Τέσσερις νεκροί στο Ντιγιάρμπακιρ ενώ το Κουρδικό βράζειΤέσσερις νεκροί στο Ντιγιάρμπακιρ ενώ το Κουρδικό βράζει
Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και ενόπλων στο Ντιγιάρμπακιρ στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον τέσσερα άτομα σύμφωνα με αναφορές από τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας, καθώς η κατάσταση στην πόλη -ως επί το πλείστον, κουρδικού πληθυσμού- παραμένει στο κόκκινο και έχει επιβληθεί τμηματική απαγόρευση κυκλοφορίας. 

Στο φόντο της έντασης έχει προστεθεί το μακελειό στην Άγκυρα, μετά το οποίο επιπλέον η τουρκική αεροπορία μιλά για επιδρομές εναντίον του ΡΚΚ με 45 νεκρούς.
Την Τρίτη, πηγές των δυνάμεων ασφαλείας ανέφεραν στο Reuters ότι ένας αστυνομικός και τρεις ένοπλοι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στην περιοχή Μπαγλάρ του Ντιγιάρμπακιρ.
Στην περιοχή έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας καθώς ένοπλοι είχαν προηγουμένως, σύμφωνα με τις δυνάμεις ασφαλείας, στήσει οδοφράγματα και σκάψει χαρακώματα. Απαγορεύσεις κυκλοφορίας έχουν επιβληθεί και σε άλλες κωμοπόλεις με κουρδικό πληθυσμό.
Παράλληλα, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως 45 «μέλη του ΡΚΚ» σκοτώθηκαν στις επιδρομές της Δευτέρας πέραν της ιρακο-τουρκικής μεθορίου. Στην ορεινή περιοχή του Καντίλ καταστράφηκαν, σύμφωνα με την Άγκυρα, δύο αποθήκες οπλισμού του ΡΚΚ σε πλήγματα που εκτέλεσαν F-16 και F-4.

0 σχόλια: