Συναγερμός ξανά στις Βρυξέλλες με σύλληψη υπόπτου σε εμπορικό κέντροΣυναγερμός ξανά στις Βρυξέλλες με σύλληψη υπόπτου σε εμπορικό κέντρο

Στο κόκκινο για κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπήματος βρέθηκαν ξανά το πρωί της Τρίτης οι Βρυξέλλες, με έναν άνδρα να συλλαμβάνεται κοντά σε εμπορικό κέντρο με την υποψία πως μετέφερε εκρηκτικά -κάτι που τελικά, σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, φαίνεται να μην επιβεβαιώνεται.

Πηγή που επικαλείται το Reuetrs ανέφερε πως στον έλεγχο των πυροτεχνουργών δεν βρέθηκαν εκρηκτικά.

Το εμπορικό κέντρο στην καρδιά της βελγικής πρωτεύουσας, το City 2, παρέμενε για ώρα σε συναγερμό ενώ συνεδρίαζε υπό τον πρωθυπουργό, το κέντρο κρίσεων.

Βγαίνοντας από την συνεδρίαση, ο πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ περιορίστηκε στο ότι «αυτήν την στιγμή, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο».

Η περιοχή γύρω από το City 2 αποκλείστηκε από οχήματα αστυνομίας και πυροσβεστικής. Ο κοντινός σταθμός του μετρό ωστόσο παρέμεινε ανοικτός.

Η βελγική εισαγγελία επιβεβαίωσε πως στις 05:30 τα ξημερώματα (ώρα Βρυξελλών) συνελήφθη στο σημείο ένας άνδρας που «πιθανώς να είχε στην κατοχή του εκρηκτικά», λέγοντας πως οι πυροτεχνουργοί θα εξέταζαν αν υπάρχουν εκρηκτικοί μηχανισμοί.

0 σχόλια: