφιος περιέγραψε με μελανά χρώματα την εικόνα μιας χώρας που καταρρέει και βρίσκεται σε διαρκή πτώση.

Απευθυνόμενους στους «ξεχασμένους», όπως τους είπε, Αμερικανούς, τόνισε: «Εγώ είμαι η φωνή σας».

«Εμείς θα οδηγήσουμε τη χώρα πίσω στην ασφάλεια, την ευημερία και την ειρήνη. Θα δημιουργήσουμε μια χώρα της γενναιοδωρίας και της ζεστασιάς. Αλλά θα είναι επίσης μια χώρα του νόμου και της τάξης» τόνισε.

Ο Τραμπ κατηγόρησε την αντίπαλό του, Χίλαρι Κλίντον για μια κληρονομιά «θανάτου, καταστροφής, τρομοκρατίας και αδυναμίας» κατά τη θητεία στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Καθώς οι υποστηρικτές του Τραμπ φώναζαν «Κλείδωσέ την» αναφερόμενοι στο ενδεχόμενο καταδίκης της Χίλαρι Κλίντον για τη διαχείριση του ηλεκτρονικού της ταχυδρομείου, όταν υπηρετούσε στο αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών, ο Τραμπ συμπλήρωσε με νόημα: «Ας τη νικήσουμε το Νοέμβριο!».

Παράλληλα, τόνισε ότι θα είναι σκληρός με τους παράνομους μετανάστες, αλλά και την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Θα χτίσουμε «ένα μεγάλο τείχος» για να σταματήσουμε την παράνομη μετανάστευση, τις συμμορίες και τα ναρκωτικά.

«Η κ. Κλίντον προτείνει μαζική αμνηστία, μαζική μετανάστευση και μαζική ανομία» τόνισε ο Τράμπ., ενώ κατηγόρησε και τον Μπαράκ Ομπάμα ότι έχει αποτύχει στους τομείς της εκπαίδευσης, της απασχόλησης και στην εγκληματικότητα.

Δεν είναι λίγοι, ωστόσο, αυτοί στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, που συμφωνούν ότι η τελευταία βραδιά της κεντρικής διάσκεψης του κόμματος, ήταν η βραδιά της Ιβάνκα Τραμπ, της μεγαλύτερης κόρης του Ντόναλντ Τραμπ, που φαίνεται ότι έκλεψε την παράσταση με την ομιλία που έκανε για τον πατέρα της.
Η 34χρονη επιχειρηματίας και πρώην μοντέλο μίλησε για την επιθυμία του πατέρα της να κάνει την Αμερική καλύτερη, να βελτιώσει τις παροχές για τα παιδιά, τις αμοιβές των γυναικών, αλλά κι άλλα θέματα, με τέτοιο τρόπο, ώστε πολλοί χαρακτήρισαν την εικόνα της, ως «θετική» για το Λευκό Οίκο.
Άλλοι αναρωτήθηκαν γιατί (;) η ίδια δεν έβαλε υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ.
«Μία από τις καλύτερες ομιλίες, αν όχι η καλύτερη ομιλία στην αποψινή συνεδρίαση» δήλωσε ο Κρις Χέροντ σύνεδρος από τη Γιούτα, που εργάστηκε στην καμπάνια του ανταγωνιστή του Τραμπ, γερουσιαστή από το Τέξας, Τεντ Κρουζ.