Alpha 1 News

Τρόμος στο Ορλάντο: «Άκουγα σφαίρες και έβλεπα ανθρώπους να πέφτουν»


Τρόμος στο Ορλάντο: «Άκουγα σφαίρες και έβλεπα ανθρώπους να πέφτουν»
 Ο 17χρονος Χοσέ Κολόν είναι από το Πουέρτο Ρίκο και ζει απέναντι από το κλαμπ του Ορλάντο. «Στις 2 τα ξημερώματα άκουσα θόρυβο και είδα έναν άνδρα να προχωρά προς το κλαμπ βαριά οπλισμένος» δήλωσε σοκαρισμένος στα Μέσα Ενημέρωσης.

Ήταν μία από τις πρώτες μαρτυρίες για το έγκλημα μίσους που θα ακολουθούσε με 50 νεκρούς και άλλους 53 τραυματίες. «Τον βλέπω να κατεβαίνει στο πάρκινγκ και να σκοτώνει, να σκοτώνει, να σκοτώνει» συνέχισε.

Αφού μπήκε στο κλαμπ, άνοιξε αμέσως πυρ, ενώ τράβηξε προς το μέρος του και ορισμένους ομήρους. «Έπεσα αμέσως στο πάτωμα και το μόνο που άκουγα ήταν φωνές. Δεν ήταν σποραδικοί πυροβολισμοί, ήταν συνεχόμενοι. Και άνθρωποι που στέκονταν όρθιοι σωριάζονταν στο πάτωμα» δήλωσε ένας άλλος νεαρός που κατάφερε να βγει ζωντανός.

Μεταξύ 3 και 4 τα ξημερώματα, ο νεαρός Χοσέ Κολόν δεν άκουγε πλέον τίποτα. Η αστυνομία είχε αποφασίσει να μπει μέσα στο κλαμπ με τις ειδικές δυνάμεις.

Περίπου στις 5 τα ξημερώματα, τρεις ώρες μετά την πρώτη εικόνα που είχε δει ο 17χρονος Χοσέ, όλα είχαν τελειώσει. Ο Ματίν έπεφτε νεκρός και η φρίκη λάμβανε τέλος.

Την ώρα της εισβολής των αστυνομικών δυνάμεων στο κλαμπ, ο 17χρονος έβλεπε να καταφτάνουν στην περιοχή τα ασθενοφόρα. Χάος και απελπισία κυριαρχούσαν στην άλλοτε ήσυχη Orange Avenue του Ορλάντο, λίγα λεπτά μακριά από το κέντρο της πόλης.

«Υπήρχαν άνθρωποι που μου ζητούσαν να τους πάω στο νοσοκομείο» συνέχισε.

H Σερίς Γιάνγκ ήταν τυχερή. Πήγε στο κλαμπ για να παίξει μουσική, αλλά έφυγε στη 1 τα ξημερώματα. Μία ώρα προτού ο δράστης φτάσει εκεί. 

«Ήταν ένα σαββατόβραδο όπως όλα. Το μέρος ήταν γεμάτο και όλοι περνούσαν καλά. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί διάλεξε το συγκεκριμένο μαγαζί» είπε.

Ο Κρίστοφερ Χάνσον είχε πιει μόλις μια γουλιά από το ποτό του όταν άκουσε συνεχείς πυροβολισμούς.

«Έβλεπα ανθρώπους να πέφτουν νεκροί. Μπαμ. μπαμ. μπαμ» δήλωσε στο NBC. 

Ο ίδιος δεν είδε ποτέ τον δράστη -έμαθε αργότερα την ταυτότητά του. «Η πρώτη μου κίνηση από ένστικτο ήταν να πέσω κάτω και να αρχίσω να σέρνομαι στο πάτωμα. Υπήρχε κόσμος που με ποδοπατούσε. Πήγαινα ζιγκ-ζαγκ, για καλό και για κακό και όσο πιο μακριά μπορούσα από το κέντρο της πίστας, καθώς άκουγα τις σφαίρες γύρω μου.»

Ο φοιτητής Τζόσουα ΜακΓκιλ είπε ότι ο ίδιος και οι φίλοι του μπήκαν σε χώρο που κανονικά είναι μόνο για το προσωπικό, προκειμένου να γλιτώσουν.

«Όταν βγήκαμε έξω στο πάρκινγκ, μπορούσα ακόμα να ακούσω πυροβολισμούς. Μπήκα κάτω από ένα αυτοκίνητο. Εκείνη τη στιγμή είδα ένα άλλο άτομο να τρεκλίζει γεμάτο αίματα. Τον βοήθησα να κρυφτεί στο αυτοκίνητο.»

Δεκάδες μηνύματα στα κοινωνικά δίκτυα από ανθρώπους που βρίσκονταν στο κλαμπ ή απλά έφυγαν νωρίτερα ή το ακύρωσαν την τελευταία στιγμή. Τα παιχνίδια της ζωής.